Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Profilert duo på julecup i Harstad: - Endelig ny utgave

Romjulscup er en spesiell tradisjon flere steder i landet. I Harstad deltok Runar Normann, med en fortid i Premier League, og tidligere landslagsspiller Tom Høgli.

Foto med tillatelse: Eivind Berg Rikardsen

Etter avlysning både i 2020 og 2021, var romjulsturneringen i Harstadhallen tilbake denne jula. Blant spillerne på de 18 herrelagene fantes flere profilerte navn kjent fra langt mer glamorøse arenaer.

Tom Høgli er kanskje aller mest kjent for å ha stoppet Cristiano Ronaldo i landskamp mot Portugal, men har hatt en strålende karriere i Bodø/Glimt, Tromsø, Club Brugge og FC København.

Runar Normann har rukket å bli 44 år, men den tidligere Coventry-spilleren spilte 16 kamper for moderklubben Harstad i 3. divisjon denne sesongen. I tillegg deltok også Sandnes Ulf-spiller Sander Ringberg og Gabriel Andersen som spilte for Skeid i vår og Egersund i høst.

«Boca Juniors»

Andersen, som forlot Egersund etter en høstsesong preget av sykdom og skader, ble toppscorer i Harstadhallen med 14 scoringer for laget Team Kredinor.

Erik Hustad ble kåret til cupens beste spiller, Mathias Jørstad beste unge spiller og Aleksander Viking Larsens beste keeper. Sistnevnte var en del av vinnerlaget «Boca Juniors» som avgjorde finalen mot «Canarias».

- Etter 100 pizza, 210 liter brus og 465 tilskuere kan vi gratulere «Boca Juniors», skriver Altibox Romjulscup på turneringens Facebook-side.

«Boca Juniors» slo «Canarias» 3-0 i finalen mens «Torbjørn's Catering» vant 1-0 over «Team Skånland» i kampen om tredjeplassen.

Skånland er forøvrig tilbake som distriktets beste lag i 2023 etter at Harstad rykket ned i høst og Skånland tok turen opp på første forsøk.

- Det fineste med jula er jo at ungene kommer hjem og vi har det hyggelig og fint sammen. For meg er jula ei tid for kos. Da kan vi trene litt sammen, spille litt romjulscup, være på familiebesøk og ha masse kos i lag, har Skånland-trener Tor Anders Hustad tidligere uttalt til iharstad.no.

Høgli tilbake

Tidligere i vinter ble det kjent at Tom Høgli forlater jobben som samfunnskontakt i Tromsø IL for stillingen som partneransvarlig for Arctic Race of Norway.

Rittet har base i Harstad, men den tidligere landslagsbacken skal ha arbeidssted i Tromsø.

- Jeg har latt meg imponere av folkefesten og engasjementet de har skapt. Det er med ydmykhet jeg går inn i dette. Det blir en stor oppgave, sier Høgli til iharstad.no.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form