Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-runden: Skeids tredje strake da Arendal avga sine første poeng

Arendal avga sesongens første poeng, og da krøyp Skeid nærmere på tabellen. Avdeling 1 viste Kongsvinger styrke med seier i Tromsdalen i undertall 10 mot 11.

Skeid og keeper Lars Kvarekvål(bildet) radet opp sin tredje strake, da Fram Larvik ble sendt hjem fra stekeovnen i Nordre Åsen til Bøkeskogen uten poeng. I 30 graders kok hadde hjemmelaget bestemt seg for å ikke drive med badeball, og det var ingen stor overraskelse at Johnny Buduson åpnet scoringsballet med sitt femte seriemål for sesongen i avdeling 2. Det etter nydelig forarbeid i det halve timen var spilt ved David Hickson. Torshov-gutta trenger 10 minutter av siste omgang før ledelsen dobles. Da med Buduson som servitør og Marcus Melchior som eksekutør.

Dermed er oksene oppe i 15 poeng på 7 kamper, som er fire poeng mindre enn tabelleder Arendal. Serierunde 8 spilles allerede onsdag.

Holdt til uavgjort

Serieleder Arendal måtte se seiersrekka ryke tross enorme sjanser hjemme mot Nardo. 2-2 mot Nardo var første poengtap denne sesongen for trener Roger Risholts gutter, som slo an tonen allerede etter 3 minutter ved Tobias Hafstad. 19-åringen sendte de knappe 800 på tribunen ut i jubelekstase, men båtfolket som hadde foretrukket tilværelsen som landkrabbe, skulle snart lande på setet sitt igjen. Simen Egge Nestaker var sikker fra straffemerket etter halvspilt første omgang. Etter knappe timen skjøt Reda Chikh også gjestene i ledelsen. Fortjent eller ikke, så måtte Arendal steppe opp for å berge poeng. Preben Skeie berget stumpene med sin heading på corner til sluttresultat 2-2 i sluttminuttene.

Dermed endte seiersrekka på 6 mot Nardo, men Arendal leder fortsatt tabellen i avdeling 2.

Levanger skulle komme raskt ned på jorda igjen etter massive 8-0 hjemme mot Øygarden. Vard tok en fortjent seier da trønderne besøkte Haugesund. Det etter to scoringer av Eric Ndayisenga, som var 21-åringens to første for rødtrøyene i PostNord-ligaen. Kantspilleren scoret først og sist, mens en straffescoring av Erling Flotve Myklebust besørget 2-0 etter pause. Adrian Rogulj reduserte på overtid for Levanger, som måtte se Vard Haugesund smette forbi på tabellen.

Egersund føler seg nok snytt for både det ene og alle tre poengene etter 0-1 på det glovarme taket av Oslo. Kjelsås så vinneren komme 13 minutter før slutt ved Jacob Hanstad. Innbytteren styrte inn et skudd fra Jesper Solli, og scoret med det sitt første mål for Kjelsås.

Odd2 har stilt stabilt gode lag, og vant ikke ufortjent 2-1 borte mot de samme tigrene som falt på Kjelsås. Denne runden var det Sotra som fikk unngjelde i samme siffer på Skagerak arena i Skien. Kachi sendte hjemmelaget i front til pause. Innbytter Tobias Lauritzen doblet ledelsen, mens Henrik Nyland fikk inn en redusering fem minutter før full tid.

Tabelljumboen fra sør fikk heller ingen opptur borte mot Øygarden, der hjemmelaget fikk oppreisning for det grufulle 0-8-tapet i Levanger nest sist. På Ågotnes gress var det Knut S. Haga og Fabian Rimestad som scoret målene på hver sin side av pausesignalet.

Kruttsterkt av Kongsvinger

I avdeling 1 flekset Kongsvinger muskler i Tromsdalen. I en etter hvert dramatisk forestilling, gikk gjestene ut i 100, og fikk tidlig betalt da en TUIL-forsvarer beinet et innlegg i eget mål etter bare fem minutter. Kaptein, Tobias Vibe headet hjemmelaget inn igjen i kampen etter et hjørnespark knappe ti minutter senere. Harald Holter drar deretter direkte rødt kort, og Kongsvinger må fullføre de siste 10 minuttene før pause og andre omgang med 10 spillere. Dermed ble de siste 45 deretter for gjestene, men med en rutinert og notorisk målsnik som Adem Güven i front er alt mulig. 35-åringen utnyttet en stygg tversoverpasning i hjemmelagets forsvar, og alene med keeper sendte spissen KIL i front med 20 minutter igjen å spille. TUIL var et stolpetreff på overtid unna å utligne, men gjestene pakket tre bunnsolide poeng i kofferten fra Tromsø.

Seieren gav litt ekstra verdi siden både Hødd og Alta sølte bort poeng mot lag lenger nede på tabellen.

Sistnevnte skal kanskje føle seg heldig som i det hele tatt fikk det ene poenget hjemme mot Brattvåg. Dog med corner-foten til Morten Gamst Pedersen er alt mulig. En av norges farligste venstreføtter var alene ansvarlig for å sende Alta i front fra cornerflagget før pause. I en omgang Brattvåg hadde 4-5 feite målsjanser uten å få betalt. Etter hvilen utlignet Harmohan Singh til 1-1 med knappe 10 minutter igjen å spille.

På Høddvoll følte nok Kevin Knappens menn seg ranet. Det åpnet oppskriftsmessig for den store forhåndsfavoritten, da Håkon Leine serverte Robin Hjelmeseth til ledelse etter bare 12 minutter. Tross flere store sjanser ble det med den ene scoringen, og da var ikke Moss mindre blyg enn at de hogg til da sjansen bød seg kvarteret før full tid. Thomas Klemetsen Jakobsen var nådeløs og sikker fra straffemerket.

Kvik Halden snudde 0-1 til 3-1 hjemme mot Eidsvold Turn i en kamp som også handlet om å få en god opplevelse etter 0-3-smellen på Høddvoll nest sist. Der var Kvik Halden bleike. Det var laget til Tor Thodesen ikke i starten på hjemmebane. Dog ble et massivt press betalt med en overgang i mot og selvmål, da en Kvik Halden-spiller beinet ballen i eget nett. Direkte ufortjent var det ikke, da Fabian Stensrud Ness utlignet etter å ha vært først på keeperreturen etter egen avslutning før pause. Eidsvold var mye mer med på notene etter pause, og på stillingen 1-1 sto kampen å vippet. Så tok Albert Makiadi saken i egne føtter, og sendte hjemmelaget i front nesten helt på egen hånd. Innbytter Eirik Lorås Vestby punkterte kampen fire minutter før slutt. Det var 21-åringens første fulltreffer for Kvik Halden.

I Senja storhall fikk Bærum trøbbel så det holdt. Alexander Mikkelsen utnyttet et dårlig organisert gjesteforsvar til å komme alene med Bærum-keeper Sondre Midtgarden. 24-åringen feilet ikke i en omgang som trolig var årsverste fra gjestenes side. Gabriel Sandbukt doblet ledelsen etter pause, men så fikk Bærum et lite håp om lys i tunnelen. Kristoffer Sørensen reduserer med Bærums første skudd på mål i kampen. Dessverre var det ikke lyset, men toget som kom for gjestene. Senja giret opp igjen, og i sluttminuttene økte Thomas Whalen og Runar Johansen til sluttresultat 4-1.

Det var Senjas første seier for sesongen, der de fortsatt er under nedrykksstreken. Dog med duoen Fløya og Florø litt lenger bak seg enn før den 7.serierunden.

De to møttes nemlig i Florø, og hadde sjansen til å få en opptur i en så langt skuffende seriestart. Ut fra hva de to lagene har prestert var kanskje ikke uavgjort overraskende?

Vetle Fiskerstrand sendte hjemmelaget i ledelsen med sitt første mål for Florø etter overgangen fra Aalesund i vinter. Spissens straffescoring fikk svar bare 12 minutter senere, da Birk Berg-Johansen utlignet for Fløya. Det endte dermed uavgjort i en kamp som ble preget mer av dueller og innsats enn finspill.