Lukk søk

Lavere divisjoner

December 19, 2023

Råde henter 2. divisjonsveteran: - Vi skal rykke opp i 2024

Skuffelsen har lagt seg i Råde som tar ny sats mot opprykk og nå med Kvik Halden-veteran Mathias Engebretsen på laget.

Foto med tillatelse: Råde IL Fotball

- Vi ble bedre som lag og klubb i 2023 og skal forsterke det videre i 2024, sier Råde-leder Knut Erik Berg til norskfotball.com.

4. divisjonsklubben fra Østfold har gjort seg bemerket på flere områder de siste årene, og ikke minst med en solid opprykkssatsing med en rekke rutinerte spillere med erfaring fra høyere nivå.

I 2021 avgjorde Sprint-Jeløy seriefinalen i den amputerte sesongen, i fjor ble Sandefjord 2 for sterke i kvalifiseringen og heller ikke høstens møte med Flint, vinneren i Vestfold, sendte Råde opp slik mange spådde.

Skuffelsen var stor i Idrettsparken noen dager, men Berg og ledelsen tar sats på ny!

Storsignering

Tidligere LSK-spiller og cupmester Simen Kind Mikalsen er en av spillerne som har forlenget kontrakten i ukene etter det skuffende tapet i Tønsberg. Toppscorer Deni Hasanagic en annen.

Og denne uken ble Kvik Haldens midtbanesjef Mathias Engebretsen presentert som nykommer i Råde-troppen. Han har spilt over 200 matcher i 2. divisjon for Kvik, Moss og Vindbjart.

- Råde har jo vunnet de fleste kampene de har stilt opp i, bortsett fra opprykkskvalifiserings-kampene. Det må vi gjøre noe med, sier Engebretsen til Rådes hjemmeside.

- Jeg vet at det er mange gode spillere her og vi skal rykke opp i 2024. Råde er en klubb som driftes godt og jeg føler at dette er riktig å satse på.

Drar fra Kvik Halden

Engebretsen har sammen med spesielt Dardan Sæter-Mehmeti vært limet i Kvik Halden-laget de siste årene.

Lokalavisen Halden Arbeiderblad kaller overgangen en sjokknyhet, og 30-åringen selv forteller at han er forberedt på at det vil komme reaksjoner når han velger å bli 4. divisjonsspiller.

- Først og fremst har jeg blitt imponert over det sportslige opplegget. Det står faktisk ikke noe tilbake for Kvik, sier Engebretsen til Halden Arbeiderblad.

30-åringen var ønsket med videre på Halden stadion, men sier selv tilbudet han ble presentert var dårligere enn i år. Også Anwar Elyounoussi har forlatt Kvik Halden og tatt to steg ned til FK Sparta Sarpsborg på nivå fem.

Kvik Halden har nylig ansatt Oddbjørn Vistnes som ny daglig leder og portugisiske Hugo Vicente som trener.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form