Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Rasende AaFK-trener: - Vi stiller ikke opp på søndag

Dersom NFF flytter Aalesunds cupkamp mot Bodø/Glimt til førstkommende søndag slik det ligger an til nå, melder Lars Arne Nilsen at sunnmøringene ikke stiller opp.

Foto: Digitalsport

- Jeg har ikke ord på hvor forbannet jeg er. Jeg har aldri vært med på en slik behandling. Glimt har gjort en kjempeprestasjon og vi skal både hjelpe de og hylle de for det de oppnår. Men forbundet må behandle alle rettferdig. Vi skulle gjerne møtt Glimt senere, men søndag går ikke.

Det sier Aalesund-trener Lars Arne Nilsen i et oppsiktsvekkende intervju med TV 2.

Bakgrunnen er som følger:

Åttedelsfinalen mellom nyopprykkede AaFK og regjerende seriemester Bodø/Glimt er opprinnelig berammet til søndag 13. mars med avspark klokka 20:10 på Color Line stadion.

Smitteutbrudd

Nå hevder Nilsen at NFF skal ha bestemt seg for at cupkampen skal spilles søndag 6. mars med støtte fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

Bakgrunnen er Glimts suksess i Europa som har sørget for at nordlendingene nå skal møte nederlandske AZ Alkmaar 10. og 17. mars, og at en slik løsning i hjemlige cupen vil bidra til å optimalisere forberedelsene.

Beskjeden skal komme i en tid der Aalesund er rammet av skader samt flere koronatilfeller både i spillergruppen og hos støtteapparatet. Så sent som tirsdag ble det avdekket tre nye smittetilfeller, ifølge Nilsen.

- Vi stiller ikke opp på søndag om den går da. Det har vi gitt klar beskjed om til både Glimt, NFF og NTF. Vi har ikke sjans. Vi har nå fått beskjed om at det blir sånn, men da får Glimt en walkover til kvartfinalen. Det med NFF sin velsignelse, er den tydelige beskjeden fra Nilsen i TV 2-intervjuet.

«Liten» klubb?

Den tidligere Brann-sjefen uttaler videre at Aalesund føler seg urettferdig behandlet som en nyopprykket og «liten» klubb i denne sammenhengen.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, bekrefter overfor TV 2 at planen per nå er å flytte cupoppgjøret til søndag 6. mars.

- Det er veldig forståelig at de synes det er urettferdig. Saken kom på vårt bord på fredag 18. februar fra Bodø/Glimt etter et fantastisk resultat i Glasgow. Aalesund ble så kontaktet mandag 21. februar. Det ble behandlet hos både NFF og NTF med en stor enighet om at dette skal vi få til på bakgrunn av at dette betyr så mye for norsk fotball, sier Fisketjønn til TV 2.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form