PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-runden: Asker og Arendal på topp

Serierunde 5 sendte Asker og Arendal til toppen av tabellen i hver sin avdeling, der Kongsvinger og Egersund dro på seg sine første poengtap for sesongen.

Asker fikk hjelp av Kvik Halden, da tabelltoppen ble inntatt i avdeling 1. Haldenserne var i tillegg heldige som sto igjen med alle tre poeng i 3-2-seieren hjemme mot Kongsvinger. To stjernetreff fra Filip Westgaard og Deni Hasanagic snudde 0-1 til 2-1 på Halden stadion i løpet av fem kjappe minutter da torsdagens siste kamp i den femte serierunden svinget inn i de 20 siste minutta. Adem Güven hadde fortjent nok gitt Kongsvinger en tidlig ledelse.

Kongsvinger burde ha avgjort kampen på 1-0, der de kjørte hjemmelaget hardt i perioder, men fikk sin utligning til 2-2 fem minutter før full tid ved Sander Marthinussen. Lykken var dessverre for gjestene svært kortvarig, da Fabian Ness avgjorde kampen i det påfølgende angrepet med 3-2 for hjemmelaget.

Det betyr at Tor Thodesens menn parkerer femte på tabellen. To poeng bak Kongsvinger på andre plass, og tre bak tabelleder Asker.

Asker har kun avgitt poeng hjemme mot Hødd, og gjorde det på den enkle måten borte mot Fløya. Didrik Sereba sendte gjestene i ledelsen i Tromsø, der Mikkel Boge Olsnes Aarset utlignet etter hjørnespark tidlig i andre omgang. Fisnik Kastrati (bildet) ble så felt i boksen, og Sereba var sikkerheten selv fra straffemerket. To minutt senere er Kastrati sist på ballen, og gjestene leder 3-1 etter en time. Deretter var det store sjanser begge veier før Obilor Okeke punkterte den lille spenningen som var med 4-1 på overtid.

005 - Florø

Moss påførte Florø sesongens femte strake tap, og det var av den fortjente sorten mot et hjemmelag som virkelig sliter med å finne veien ut av blindgata laget har startet sesongen i. To hjørnespark fra høyreback Willy Hagren Sanneh ble ekspedert i mål av Sebastian Pedersen og Thomas Klemetsen Jakobsen. Dermed er Moss i siget på tabellen etter rygg i - rygg-seire ute på tur mot Fløya og Florø. For sistnevnte kan det kun gå en vei fra sisteplass på tabellen.

Særlig mer å juble for enn Florø og Fløya i seriestarten, har heller ikke Senja hatt noen gode grunner til. I Senjahallen hadde Tromsdalen sjanser nok til å score både fem og seks, men sa seg fornøyd med fulltrefferne til Vegard Lysvoll, Sigurd Grønli og Sigve Lohne. På overtid reduserte hjemmelaget til sluttresultat 1-3 ved Brage Karlsen. Da hadde allerede Senja blitt redusert til 10 spillere på bana etter Tomas Stabell sitt røde kort kvarteret før slutt.

Hødd befestet sitt kandidatur som opprykkskandidat, da bortekampen mot Bærum endte i en knapp men fortjent 1-0-seier. Ingen av laga gav bort mye rom defensivt, og dermed ble det med Oskar Løkens scoring tidlig i første omgang.

På Myhrer stadion vant Eidsvold fortjent 2-0 mot et energiløst Brattvåg-lag. En tidlig scoring fra Benedict Notoane satte standarden for vertene, som fort kunne ledet mer etter åpningsminuttene. Selv om gjestene hadde mye ball, skapte sunnmøringene fint lite, og da var det egentlig lite å si på at Ole Andreas Nesset kontra inn 2-0 25 minutter før full tid.

Et ungt VIF2 fikk med seg 2-2 fra Finnmarkshallen, der Alta tok ledelsen 2-0 ved mål fra Dag Andreas Balto og Omar Fonstad. Aksel Engesvik reduserte før pause, mens Andreas Stensrud sikret det ene poenget ti minutter inn i den siste omgangen.

Uavgjort i derbyet sendte Arendal til topps

Patrik Johannesen headet Egersund i ledelsen før pause i Haugesund, men det var omtrent det eneste gjestene hadde av muligheter de første 45 minuttene også. Der EIK nok var det beste laget uansett. Trener Kolbjørn Fosen byttet fem spillere fra startelleveren mot Nardo til toppkampen mot Egersund, men fikk betalt med en utligning etter hvilen. Erling Flotve Myklebust sto for en av dagens prestasjoner da spissen banket inn sitt andre mål for sesongen til 1-1 i en omgang Vard var klart det beste laget. Dessverre for vertene kom de ikke nærmere enn Arne Bjordals klokkerene treff i metallet.

Dermed var Arendals vei til tabelltoppen åpen foran torsdagens hjemmekamp mot Fram Larvik. En kamp der høydepunkta kom tett rett før og etter pause. Andreas Hellum sendte hjemmelaget i front til hvilen, og doblet ledelsen fire minutter etter. Kaptein Erik Nordengen reduserte deretter til 1-2, men nærmere kom aldri Larviks-gjengen, som ikke gav topplaget fra Sørlandet noen respekt. Tvert om måtte Arendal virkelig jobbe for sin femte strake seier i avdeling 2.

– Det er mange gode prestasjoner i dag, og jeg føler at vi er med og konkurrerer mot et topplag. Likevel er det bittert at vi reiser tomhendte hjem. Noen ganger glipper det litt på konsentrasjonen, og da blir vi hardt straffet av gode lag som Arendal. I slike jevne kamper er det små marginer som avgjør, sier Fram-trener Haakon Lunov til Østlandsposten etter kampen.

Skeid var tilbake på vinnersporet etter 0-1-tapet på Sotra. Nardo reiste tomhendte hjem fra Nordre Åsen etter nesten å ha ranet med seg det ene. For først to minutter på overtid fikk innbytter Basit Agouda roet nervene til hjemmelaget i en kamp der Skeid svidde enorme sjanser inkludert et straffespark. Treff i metallet og bom på åpent mål var noe av innholdet på menyen før Nardo gav Skeid en real kalddusj etter pause med ledelsesmålet til Simen Nestaker. Johnny Buduson får sin revansje for straffa Nardo-keeper Preben Øien reddet bare fem minutter etter. På overtid ble altså alle poengene sikret.

Levanger fikk fortjent bank av RBK2, der brødrene Ceide var sentrale på eget kunstgress i Trondheim. På SalMar-banen stoppet det på 5-2 etter at Magnus Hammerås sendte RBK2 i ledelsen. Emanuel Vladic utlignet, men så svarte Emil Kondradsen Ceide med to kjappe før pause. Andreas H. Gundersen reduserte på nytt i det kampuret rundet timen, men Emanuel Kulego og Magnus Hammerås sikret hjemmeseieren med to nye scoringer det siste kvarteret.

Best på Sotra

Renate Blindheims Sotra sjokkerte Skeid i siste kamp før derbyet mot Øygarden, men der slo Tommy Knarvik knallhardt tilbake mot sin tidligere arbeidsgiver. Mathias Sundberg og Henrik Andersen scoret de to første før pause, mens Eirik Moldenes og Markus Eiane scoret de to siste etter hvilen i slaget om fotballtronen på Sotra.

Notodden sjokkåpnet med to kjappe mål fra Jørgen Voilås og Henrik Gustavsen før matchuret viste 12 spilte minutter på Grefsen stadion. Deretter ble det enveiskjøring, og fortjent var det at Jens Bonde Aslaksrud reduserte før Lars Brotangen både utlignet og sikret alle tre poeng i sluttminuttene.

På Skagerak arena så Fløys Mats Holt rødt allerede etter ti minutter, men det maktet ikke et ungt Odd2-lag å utnytte i målprotokollen. Målløst endte oppgjøret, der også hjemmelaget mistet Eirik Asante Gayi med to gule kort på overtid.