Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Råde forsterker i opprykksjakten - henter profilert keeper

Nok en spiller med solid erfaring fra høyere nivå inntar Råde idrettspark i håp om å hjelpe laget opp i 3. divisjon.

Foto med tillatelse: Råde IL Fotball

- Velkommen til Daniel Rojas! Den spanske keeperen har lang fartstid i norsk fotball, skriver Råde på sin Twitter-konto.

Rojas ble faktisk hentet til Norge av Nybergsund tilbake i 2013 og har siden blitt i landet. Etter tre sesonger med 2. divisjonsspill i Trysil signerte han for Kongsvinger ett hakk opp.

Så fulgte tre sesonger som førstekeeper i Alta før Rojas de siste årene har tilhørt Moss.

På benken

I 2021 var han førstevalg mellom stengene på Melløs, men i fjor ble han henvist til benken da Mathias Eriksen Ranmark overtok posisjonen mellom stengene.

Denne sesongen har ikke Rojas spilt en eneste kamp. Nå er 32-åringen fra Tenerife klar for høsten med Råde på nivå fem.

Foto med tillatelse: Christian Thuessen

- Råde har nå en keepertrio bestående av Daniel Rojas, Daniel Ravneng og Eirik Hagerupsen Hansen. Sistnevnte skal vel å merke videre på studier i oktober, noe som førte til at herrelaget måtte hente inn en erstatter på keeperplassen nå, melder Råde om overgangen.

Det var rutinerte Ravneng, nok en Råde-spiller med erfaring fra høyere divisjoner, som sto i mål da Råde slo Borgen 4-0 i helgen.

Netan Sansara, Simen Kind Mikalsen og Maikel Nieves er tre andre godt kjente navn fra lørdagens tropp.

Opprykk?

Råde topper med det 4. divisjon i Østfold fire poeng foran Drøbak-Frogn ti runder før slutt. De to lagene møtes på Seiersten lørdag der DFI så absolutt bør ha med seg poeng for å holde liv i opprykkshåpet.

Vinneren av avdelingen er derimot ikke klar for 3. divisjonsspill neste sesong, men nå gjennom vinneren i Vestfold. Der har Sandefjord BK nå skaffet seg en mulighet til å snappe førsteplassen da Flint mistet tre poeng for bruk av en ikke-spilleberettighet spiller.

- Vi brant mange sjanser i dag. Borgen-keeperen var god og reddet mye. Men vi skal så absolutt være fornøyd med kampen, sa Råde-leder Knut Erik Berg til Råde Facebook-side etter seieren over Borgen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form