Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-runden: Ellevill målfest på Gjemselund - KIL og EIK uten poengtap

Kongsvinger holdt unna for godt spurtende Brattvåg i 9 måls thriller på eget gress. I avdeling 2 er Egersund også uten poengtap etter fire kamper. Her er PostNord-runden.

Brattvåg rystet Kongsvinger i grunnvollene de første 45 minuttene på Gjemselunden, men på overtid fikk hjemmelaget energipåfyllet inn i garderoben gjennom en sen utligning fra straffe-eksekutør Adem Güven. Fram til da hadde gjestene fra Sunnmøre hatt god kontroll på tabellederen. Først scoret Sami Kamel, mens midtstopper Per Magnus Steiring headet inn utligningen før det var spilt 10 minutter etter hjørnespark. Agwa Obiech sendte Brattvåg i front på nytt, før det altså toppet seg med dramatikk på overtid av den første omgangen. BIL-keeper Neydson da Silva meide ned en Kongsvinger-spiller inne i boksen i et taklingsforsøk, og straffesparket satte kaptein Güven sikkert i mål.

Etter pause så hjemmelaget brått ut som en rund million. I alle fall den første halve timen. Jan Martin Hoel Andersen, innbytter Jesper Grundt og 35-åringen Güven sendte KIL foran med 5-2, og man trodde gjestene var døde og begravet. I stedet fant Brattvåg fram et ekstra gir mot et Kongsvinger nede i 10 mann siste 7-8 minutter. Med en skadd spiller og alle bytter brukt opp, ble Kongsvinger presset langt tilbake. Sondre Beite reduserte til 3-5, og tre minutter på overtid satte innbytter Lucas Petersen inn 4-5. Kongsvinger slapp med skrekken i det de to siste overtidsminuttene rant ut i sanden.

Dermed står Kongsvinger med full pott etter fire runder, og skal torsdag til Halden for å møte Kvik i en tøff bortekamp.

Asker gjorde som ventet kort prosess hjemme mot Senja, men gjestene var dristige nok til å lede halvveis på Føyka etter mål fra Sebastian Ottesen. Etter hvilen brukte Didrik Sereba og Fisnik Kastrati åtte minutter på å snu kampen i favør Asker. Deretter hamret Cornelius Benscik inn en dobbel for å fastsette sluttresultatet til 4-1. Asker tar onsdag løs på Fløya i Tromsø, mens Senja skal prøve å sikre seg årets første serieseier hjemme mot Tromsdalen.

Alta følger deretter med 10 poeng etter et sterkt uavgjort-resultat på Høddvoll. Omar Fonstad el Ghaouti sendte gjestene til pause med ledelse, mens innbytter Robin Hjelmeseth reddet poenget for Kevin Knappen et kvarter før slutt. Som mot Asker og Vålerenga2 var Hødd svakest før pause mot Alta. Som de to nevnte kamper, var Hødd det beste laget etter hvilen.

Alta møter trolig et ungt Vålerenga2 hjemme onsdag, mens Hødd skal til Bærum å måle krefter med en annen tidligere norsk fotballprofil i Jan Derek Sørensen. Han er i motsetning til Altas snart 40 år gamle Morten Gamst Pedersen ikke aktiv på bana.

Mareritt-start for Florø

Florø har byttet ut store deler av fjorårets stall, og ble kjørt rundt med i Brattvåg onsdag. Noe fremgang var det i Tromsø søndag, men så åpnet keeper Raniowski låvedøra totalt på Lars Henrik Andreassen sitt langskudd midt på den polske sisteskansen etter 17 minutter. Dermed gikk i det i mørkt igjen, og Tobias Vibe og Håvard Lysvoll spikret sluttresultatet til 3-0. TUILs første trepoenger for sesongen, mens Florø går til onsdagens ekstremt viktige hjemmekamp mot Moss med smulltring i høyre kolonne etter fire serierunder.

Moss fikk en etterlengtet opptur med årets første serieseier borte mot Fløya. Den oppløftende generalprøven mot Asker har ikke blitt fulgt opp, men i Tromsø ble det i alle fall loggført tre poeng og 5-2 etter mål fra Thomas Klemetsen Jakobsen , Aleksander Andresen, Willy Sanneh og Sebastian Pedersen(2). Mikkel Aarseth gav dog hjemmelaget ledelsen, og Tobias Schjetne utlignet rett etter pause, men Moss levnet ingen tvil om hvem som var sterkest til slutt.

I Sandvika var et lenge både sjansefattig og energiløst i sommervarmen, men etter knappe timen tok hjemmelaget ledelsen fra straffemerket. Kristoffer Sørensen scoret på andre forsøk, da Peter Rusina reddet første forsøk fra en lag-kompis. Linjemann mente han hadde gått fra tidlig ut fra linja, og dermed nytt straffespark. Bærum kontret siden inn to mål ved Sørensen på nytt før Trygve Løberg satte punktum på overtid. Andre Nordlie gjorde det ekstra vanskelig for Eidsvold med sitt direkte røde kort etter bare 12 minutter, da han klipte ned Bærums Kayele IIolo på vei gjennom gjestenes forsvar. Forøvrig Eidsvolds andre røde kort på de fire første serierundene.

Eidsvold tar onsdag i mot Brattvåg hjemme på Myrer.

Egersund glefser

Stian Michalsen sendte Egersund i front etter 34 minutter hjemme mot Øygarden, og det stod seg til tre poeng i sesongens fjerde strake serieseier. Til tigrenes hjemmeside sier trener Ojan Bijan:

-Det blir tøffere og tøffere for hver kamp, det kommer både av det eksterne og det interne presset på oss. Samtidig får motstanderne også mer grunnlag til å analysere oss mer og mer for hver kamp som går. Det gjelder og ta en kamp om gangen, og holde beina godt plantet på bakken i prosessen fremover

Onsdag venter en tøff batalje i Haugesund mot Vard.

Et Vard-lag som noterte årsverste i den målløse forestillingen på Nissekollen, der trener Kolbjørn Fosen sendte den 17 år gamle reservekeeperen Aleksander Duus inn som midtbanespiller på overtid i mangel på alternativ på innbytterbenken. Nardo var beste lag på eget kunstgress, og skal onsdag til Nordre Åsen for å bryne seg på Skeid.

Etter 0-1 på Straume stadion, skulle man tro Skeid kom ekstra motiverte til den hjemmekampen. Søndagens matchvinner på Sotra ble Nishimwe Mvuka fem minutter inn i den siste omgangen, og det gav Renate Blindheims disipler årets første 3-poenger.

Målstim for Levanger

Levanger hadde levert 10 scoringer mot Sotra og Nardo før Fløy fikk ytterligere tre i sekken hjemme på Flekkerøy. Thomas Nygård gav Fløy ledelsen, men Arne Gunnes utlignet før halve timen var spilt. Mathias Grundetjern sendte hjemmelaget til pause med ledelse, men Sander Sundnes og Arne Gunnes snudde kampen i favør gjestene. Gunnes er med det oppe i 6 scoringer på fire serierunder, og er suveren toppscorer. Torsdag venter trønder-derby borte mot RBK2. Fløy skal samme dag til Skien å møte Odd2.

Som Sotra hentet Fram Larvik også sin første 3-poenger for sesongen. I Framparken var Shaft Brewer sentral for hjemmelaget, da han først satte inn ledermålet etter corner. Etter pause serverte han Adrian Bergersen til dobling av ledelsen, og nærmere enn Painsils redusering 12 minutter før full tid kom ikke Kjelsås i Larvik. Fram skal torsdag til Arendal. Kjelsås må samme dag jage viktige poeng hjemme mot Notodden.