PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-runden: Skeid til topps, overtidsdrama og røde kort

En junior fra egne rekker ble matchvinner, da Skeid inntok tabelltoppen i avdeling 2. Kongsvinger fikk to spillere utvist, men fikk likevel med seg det ene poenget etter en sterk opphenting borte mot Senja.

Abel Stensrud ble tatt opp i A-stallen til trener Gard Holme i vinter, og onsdag sa 19-åringen takk for tillitten ved å senke Øygarden i kampens siste spilleminutt i Nordre Åsen. Innbytteren ble matchvinner i en kamp, der Mats S. Thornes sendte gjestene fortjent i front til pause. Skeids toppscorer Johnny Buduson utlignet rett etter hvilen, og 29-åringen ble byttet ut åtte minutter før full tid. Inn kom - nettopp - Abel Stensrud.

2-1-seieren gjorde at Skeid kunne gå til sengs onsdag som tabelleder.

Det takket være ny dramatikk i sluttminuttene. Denne gang i lokaloppgjøret mellom Arendal og Fløy. Der så det ut som det gikk mot hjemmeseier, og fortsatt tabelledelse på Norac Stadion, da Andreas Hellum satte inn straffesparket 10 minutter før full tid. Men i det stadionuret passerte 90 minutter, dukket sønn av Start-legenden Claus opp, stanget Johannes Eftevaag inn utligningen for Fløy. 9 minutter etter at unggutten entret banen fra benken.

Overtidsdrama fikk vi også i Larvik, der tigrene falt i Framparken. Blindgata Egersund har rota seg inn i, hadde definitivt ikke seier 3-0 mot Arendal som en utvei. Cup-exiten mot Vidar, ble fulgt opp av 2-3-tap onsdag for Fram Larvik. Erik Nordengen sendte hjemmelaget i ledelsen, men Stian Michalsen skapte balanse i regnskapet til pause. Matej Dekovic fullførte snuoperasjonen for Egersund 23 minutter før full tid, men så utlignet Daniel Flaathe-Simonsen med kvarteret igjen på kampuret. På overtid var Erik Nordengen nådeløs fra straffemerket, og sikret Fram Larvik 3-2 og tre viktige poeng.

Andreas Gundersen sendte Levanger på seierssporet borte mot Kjelsås, og den tidlige scoringen skulle utrolig nok vise seg å bli kampens eneste på Grefsen stadion. Der hjemmelaget Kjelsås så Lars Brotangen brenne straffespark rett etter pause, og vertene følte seg rimelig ranet mot et effektivt Levanger-mannskap.

Sotra jublet for tre viktige poeng hjemme mot Kjelsås, før Renate Blindheims gutter ble slått ut av cupens første runde av Fana. Da var det dags for å reise seg igjen borte mot Rosenborg2. Frederic D. Falck sendte da også Sotra i front før pause, mens Patrick S. Johansen doblet ledelsen på overtid. Tre poeng som sendte Sotra over nedrykksstreken.

9 mot 11 feige lag?

I Senja Storhall åpnet Kongsvinger som en rund million, da Martin Hoel Andersen sendte gjestene i ledelse etter bare fem minutters spill. Så ble det røde KIL bokstavelig talt. Daniel Lysgård fikk direkte rødt kort av dommer Sebastian Mikalsen, og Senjas Markus Johnsgård utlignet på det påfølgende straffesparket. Rett før pause fikk også keeper Andreas Smedplass se det røde kortet til dommeren, slik at Kongsvinger ble redusert fra 11 til 9 mann på seks dramatiske minutter før pause i nord. Det tallmessige overtaket så Senja ut til å utnytte til fulle, da Oskar Uteng satte to kjappe scoringer til 3-1 for hjemmelaget. Da måtte Kongsvinger grave dypt, og de lykkes med å spa fram poeng til slutt. Selv med to spillere mindre på banen. Først stanget Harald Holter inn reduseringen, før kaptein og toppscorer Adem Güven hamret inn utligningen fra 17 meter. 3-3 ble sluttresultatet.

Med et poeng i bagen hjem til Kongsvinger, lå veien åpen for Hødd til å kappe ned forspranget til et poeng. Det benyttet Kevin Knappens menn seg av, men måtte virkelig jobbe for å vaske fram tre poeng i fylkesderbyet mot Brattvåg. Det ble aldri noen velspilt affære, men til slutt var det lite å si på at Oskar Løkens matchvinnerscoring var fortjent nok.

Asker dummet seg ut i cupen borte mot UIlern, men slo tilbake mot tabelljumbo Florø. Kanskje uten å briljere, men seieren var aldri truet på Føyka. Den burde vært mer komfortabel enn målene til Obilor Denzel Okeke og Cornelius Bencsik. Seieren gjorde sitt til at Asker også hentet inn poeng på ledende Kongsvinger.

Bærumsgutten Øystein Lundblad Næsheim ble matchvinner for Kvik Halden hjemme mot nettopp Bærum. Det var en jevnspilt kamp på Halden stadion, der hjemmelaget hadde noen store sjanser. I sum lite å si på at Tor Thodesen satt igjen med alle poengene.

Vegard B. Lysvoll sendte gjestene Tromsdalen i ledelsen i Finnmarkshallen etter pause, men Morten Gamst Pedersen sørget for at Alta fikk med seg det ene poenget mot Tromsdalen. Denne gangen scoret 39-åringen fra straffemerket.

På Melløs har Moss samlet sammen ett poeng på fire hjemmekamper, og målforskjellen 5-14 forteller om mye moro for gjestende lag. Onsdag var det Eidsvold Turn som jublende reiste E6 nordover med seier 3-1 i bagasjen. Det etter at Ulrich Østigård Ness hadde gitt gjestene ledelsen til pause. Thomas Klemetsen Jakobsen utlignet etter pause, men håpet om sesongens første opptur på eget gress braste 20 minutter før full tid. Benedict Notoane sendte Turn i tet før toppscorer Ole Andreas Nesset punkterte kampen med sin 3-1-scoring.

Fløya er i fin flyt for tiden. Etter å ha tatt ut Tromsdalen på straffer av cupens første runde, sikret Tromsø-laget seg sin tredje strake 1-1-kamp i serien borte mot unge VIF 2. Hjemmelaget tok ledelsen på KFUM Arena ved Amel Muratovic, men Tobias Schjetne utlignet bare minutter senere. Pauseresultatet stod seg hele veien ut, og på overtid ble VIF 2 redusert til 10 mann. Keeper Magnus S. Sjøeng fikk marsjordre.