Publikumstoppen 2. påskedag: Over 1000 tilskuere på to 3. divisjonskamper

Det var ikke bare i Bergen og Trondheim det var fullsatte tribuner mandag; også i Larvik, Mandal og Mo i Rana bikket tilskuertallene 1000.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Tusen takk til alle 1022 som møtte opp på kamp i går! Det var en perfekt start på sesongen for laget, for byen og for fotballen i Mo i Rana. Takk til partnere, frivillige og alle som sørget for at det ble en festaften, skriver Rana FK på sin Facebook-side dagen derpå.

Norskfotball.com har sett på tilskuertallene fra kampene i de fire øverste divisjonene i serieåpningen mandag 2. påskedag. I Bergen slo man RBK med 120 solgte billetter og topper oversikten.

Men inne blant de 20 mest sette kampene finner vi mer overraskende oppgjør som Rana FKs lokaloppgjør mot Mosjøen og Mandalskameratenes serieåpning mot Pors i sør.

Pangstart

Rana FK, som er toppfotballsatsingen i Mo i Rana dannet av Mo IL og Stålkameratene, åpnet mot den nyopprykkede naboen Mosjøen.

Gjestene stilte med artistduoen Marcus & Martinus på benken og kom under 1-0 like før pause da Kristian Grønning scoret årets første Rana-mål. To scoringer i løpet av åtte minutter etter pause avgjorde matchen som altså ble satt av 1022 tilskuere på flotte Sagbakken stadion.

- Helgeland Kraft delte ut 260 pølser med brød til barna og 370 kopper kaffe, opplyser Rana.

Veldig mye lenger sør sendte Endre Omland MK i ledelsen etter kun tre minutter, men 1059 tilskuere fikk se tidligere Odd-spiller Stefan Mladenovic snu kampen for Pors før pause.

Kjetil Svarteberg avgjorde til slutt for telemarkingene på straffe kvarteret før slutt.

Den best besøkte 2. divisjonskampen mandag ble ikke overraskende spilt i Larvik der 1007 mennesker fikk se Lyn gjøre comeback i 2. divisjon med å vinne hele 4-0. Anders Bjørntvedt Olsen, som spilte for nettopp Fram Larvik i 2019, brukte kun ett minutt på å sende Lyn foran.