Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-ligaen: Uavgjort i toppoppgjøret på Føyka

Asker kom seg unna nordvestlandet i første serierunde med alle poeng i baggen fra bortekampen mot Brattvåg. Fylkesnabo Hødd tok turen til Føyka lørdag, og cupmesteren fra 2012 bød hjemmelaget på tøff kamp. Begge mannskap er spådd en sesong i opprykksstriden, og oppgjøret var nok et tidlig varsel på at både Asker og Hødd blir å finne i det øverste tetsjiktet i avdeling 1 denne sesongen. Fisnik Kastrati sendte Asker i pauseledelse, men måtte se bror Fitim av med skade før dommeren sendte laga i garderoben. Rasmus Isegran doblet ledelsen etter knappe timen på et hjørnespark, men så startet gjestene fra Sunnmøre virkelig spurten. Først reduserte Eirik Franke Saunes før Oskar Løken utlignet for Hødd til det som ble sluttresultatet 2-2. Det skal sies at Asker hadde flere feite sjanser til å avgjøre kampen på både 2-0 og 2-1, men kaptein Aaron Lee Jones (bildet) og vertene måtte se årets første hjemmekamp ende i et poeng.

2-2 ble det også i nord, der Tromsdalen tok i mot Brattvåg til kamp om det som eventuelt skulle bli de første poeng for laga som begge tapte åpningskampen av årets serie. Hjemmelaget startet best med scoring fra Lars Henrik Andreassen. Gjestenes kaptein Emil Dahle utlignet for Brattvåg, som måtte se Adrian Pedersen sende TUIL tilbake i ledelsen før pause. Etter hvilen ble det noe utrolig med Harmohan Singhs utligning i en kamp der Tromsdalen hadde to hårfine offsidemål inne. Hjemmelaget hadde ellers en ellevill trippelsjanse i sluttminuttene, der både et klokkerent metalltreff, returredning fra keeper og bom på mål var i sluttpakka som førte til årets første poeng for begge lag.

Florø er fortsatt inne i ei blindgate, og tapte årets første hjemmekamp etter en tidlig scoring fra Kvik Haldens Deni Hasanagic. Heidar Geir Juliusson ledet gjestene i Norges vestligste by, der trener Tor Thodesen ikke var med på bussturen fra Halden. Kvik stilte samme startellever som i åpningsseieren mot Tromsdalen, og kan se frem mot toppoppgjør på eget gress onsdag mot Asker.

Alta måtte vente helt til sluttminuttene før hjemmelaget Senja ble senket på en corner. Matchvinner for finnmarkingene ble innbytter Øyvind Veseth Olsen. Dermed står Senja fortsatt poengløse inn mot onsdagens hjemmekamp mot Moss.

Alt feil etter generalprøve-seier

Moss-trener Shaun Constable fikk roet nervene litt med en sterk 2-1-seier i generalprøven borte mot Asker, men har siden plukket opp 3-8, to svake prestasjoner og ingen seriepoeng under de to første rundene. Lørdag ledet laget to ganger mot et ungt VIF 2, men personlige feil og straffespark i mot ødela igjen festen i 2-5-smellen. Sebastian Pedersen scoret i andre kamp på rad, men Seedy Jatta utnyttet en forsvarsfeil til utligning. Midtstopper Emmanuel Troudart sendte Moss i tet på nytt etter hjørnespark, men så dro Moss ikke mindre enn tre straffespark på seg. Sakarias Opsahl var nådeløs eksekutør på alle tre. Jacob Emile Dicko Eng gjorde dagen helsvart for Moss med sin scoring i sluttminuttene.

- Vi gjør for mange individuelle feil, igjen. Når det gjelder straffesparkene så mener jeg at vi ble hardt straffet og fra min posisjon så det ut som om de to første var litt billige. Men vi å lære at motstanderne faller lett og at vi må være mer forsiktige inne i egen 16-meter, forklarte MFK-trener Shaun Constable etter matchen til Moss avis.

Toppoppgjør mellom to feilfrie mannskap blir det onsdag på Myhrer, der Eidsvold Turn tar i mot Kongsvinger. Førstnevnte senket Fløyas 10 menn lørdag, der hjemmelaget rakk å miste Vebjørn Skorpen med rødt kort før Herman Henriksen skrudde inn et frispark til pauseledelse 1-0 i nord. Innbytter Ole Andreas Nesset ville ikke være noe dårligere enn under åpningsseieren hjemme mot Florø, og besørget derfor to nye scoringer det siste kvarteret. Dermed troner han øverst på toppscorerpallen etter to serierunder i avdeling 1.

Der jages han av Adem Güven, som scoret sitt tredje ligamål fra straffemerket borte mot Bærum etter pause. Før hvilen hadde Christian Røer gitt ledelsen fortjent til Kongsvinger, som like fortjent tok med seg alle tre poeng fra serierunde 2.

Toppoppgjør i vest

Enda et toppoppgjør blir det i avdeling 2 onsdag, der Vard Haugesund tar i mot Arendal. Begge lag kunne feire tre nye poeng i helga, der Vard Haugesund ikke trengte å ha samme Fru Fortuna på laget i Larvik som de hadde hjemme mot Kjelsås i seriestarten. Fram Larvik ble knust 4-0, men det skal i rettferdighetens navn også sies at Vard var effektive i årets første bortekamp. En straffescoring fra Erling Flotve Myklebust og to mål fra Kjetil Vatland Olsen ble fulgt opp av scoring fra midtstopper Dennis Horneland. En strek i regningen for trener Kolbjørn Fosen var det å miste viktige Roy Miljeteig med et overtråkk.

Øygarden scoret begge mål før pause på Norac stadion. Dessverre var det et mål i hvert mål. Andreas Fantoft sendte gjestene i ledelsen, mens utligningen var et faktum rett før pause. Etter hvilen noterte Tobias Hafstad 2-1 før Andreas van der Spa spikret alle tre poeng til Arendal med sin 3-1-scoring.

Full pott etter to serierunder har også Egersund. Notodden solgte seg dog dyrt, og fjorårets Hødd-spiss Melvin Fritzhell sendte telemarkingene i ledelsen på eget kunstgress. Scott Vatne og Patrik Johannesen snudde oppgjøret til pause, før Jakob Dunsby økte til 3-1 etter knappe timen. Torben Dvergsdal skapte spenning det siste kvarteret etter 2-3-reduseringen, men nærmere kom aldri Notodden. Scott Vatne sitt treff med venstreslegga fra 25 meter er en tidlig kandidat til årets mål i PostNord-ligaen.

Sotra skal måle krefter med tigrene onsdag, og det kan bli krevende nok for Renate Blindheims gutter. Hjemmelaget måtte se en dramatisk kamp ende i sesongens første tap, da innbytter Kjartan Ulstad scoret Levangers vinnermål på overtid i kampen som endte med 4-3 til trønderne. Levanger gjorde det unødvendig spennende etter å ha ledet 3-0 før 20 minutter var spilt etter mål fra Jo Sondre Aas i åpningsminuttet på Straume stadion før Andreas Gundersen scoret dobbelt. Lars Kilen startet opphentingen med første omgangs siste scoring, men Sotra hadde mer å komme med etter pause. Frederic D. Falch og Mathias M. Madsen sørget for 3-3 med 10 minutter igjen å spille før Sotra mistet det ene poenget på overtid.

Takk for sist

Kjelsås følte seg ranet etter 0-1- tapet i Haugesund åpningsdagen, men fikk selv smake lykkefølelsen etter Erik Roslands stjernetreff i sluttminuttene hjemme mot Odd 2. Telemarkingen Rosland spilte i sine yngre dager nettopp for Odd, og ble tungen på vektskålen med kremmerhuset i vinkelen. Erik Grønner sendte Kjelsås i en tidlig ledelse, før Conrad Wallem utlignet for gjestene. Jens Bonde Aslaksrud sendte hjemmelaget på nytt i ledelsen etter knappe halve timen spilt, mens Bjørn Mæland så ut til å sikre Odd 2 det ene poenget 10 minutter før slutt. Så dukket altså Erik Rosland opp.

Dermed er det ekstra fyr i teltet fram mot onsdagens derby mot Skeid i Nordre Åsen. Oksene tok ned et på papiret kruttsterkt RBK 2 med seier 3-0 etter mål fra Marcus Melchior, Gabriel Andersen og Abel W. Stensrud.

Nardo kunne feire sine tre første poeng etter 3-2 hjemme mot Fløy. Arne Holter sendte trønderne i front før pause. Eythor Bjørgolfsson økte til 2-0 med sitt første av to mål for dagen, der Mathias Grundetjern rakk å redusere mellom slagene. Gjestenes 2-3-scoring kom på overtid ved Kristian S. Lien.