PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-ligaen: Målfest og dramatikk på tabelltopp

Morten Gamst Pedersen sørget for at Alta er ubeseiret sammen med Kongsvinger, mens Egersund sto for en av tre målfester i avdeling 2.

I Finnmarkshallen så Mustapha Fofana rødt fem minutter før pausen, men gjestene fra Bærum lot seg ikke affisere nevneverdig av det. Jarmund Ø. Kvernstuen sendte nemlig bortelaget i garderoben med pauseledelse. Dermed levde Bærum-spøkelset i i beste velgående for Alta, som ikke har beseiret dem siden 1995. Alta tok fullstending over de siste 45 minuttene, og Håvard Nome brakte balanse i regneskapet. Dog solgte 10-manns Bærum seg meget dyrt, og leverte en heroisk innsats for kvelden. Fem minutter før full tid fikk dog Alta straffespark, og på dødballer er Morten Gamst Pedersen fus i alt. Som på hjørnesparket hjemme mot Moss, endte også straffesparket i scoring. Dermed seier 2-1.

Alta er dermed ubeseiret før toppkampen borte mot Hødd lørdag.

Kevin Knappens menn står med 7 poeng etter å ha tjuvstartet den 3.serierunden på Intility tirsdag. Der var et ungt VIF2 verter, og ungguttene ledet 1-0 til pause etter scoring av Jacob Eng, som ikke ikke gjorde noen feil alene med Hødds sisteskanse Marco Priis Jørgensen. Knappen gjorde et par bytter i pausen, og fikk de svar han ba om umiddelbart med en omgang overkjøring i tigerstaden. Innbytter Bendik Engen scoret to i tillegg til Peder Nersveens fulltreffer.

Feilfritt har Eirik Mælands opprykksfavoritter Kongsvinger kjørt etter tre runder, der Eidsvold Turn fikk så fletta flagra på Myhrer i 1-4-smellen. Der brukte Brage Berg Pedersen bare tre minutter på å stange gjestene i ledelsen etter et flott forarbeid av Martin Hoel Andersen, som også var sist på 2-0-målet i det kvarteret ble passert. Ole Andreas Nesset er avdelingens toppscorer med fem fulltreffere etter tre serierunder. Den siste kom som redusering før halve timen var spilt. Spenningen varte i små minutter. Kongsvinger utnyttet en overgang til fulle og Martin Tangen Vinjor satte pauseresultatet 3-1 inn alene med keeper Rusina. Martin Hoel Andersen brant et straffespark rett etter hvilen, men Kongsvinger fastsatte i stedet sluttresultatet til 4-1 rett før slutt på en ny overgang ved målfarlige Ludvig Langrekken.

Eidsvold Turn drar til Sandvika for å møte et revansjesugent Bærum til helga.

Dobbel Sereba

Didrik Sereba scoret begge målene i seieren mot Brattvåg, og den fotrappe angriperen fornektet seg heller ikke i Halden. Det første fra straffemerket sendte Kvik på veg mot sesongens første tap. Kvik leverte en svak forestilling, mens Asker på nytt var effektive der det teller som mest. Sereba stanget inn 2-0 midtveis i andre omgang, der Filip Westgaard startet en sluttspurt for hjemmelaget med sin redusering. Nærmere poeng enn Mathias Engebretsens stolpetreff kom aldri hjemmelaget, som kan se fram til Oslo-tur mandag og møte med VIF2 som neste oppgave.

Asker tar i mot Senja, som leverte målløse 90 minutter hjemme mot Moss. Der spilte hjemmelaget 11 mot 10 siste 12 minutta etter at Moss-keeper Rojas fikk direkte rødt kort i Senja storhall. Der var Moss svært nær scoring før pause, men de siste 45 var mer tamme fra Shaun Constables utvalgte. Reservekeeper Andreas Wasenius skal være en av flere spillere som har fått beskjed om å finne seg en ny klubb om de ser for seg jevnt med spilletid. Da spanske Rojas så rødt kom 21-åringen inn, og gjorde en kjemperedning rett før slutt som hindret hjemmeseier på Senja. Ny tur nordover til Troms venter lørdag. Andreas Wasenius vil der trolig starte kampen mot Fløya med karantene på Rojas.

Fløya mistet to poeng på overtid i by-derbyet mot Tromsdalen. På Fløya arena tok hjemmelaget ledelsen ved Tobias Schjetne, mens Vegard Lysvoll berget ære og et poeng på overtid for Tromsdalen.

I Brattvåg var Florø gjester, og 1-3-tapet var ikke et mål for lite dessverre for guttene fra landets nordvestligste by. Det var nesten utrolig at Brattvåg ikke scoret både fire og fem til pause, men det ble med Harmohan Singhs fulltreffer. Etter hvilen var det Sondre Beite-magi på et frispark som doblet ledelsen, før Florø mirakuløst nok fikk en vei inn i kampen igjen fra straffemerket fem minutter før slutt. Dino Omerovic var trygg fra 11 meter, men spenningen varte kun i tre små minutter før Beite satte punktum med 3-1.

Brattvåg skal lørdag til Kongsvinger, mens Florø jager første poeng borte mot Tromsdalen.

Målfester

Vard Haugesund hadde vunnet og holdt nullen de to første seriekampene, men ble senket etter pause av Ermal Hajdaris kontringsscoring i toppoppgjøret hjemme mot Arendal. Allerede søndag får Kolbjørn Fosens gutter revansjemulighet i bortekampen mot Nardo.

Det er et Nardo-lag som fikk seg en skikkelig tur i tørketrommelen av trønder-kollega Levanger. Halve dusinet baller måtte keeper Preben Øien pelle ut av eget nett, der den første ble klinket inn av Arne Gunnes allerede etter to minutter. Kjartan Ulstad dobler halve timen etterpå. Rett etter pause sender Arne Gunnes hjemmelaget opp i 3-0 med en suser fra 16 meter. I sluttminuttene rakner Nardo helt, og Emanuel Vladic, Simen Bakkemyr Hagebø og Adrian Rogulj fastsetter sluttresultatet til massive 6-0 de siste 10 minuttene.

I det ketchupkorken traff taket på TOBB arena, kan Levanger se fram mot en tur til mer nøkterne Flekkerøy til helga. Der har hjemmelaget Fløy holdt nullen begge veier i 180 minutter. Senest i bunnoppgjøret hjemme mot Fram Larvik.

Sistnevnte møter nok et mildt sagt revansjesugent Kjelsås-lag, som fikk 0-4 i eget nabolag av Skeid. Det var utklassingssiffer i Nordre Åsen, men bak sifrene var det en mer tam affære fra Kjelsås side enn klasseforskjell i 90 minutter. David Hickson, Johnny Buduson, Felix Anthonessen og Gabriel Andersen sto for fulltrefferne som var to stjernetreff fra distanse, en keepertabbe og et gjennomspill alene med keeper.

Skeid tar turen til Bergen til helga, for å møte tabelljumbo Sotra. Renate Blindheims gutter fikk 0-5 i Egersund, der både selvmål og rødt kort på Lars Kilen etter to gule på fem minutter, var deler av en tøff aften for sist sesongs overraskelse. I finværet i idrettsparken åpnet gjestene ballet med et komisk selvmål, der en forsvarer sendte ballen tilbake til der han trodde egen keeper sto. I eget mål. Der var det ingen keeper, og ballen endte i tomt mål. Stian Michalsen sørget for pauseresultat 2-0, mens Alexander Dang scoret det tredje da EIK var blitt en spiller mer på banen. Innbytter Simen Haughom og Chris Andre Formo besørget de to siste måla, som sørget for at Egersund står med full pott sammen med Arendal i tabelltoppen.

Andreas Fantoft og Mathias Sundberg sørget for to tidlige Øygarden-mål, og det sto til tre poeng mot Notodden.

Det 18 år gamle stortalentet Iker Carew sørget for tre poeng til Odd2 hjemme mot RBK2.