Lukk søk

PostNord-ligaen

April 11, 2021

PostNord-ligaen venter på svar: - Har sluttet å synse

PostNord-ligaen er ikke inkludert i første ledd i oppstartsplanen som de eneste i toppfotballprotokollen. Nå håper klubbene på en snarlig avklaring.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg, skeid.no

24. mars åpnet Abid Raja for treningskamper i midten av april samt seriestart tidlig i mai for klubbene i de to øverste divisjonene. Erna Solberg gjentok dette budskapet onsdag med forbeholdet - dersom smittesituasjonen tillater det.

Men igjen ble det presisert at dette gjelder de to øverste divisjonene for begge kjønn, og ikke PostNord-ligaen som også har vært inkludert i toppfotballprotokollen siden i fjor sommer. NFF har antydet oppstart for nivå tre 5. og 6. juni, men dette avhenger av et ja fra myndighetene.

- Vi er fremdeles definert som toppfotball. Selv om vi ble tatt ut i første fase, så har vi fått klar beskjed om at vi prioriteres inn i rekkefølgen. Jeg vil anta vi er et hakk foran breddefotballen, men utover det må vi nesten bare vente og se, sier Egersund-trener Ojan Bijan til norskfotball.com.

Han mener det er «innafor» dersom PostNord-ligaen får starte opp første helgen i juni, og er spent på hva som kommer frem i møtet alle klubbene i toppfotballprotokollen har med NFF fredag.

- De sa det skulle komme en ganske tydelig plan uken etter påske, så jeg antar de står ved den i morgen. Men hele denne pandemien er uklar. Hele befolkningen må forholde seg til retningslinjer og gjenåpning. Det har ikke vært en tydelig rød tråd i alt. Vi er bare mottagere av informasjon og har null påvirkningskraft med mindre vi vil gjøre opprør. Jeg tror ikke det ganger noen nå, sier Bijan som er klar på at målet fortsatt må være full serie og 26 kamper:

- Det er svært uheldig, og jeg syns det er svært frustrerende, å lese om divisjonskolleger som nærmest ønsker en halv eller amputert sesong for å spare reisekostnader og diverse. Vi er privilegerte som får være en del av toppfotballen. Da blir dette helt feil fokus.

Klare i Nardo

Thomas Erikstad er sportssjef i Nardo. Han sitter og ser utover torsdagens trening når han snakker med norskfotball.com og forteller at det er nettopp dette klubben fokuserer på for øyeblikket:

- Vi har sluttet å synse. Det gjorde vi hele i fjor. Vi kjører på, har booket treningskamper og er klare dersom vi får starte 5. eller 6. juni, men personlig tror jeg fort det kan bli en sesong som i fjor pluss et NM for de tre øverste divisjonene. Men det er bare det jeg tror, sier Erikstad.

- Du tror seriestarten blir ytterligere utsatt?

- Jeg tror fort det går en måned til, men jeg har egentlig sluttet å tenke så mye på det. Fokuset er på 5. og 6. juni, men så lenge vi ikke har fått noen terminlister er jeg skeptisk. Det tærer på for guttene nå.

Èn proffkontrakt

Nardo og de 2. divisjonsklubbene har nylig sendt inn en oversikt til Norges Fotballforbund der de redegjør for hvordan spillergruppen har mulighet for å etterleve den strenge toppfotballprotokollen med tanke på skole, jobb og sosial omgang.

- Vi er klubben i 2. divisjon med desidert lavest budsjett. Med én spiller på proffkontrakt kan ikke vi reise landet rundt på en tirsdag eller onsdag. Men spytter de inn en halv million, skal vi klare det, sier Erikstad.

- Hvordan er forventingene til fredagens NFF-møte?

- Nå har det vært lite informasjon så vi fokuserer på oss selv. Vi er positive og skal overraske Fotball-Norge med unge gutter, forteller Nardo-lederen og smiler.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form