Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Proffdrømmen ble et mareritt: - Den sykeste galskapen jeg har opplevd noensinne!

Alexander Dang fikk endelig oppfylt drømmen om proffspill i farens hjemland Vietnam, men oppholdet varte i kun ti dager. Nå er han glad han i hele tatt kom seg hjem.

Foto: Digitalsport

- Den sykeste galskapen jeg har opplevd noensinne!

Slik beskriver Dang dagene som etter planen skulle være starten på en eksotisk tilværelse som spiss for Nam Dinh i vietnamesisk toppserie. 32-åringen er nå tilbake i Norge og forteller Bergensavisen om de ti dagene med innhold nok til å fylle en bok.

Dang krevde signeringsbonusen utbetalt umiddelbart og at den medisinske testen skulle gjennomføres på dag én i byen. Leilighet, treningsanlegg og fasiliteter virker lovende, men pengene kom ikke som avtalt. I bygatene blir han behandlet som en superstjerne.

- Jeg kunne ikke få meg en kaffe i sentrum uten at å bli stoppet for en autograf eller et bilde. Jeg vet ikke hvor mange nyfødte barn jeg har holdt på den tiden jeg var der, sier Dang til BA og ler.

Rømte hjem

Spissen, som har banket inn mål for Vadmyra, Hovding, Sotra, Nest-Sotra, Jerv, Egersund, Øygarden og Lysekloster, hevder klubben etter en uke ba om 10.000 kroner for leiligheten.

Da Dang svart med å kreve pengene han ventet på innen 48 timer, ble det dårlig stemning. Etter en seanse med klubbdirektøren, ble han av venner og agenter rådet til å reise tilbake til Norge umiddelbart. I denne perioden passet han ekstra godt på passet sitt.

- Jeg tenkte det var noe de ville prøve å ta om det ble en konflikt. Da kjente jeg på litt redsel for at jeg ikke skulle komme meg hjem.

Ti dager etter han landet i Vietnam for det som skulle bli et spennende proffeventyr i farens hjemland, satt han på flyet tilbake til Norge.

- Jeg har aldri vært så paranoid noen gang som jeg var på den turen til flyplassen. Rike folk i Asia har så sinnssykt mye makt og man aner ikke hvilket nettverk de har. Jeg feiret som om jeg hadde scoret hat trick da jeg kom gjennom passkontrollen!

Lysekloster - igjen

Tidligere i vinter takket Dang Lysekloster for velviljen i forbindelse med overgangen. Nå er han tilbake i den ambisiøse 3. divisjonsklubben med en fersk toårskontrakt.

32-åringen hevder han ikke har fått utbetalt noe fra Nam Dinh. Om han skal ta saken til FIFA, har han ikke bestemt seg for.

- Det er synd at det endte på denne måten. Hadde klubben forholdt seg til det vi ble enige om, så tror jeg dette hadde blitt utrolig bra. Jeg er ganske sikker på at jeg kunne scoret mye mål i den ligaen der.

Det var I Nest-Sotra spissen gjorde seg attraktiv for klubber på høyere nivå, men returen til det som da het Øygarden FK skulle vise seg å bli starten på et kaotisk fotballår.

Øygarden gikk konkurs i fjor sommer, Dang dro videre til Lysekloster, før 2022 altså endte med kaos i Vietnam.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form