PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-ligaen: Opprykks-takter av Hødd - Arendal stormer videre mot OBOS

Hødd feide Kvik Halden av banen, mens Arendal fortsatt er uten poengtap etter 6.serierunde i PostNord-ligaen.

Kevin Knappens Hødd-mannskap ligner et maskineri, som bare maler og maler på til motstanderen rakner. Det skjedde søndag hjemme mot Kvik Halden, der Ulsteinvik-gjengen gikk fra en godt levert, men målløs, første omgang - til en bunnsolid siste halvdel med tre mål på ti minutter. Gjestene hang rett og slett ikke med, og sleit med å stille hjemmelagets forsvar seriøse spørsmål i det hele tatt.

Kevin Knappen har oftest 442-lag, men valgte søndag å gå i 3-5-2. Med to av tre målscorere fra forsvarsrekka, som begge scoret sitt første Hødd-mål etter overgang før sesongen. Jann Julin Benjaminsen kom fra Færøyene, og sendte vertene elegant i føringen. Deretter fulgte kollega Magnus N. Bruun-Hanssen opp på en keeperretur, før innbytter Robin Hjelmeseth satte et solid punktum med sitt andre mål for sesongen.

I Kevin Knappens startellever var det fire "local lads", og treneren sendte inn ytterligere tre etter pause. Det er sjeldne tall på nivå tre i norsk fotball. Hødd puster dermed Kongsvinger i nakken, mens Kvik Halden fikk en solid nedtur tre dager etter at nettopp tabellederen ble senket hjemme i Halden.

Reiste seg direkte

Sunnmørs-kollega Brattvåg fikk ikke spilt sin hjemmekamp mot Fløya søndag. Gjestene fikk innstilt sitt fly, og dermed må en ny dato settes. I det tette kampprogrammet lagene har fremover, er det høyst trolig onsdag 14.juli som blir ny dato på Brattvåg stadion.

Tapet for Kvik Halden lå nok langt framme i panna på Kongsvinger-spillerne i det tabeljumboen Florø entret Gjemselunden i solskinnet. Martin Vinjor satte standarden allerede etter tre minutter, og det var kattens lek med musen innledningsvis. Florø ble springende uten ball i store deler, og etter 24 minutter skjøt like godt Mac Laham noe overraskende et frispark fra innleggsposisjon rett i mål. Florø slapp lettere svimle unna med to baklengs til pause. De siste 45 minutta ble en blåkopi av første omgang, der samme målscorere fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Dermed tabelltopp på Kongsvinger, og Florøs marerittstart fortsetter poengløse etter seks serierunder.

På Føyka stadion sendte Håvard Nome gjestene fra Alta i front etter halve timen. Hjemmelaget utlignet etter timen spilt i toppoppgjøret ved Lars Fuhre. Mathias Dahl Abelsen sikret dog alle tre poeng med hjem til Finnmark med sin scoring kvarteret før full tid. Alta er som Hødd kun et poeng bak Kongsvinger på tabellen, og var tilbake på vinnersporet etter to strake uavgjorte kamper.

Tromsdalens rutinerte mannskap holdt hodet kaldt da det røynet på mot slutten av hjemmekampen mot Eidsvold Turn. Før pause startet dog hjemmelaget best, og det var lite å si på at Martin Albertsen og Adrian Pedersen sendte TUIL i tet til pause. Etter hvilen kom dog gjestene sterkere, og Herman Henriksen smalt inn ei perle av sitt andre mål for sesongen etter knappe 10 minutter. På overtid var Eidsvold nære på å sikre seg det ene poenget, men det ble med Henriksen sitt reduseringsmål i Tromsø.

Moss hadde tre poeng i lomma etter 90 minutter på Melløs, men fire minutter på overtid falt to a de ut med innbytter Klajdi Burbas utligning for Bærum. Etter å ha mistet toppscorer Sebastian Pedersen med skulderskade, entret Oliver Midtgård stadion i Moss. Innbytteren brukte 20 minutt på å sette en retur i boksen via Bærum-spiller Lars Ivar Slemdal og i mål. Besian Kadri sikret pauseledelse 2-0 med sitt hodestøt deretter, men så kom en, sett med hjemmelagets øyne, skuffende andre omgang. De siste 30 minuttene ble tunge for Moss, som måtte se innbytter Benjamin Zalo redusere til 1-2. I løpet av de seks tillagte minuttene rakk også Bærum å utligne.

Arendal best i sjanse-bonansa

På Notodden sto ikke hjemmelaget med lua i handa, da den ubeseira serielederen fra sør tok turen fra Arendal. Det ble en kamp fullspekka i situasjoner foran begge mål, og der gjestene trakk det lengste strået til slutt etter en målløs første halvdel. Før vertene tok ledelsen hadde Preben Skeie alle målsjansers mor til å sende Arendal i front. Dessverre for de hvite, satte 27-åringen en stang-retur i metallet som binder stengene sammen og over. I stedet var det et fantastisk angrep av hjemmelaget som sendte Notodden foran etter timen spilt. Et nydelig veggspill med Torben Dvergsdal curla Adrian Berntsen utagbart i Lars Jendals lengste hjørne. Notodden-jubelen stilnet dog raskt, og Andreas Hellum serverte en dobbel kalddusj i sommervarmen. Først utnyttet han en forsvarstabbe, som satte han opp alene med keeper. Deretter var 23-åringen sikkerheten selv fra straffemerket. Deretter hadde Arendal en serie med sjanser til å øke ledelsen, men det endte 2-1 og sesongens sjette strake seier var et faktum.

Øygarden-trener Tommy Knarvik måtte se sitt mannskap lekke som ei sil borte mot Levanger. Det stoppet til slutt på 0-8, og dermed kom Øygarden kraftig ned på jorda etter sist rundes 4-0-seier i lokalderbyet mot Sotra. På TOBB Arena ble det fire hjemmemål i hver omgang. Jo Sondre Aas, Kjartan Ulstad, Arne Gunnes og et selvmål før hvilen, mens Marius B. Olsen, Andreas H. Gundersen (2) og Jens Cato Rosenlund rundet av målfesten for Levanger.

Dermed har nord-trønderne avdelingens mestscorende i Gunnes (7) og Gundersen (5), men en Skeid-spiss vil nok ha et ord med i laget om toppscorertittelen utover høsten. Johnny Buduson utnyttet en forsvarsfeil på Flekkerøy etter knappe timen spilt. I en sjansefattig forestilling var Budusons fjerde seriemål forskjellen på Fløy og Skeid. Fløy stanget og stanget i Skeid-muren etter scoringa, men oppnådde ikke annet enn et rødt kort på overtid til Sander Ystanes.

Sotra gikk fra 11 til 10 spillere etter 40 sekunder, da Daniel Tørum dro ned Vard Haugesunds Koko på vei mot hjemmelagets mål, og dermed ble oppgaven som underdog enda tøffere enn før hjemmekampen mot trener Kolbjørn Fosnes Haugesund-gutter. Et straffespark fra Erling Flotve Myklebust før pause og en dobling fra Stian Barane sikret alle tre poengene, og Vard har dermed fire «clean sheets» på de seks første kampene. Der kun to baller har passert målvakt Thomas Kinn.

På Nissekollen endte det målløst mellom Nardo og Kjelsås. Sett ut fra kampbildet var uavgjort greit nok for begge mannskap, selv om Kjelsås var toneangivende før pause i Trondheim.

Egersund feilet

Hjemme i Framparken gjorde Fram Larvik jobben med å sende RBKs unggutter hjem uten poeng i 3-0-seieren. Adrian Bergersen som scoret Frams første mål i noe som fort kunne blitt enda styggere siffer for RBK2, som fikk en dårlig start på kampdagen med forsiknket fly og utsatt kampstart i tre timer. Tross stormløpet mot gjestenes mål sto det kun 1-0 til pause, men både metallet og RBK2 fikk kjørt seg reelt inn mot avspark i EM-finalen mellom England og Italia. Sanel Bojadzic doblet og Shaft Brewer satte punktum for festkvelden i Larvik.

Egersund tok i mot et ungt Odd2-lag i mandagens kamp, og der fikk tigrene uventet trøbbel før pause. Conrad Wallem brant et straffespark for gjestene tidlig, der EIKs portugisiske sisteskanse valgt riktig side på forsøket fra 11 meter. Det var dog bare et varsel om hva som skulle komme. Stortalentet Syver Aas (17) sendte Odd2 i ledelsen etter 37 minutter. Få minutter senere leverte høyreback Kevin Egell-Johnsen et langft innkast, som midtstopper Thomas Hallstensen stanget inn til 2-0. EIK lykkes i å redusere rett før pause ved Henrik Breimyr. De siste 45 ble et eneste langt stormløp mot Odd2-buret, men gjestene maktet å ri det hele av. Det skal Odd-målvakt Wahlstedt ha sin del av æren for. Sisteskansen hadde flere gode involveringer.

Dermed serverte Odd2 ei gavepakke til Arendal, som nå har åpnet ei luke på fem poeng ned til tigrene. Både Conrad Wallem og Leopold Waldstedt kom fra nettopp Arendal etter sist sesong.