Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Rana engasjerer: - Det blir snakket om den profesjonelle rammen som er rundt våre kamper

Ferske Rana FK fortsetter med å gjøre seg bemerket i nærmiljøet og trekke mye tilskuere til klubbens 3. divisjonskamper.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

De er stiftet så sent som i desember 2017, men Rana Fotballklubb har vokst raskt. Klubben er opptatt av bygge steg for steg både administrativt så vel som sportslig og ønsker å være en faktor også samfunnsmessig i landsdelen. 

På banen har seks strake hjemmeseirer sendt Rana FK inn i opprykkskampen, og det settes pris på i Mo i Rana. Også i helgen kom over 500 tilskuere til det nye anlegget på Sagbakken.

- Igjen blir over 500 tilskuere tungen på vektskålen. Tre mål, brent straffespark, gode redninger og taktfaste rop fra Rataskankan. Mer kan vi ikke be om! melder Rana på sine Facebook-sider.

Engasjerer

Rana FK kan vise til tilskuertall de fleste på samme nivå misunner dem, men så jobber også klubben hardt for å synes.

Bare i uken inn mot helgens hjemmekamp mot Tiller reklamerte Rana med gratis is til alle, gratis inngang for alle under 16 å, gratis kaffe til de voksne, leker og ansiktsmaling for de mindre, Instgram-kampanje, konkurranse med losje på stadion som premie, nye skjerf, stand i gågata og podkast!

- Folk gruer seg til å komme hit på besøk. En stor del av æren for det skal publikum ha. Det blir snakket om den profesjonelle rammen som er rundt våre kamper! I tillegg er antallet tiskuere imponerende høyt og når man da har Rataskankan som skaper liv og røre blir det en fryktet bane, skriver Rana selv.

Rana FK hadde gjennom uken et mål om nå 1000 følgere på Instagram og få 1000 tilskuere på stadion. I skrivende stund er antall følgere 1013 mens tilskuertallet ble 535.

Over 1000 tilskuere

Hele 1022 mennesker så serieåpningen mot Mosjøen og pene 708 fikk med seg møtet med RBK 2. Samarbeidsklubben har klart å engasjere i byen som lenge var splittet mellom Mo IL og Stålkameratene.

Lørdag venter Strindheim til toppkamp i Trondheim der Rana med seier for alvor melder seg på i opprykkskampen der Nardo og nettopp Strindheim nå står med 27 poeng, Byåsen har 22 og Rana 21.

- Selv om fotballen er en resultatorientert bransje så er vi veldig stolt over engasjementet til byen befolkning. Det er kun noen få plasser at et 3. divisjonslag kan nå ut til så mange. For oss så forteller det oss at vi gjør noe riktig, både på og utenfor banen! skriver Rana FK.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form