Lukk søk

PostNord-ligaen

May 21, 2021

PostNord-ligaen fikk ja - bredden må fortsatt vente

Det som var en ventet skjebnedag for PostNord-ligaen, endte med gode nyheter fredag formiddag. Breddefotballen derimot må fortsatt vente på å få komme i gang.

På en pressekonferansen fredag formiddag informerte statsminister Erna Solberg om at regjeringen følger anbefalingen fra Helsedirektoratet og godkjenner åpning for treningskamper i toppidretten, og da PostNord-ligaen, i trinn 2 av gjenåpningsplanen.

Regjeringen vil åpne for seriekamper i de samme seriene tre uker etter 27. mai, såfremt erfaringene fra treningskampene og smittesituasjonen tilsier det, heter det videre i gjenåpningsplanen. Dette er i tråd med NFFs planer og håp de siste ukene.

- Jada, treningskamper lov fra 27.05 i 2. divisjon! Da får vi håpe at det ikke kommer lokale føringer i veien, skriver Skeids daglige leder Daniel Strand på Twitter.

Kamper neste helg

Treningskamper fra uke 21 og seriestart i uke 24 er signalene Norges Fotballforbund har gitt klubbene de siste ukene. Nå tyder altså alt på at det blir nettopp slik.

Fra klubber har booket treningskamper allerede mandag 2. pinsedag, men blir ikke tillatt å teste formen mot 11 menn fra en annen klubb før tidligst torsdag 27. mai. Lørdag 29. mai vil det være tre uker igjen til planlagt seriestart med full sesong for de 28 klubbene.

NFF holder fredag, som normalt, møte for klubbene i toppfotballprotokollen. Her vil også den endelige terminlisten i PostNord-ligaen bli spikret etter at klubbene den siste uken har «forhandlet internt ut fra utkastet som ble offentliggjort forrige fredag.

Bredden venter

«Anbefalt gruppestørrelse ved organisert trening i breddeidrett og kultur- og fritidsaktiviteter økes for voksne over 20 år: Fra 10 til 20 personer inne, og fra 20 til 30 personer ute. Flere grupper kan være aktive samtidig, forutsatt at de holdes adskilt i ulike kohorter» heter det i fredagens pressemelding.

Men dette utløste ingen glede i breddefotballen - snarere tvert imot. Den store organisasjonen, som har vært stengt ned i rundt 14 måneder, får fortsatt ikke trene med kontakt og aner ikke når de igjen kan få lov til å spille kamper.

– Avstandsregelen gjelder fortsatt, understreket også statsminister Solberg fredag.

I Helsedirektoratets vurderinger og anbefalinger ligger kontakttrening for breddeidretten først i trinn 4 i gjenåpningsplanen.

Slik spilles 1. serierunde i PostNord-ligaen helgen 19. -20. juni:

Avdeling 1:

Alta - Moss
Brattvåg - Asker
Eidsvold Turn - Florø
Hødd - Senja
Kongsvinger - Fløya
Kvik Halden - Tromsdalen
Vålerenga 2 - Bærum

Avdeling 2:

Vard Haugesund - Kjelsås
Øygarden - Rosenborg 2
Fløy - Sotra
Egersund - Nardo
Odd 2 - Fram Larvik
Levanger - Notodden
Skeid - Arendal

Foto med tillatelse: Anders Vindegg, skeid.no

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form