Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-runden: Sotra-opptur og tigrene glefset

Egersund tok en kruttsterk seier mot Arendal i avdeling 2, der det tetter seg til i toppen igjen. I bunn tok Sotra tre viktige poeng, mens Kongsvinger fosser videre i avdeling 1 - der en viss 39-åring scoret fra corner for tredje gang i år.

I idrettsparken hjemme på Husabø hadde hjemmelaget kniven mot strupen etter to tap for Kjelsås og Odd 2. Et nytt tap mot serieleder Arendal kunne bli skjebnesvangert, og tigrer som føler seg truet er farlige for enhver motstander. Egersund måtte ta en målløs første omgang med seg til pause, men kom ut fulle i energi de siste 45 minuttene. Det gav en solid seier for trener Ojan Bijan, som så Alexander Dang knalle inn ledermålet. Tidligere Arendal-spiler Stian Michalsen var først på en keeperretur fra målscorer Dangs avslutning knappe 20 minutter før slutt. Michalsen tok på seg servitørfrakken på det tredje målet, der innbytter Scott Vatne stanget inn det presise innlegget.

Dermed har Arendal etter seks strake seire på de seks første rundene bare fått med seg et poeng på de to siste kampene. Det gjør sitt til at hovedfeltet er i ferd med å spise opp forspranget til serielederen.

Skeid har meldt seg på for fullt et poeng bak Arendal, men hadde virkelig marginene på sin siden borte mot Levanger. I en kamp der begge lag hadde sine sjanser, var det innbytter Dreni Ademaj som ble matchvinner for oksene på overtid. Før det hadde Johnny Buduson scoret sitt sjette mål for sesongen, da gjestene på TOBB Arena tok ledelsen etter bare 10 minutter. Arne Gunnes er eneste spiller med flere scoringer enn Skeids brennhete spiss, og Levangers utligning kom i Gunnes sin åttende fulltreffer. Denne fra straffemerket før halve timen ble rundet. Skeid skal takke keeper Lars Martin Kvarekvål for at det fortsatt sto 1-1 til overtiden startet, og Levanger har nok grunn til å føle seg noe snytt over å stå igjen uten poeng fra denne runden.

Rødt kort og poengtap på overtid

Vard Haugesund-trener Kolbjørn Fosen var alt annet enn fornøyd med de første 45 minuttene borte mot Fløy. Der ledet hjemmelaget 1-0 til pause etter en cornerscoring fra Thomas Nygaard. Tre bytter gjorde Fosen, der innbytter Stian Barane kvitterte allerede ni minutter inn i den andre omgangen. To minutter senere var snuoperasjonen komplett, da Erling Flotve Myklebust banket inn et straffespark. Midtveis i omgangen fikk Phillipe Koko to gule kort på like mange minutter, og dermed måtte Vard fullføre med en spiller mindre. Det så ut til å gå mot tre poeng, men tre minutter på overtid rotet målvakt Thomas Kinn ballen i eget mål via hodet til midtstopper Jasmin Bogdanovic. Dermed et surt poengtap, mens det ene poenget var kjærkomment for Fløy under streken.

Årets andre seier satt langt inne for Sotra, men den smakte desto bedre etter at Kjelsås tok ledelsen etter pause på Straume stadion. Der hjemmelaget var best i åpningsminuttene, før Oslo-gjestene tok over totalt inn mot pause. Der det noe utrolig sto 0-0. Rasmus Løvseth hamret et frispark i mål fra 20 meter tre minutter inn i den siste omgangen, og da så det mørkt ut for Renate Blindheims Sotra. Dog roet Kim Arne Brakstad nervene hos hjemmepublikummet med sin utligning bare små minutter senere. Deretter var Håvard Foldnes sist på ballen etter overgang etter en times spill, og Sotra hadde snudd kampen. Mål preger fotballkamper, og Sotra fikk virkelig blod på tann etter sitt utligningsmål. I sluttminuttene fastsatte Sander Amble Haugen sluttresultatet til 3-1.

Ny Gamst-spesial

I fortet på Gjemselund gikk Alta på sitt første tap for sesongen. Til tross for at Morten Gamst Pedersen for andre kamp i rad skrudde et hjørnespark knallhardt i mål til ledelse etter bare 3 minutter. Da tok KIL-kaptein Adem Güven ansvar, og 35-åringen utlignet bare minutter etter den første kalddusjen på sommervarme Kongsvinger. Toppscorerens åttende fulltreffer for sesongen. Scoringen satte fyr på hjemmelaget som så Ludvig Langrekken øke til 2-1, og det kunne fort blitt mer til pause. Det ble det ikke. Den andre kalddusjen fikk i stedet hjemmelaget rett etter hvilen, da midtstopper Per Magnus Steiring var uheldig og satte ballen i eget mål. Mac Laham sendte de 1267 betalende tilskuerne på Gjemselund til himmels tre minutter før slutt, da han hamret et frispark direkte i mål til seier 3-2.

Hødd var eneste lag som ikke måtte se luken fram til tabellteten bli større. Det ble en oppskriftsmessig seier i Florø, der problemene bare tårner seg videre opp under nedrykksstreken. Ulsteinvik-gjengen punkterte kampen til pause etter mål av Robin Hjelmseth, Eirik F. Saunes og Oskar Løken. Kim Christian Liseth fikk pynte litt på resultatet for Florø, før Saunes fastsatte sluttresultatet til 4-1 på overtid.

På Fløya Arena hentet hjemmelaget sitt tredje poeng for sesongen, da Kvik slukøret måtte returnere til Halden med 1-1 i kofferten. Høyrekant Scott Fitzgerald sendte Fløya i ledelsen på vakkert vis før pause. Trener Tor Thodesen gjorde to bytter i pausen, og fikk betalt med utligningen til innbytter Albert Makiadi. Før det hadde Fløyas Birk Berg-Johansen en avslutning i metallet. Uavgjort til slutt i Tromsø, der tabellsliter Fløya var nærmest full pott.

Pur unge

I Brattvåg ankom et VIF 2 med en snittalder på 17 år, og ungdomsrekka sto godt i mot den første halve timen i solsteiken. Etter at store Agwa Obiech hadde stanget hjemmelaget i ledelsen på en corner til store protester fra Oslo-guttene, skulle det meste dreie seg om hjemmelaget. Sondre Beite økte til 2-0 med en kunstscoring før Obiech satte inn 3-0 rett før pause. Brattvåg hadde tre baller i metallet etter hvilen, der det ble med scoringene til Lucas Petersen og Sam Tattum. Deres første mål i BIL-drakta forøvrig.

Eidsvold Turn måtte leve i spenning til fem minutter før full tid i en fartsfylt, sjanserik og artig hjemmekamp mot Senja der Andre Trandum Nordlie sendte hjemmelaget i front etter en corner på Myhrer. Gustav Severinsen utlignet etter pause for Senja etter at frisparket skiftet retning i Eidsvold-muren. At ikke hjemmelaget hadde scoret flere enn et mål til da var ganske utrolig. I stedet ble kampen avgjort etter nok en corner. Herman Henriksen var sist på ballen, og tre poeng ble igjen på Eidsvoll.

Etter å ha skuffet stort i Senja storhall nest sist, reiste Bærum seg til seier 2-0 hjemme mot Tromsdalen. Grunnet skifte av dekke på Kadettangen ble kampen spilt i Lommedalen, der avgjørelsen falt det siste kvarteret. Først sendte Kristoffer Sørensen hjemmelaget i ledelsen - deretter punkterte Jarmund Øyen Kvernstuen kampen fra straffemerket fem minutter før slutt.