Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Profilert duo klare for Finnsnes: - Kan prege oss fra start

Forrige uke ble kraftspissen Vebjørn Grunnvoll hentet tilbake til Finnsnes. Nå får han selskap av Thomas Kind Bendiksen med en fortid i blant annet Rangers og Molde.

Foto: Digitalsport

Da styret i Finnsnes ga tommel opp til å styrke troppen i håp om å rette opp en svak serieinnledning forrige uke, tok det ikke lang tid før Vebjørn Grunnvoll ble klar.

Spissen med kulthelt-stempelet gikk rett inn på laget mot Melbo forrige helg og brukte kun 20 minutter på å score i comebacket for klubben der han var en fryktet spiss fra 2015 til 2019.

Foran hjemmemøtet med Nordstrand søndag er også Thomas Kind Bendiksen hentet inn. 32-åringen ble tidlig hentet fra Harstad til Rangers i Skottland og har siden vært innom klubber som Molde, Tromsø, Elfsborg og Sandefjord.

- Vebjørn har tilført oss mye på kort tid så det er vi veldig fornøyd med. Og med Thomas inn nå bør vi ha bedre muligheter for poengfangst fremover, sier trener Jonas Bang til norskfotball.com.

Roser samarbeidet

Både Grunnvoll og Bendiksen kommer sist fra spill i Tromsdalen der de har hatt tidligere Finnsnes-sjef Alexander Samuelsen som trener. Bang takker samarbeidet mellom klubbene for at troppen nå er betraktelig styrket.

- Vi er veldig fornøyd med å ha fått til dette. Det er gode bruer mellom klubbene og et godt samarbeid i både Nord-Norge og Troms når det kommer til fotballmiljøet. Jeg har inntrykk av at det er mange som ønsker hverandre godt, sier Finnsnes-treneren.

Bendiksen, som står med to A-landskamper for Norge, har ikke spilt kamp siden i fjor høst mens Grunnvoll fikk sine første 70 minutter for året på Havfisk stadion sist helg.

- Det som er fint med dem er at de spilte i 2. divisjon i fjor og ikke var nedstengt. 3. divisjonsspillerne ble mer påvirket. Vi håper å få dem i god kampform utover i sesongen, sier Bang.

- Hvor god er Bendiksen nå?

- Han er et friluftsmenneske som har tatt veldig bra vare på kroppen sin. Han kan sammenlignes litt med Gamsten når det kommer til dette med helse, kropp og kosthold. Han kan prege oss fra start.

Tre strake tap

Etter noen år med tøff satsing i toppen av 2. divisjon, bestemte Finnsnes seg for en mer lokal profil med et ønske om at spillerne var bosatt og trente i nærmiljøet og ikke i Tromsø.

Seriestarten har vært nådeløs med tap mot erkerival Senja i cupen samt tre nederlag i serien mot Mjølner, Rana og Melbo. Nå venter tabellnabo Nordstrand samt det siste laget under streken, nyopprykkede Skånland, i de to neste kampene.

- Det har vært gode prestasjoner og ikke så gode prestasjoner. Vi har stått bra i deler av kampene, men har hatt utfordringer med å henge med lenge nok til at vi får med oss poeng. Det er viktig å ha progresjon i prestasjonene. Vi har masse unge, flotte gutter som vil vokse og har årene foran seg, sier Bang.

- Målet blir å berge plassen?

- Vi skal være konkurransedyktige. Vi skal hevde oss i divisjonen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form