Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

PostNord-klubbene mot seriestart: Vard-suksess, god Fløy-start og straffebonanza i Halden

Med seriestarten knappe to uker unna spilte laga i PostNord-ligaen noen av sine siste treningskamper denne helgen.

Nikola Trajkovic tredde av som Fløy-trener for noen uker siden. Serberens etterfølger er Vebjørn Urdal. 32-åringen kom fra jobben som toppspillerutvikler for Lyn Fotball Damer i Toppserien. Han fikk en god start i sin nye jobb på Flekkerøya da PostNord-kollega Notodden ble slått 2-1 på nøytral bane i Kragerø. Sommerperlen viste seg fram fra sin beste side med 25 varme i lufta, og muligens var det årsaken til at de første 45 endte målløse.

Etter hvilen scoret Notodden først med svenske Melvin Fritzell, men Fløy slo hardt tilbake i sluttminuttene. Først et straffespark fra Kristian Strømland Lien, før Lasse Sigurdsen ble matchvinner med en sterk soloprestasjon. 17-åringen Drilon Ibishi fikk også sine første minutter etter å ha skrevet proffkontrakt tidligere i uka. Junioren kom fra Lyngdal i fjor.

Fløy, som serieåpner hjemme mot Sotra 19. juni, spiller sin generalprøve borte mot Arendal neste helg.

Arendal så sterke ut i 3-0-seieren mot Egersund lørdag. Kampen ble spilt uten publikum i Lyngdal, og der kom tigrene fra Egersund ned på jorda igjen etter positive 3-3 borte mot Sandnes Ulf i midtuken. Der scoret Alexander Dang første omgangs to eneste mål, før OBOS-mannskapet snudde kampen til 3-2. I sluttminuttene berget EIK uavgjort ved Stian Michalsen. I Lyngdal var det lite å gleder seg over for Egersund.

Arendal, som fra før av har slått Jerv 4-0 og spilt uavgjort 1-1 mot Odd 2, gikk til pause med ledelse 1-0 på Lyngdal stadion. Etter et selvmål av Egersund. Etter hvilen økte Arendal til 2-0 fra straffemerket og 3-0 i sluttminuttene.

Covid-19-smitte i Turn

Brattvåg skulle egentlig møtt Nardo og Levanger til to siste tester før seriestarten hjemme mot Asker 20. juni, men avlyste trønder-oppgjørene på nøytral bane med bakgrunn i smittesituasjon i Trondheim. I stedet fikk de gule og blå til to oppgjør mot Obos-nabo Aalesund. Det første oppgjøret ble spilt over 3x30 minutter torsdag i Brattvåg, der kampen til slutt endte 1-1. Den danske spissen Jeppe Mogensen scoret i sin andre treningskamp på rad, og utlignet dermed Sigurd Haugen sin ledelse-scoring fra den første omgangen. Lagene møtes igjen tirsdag på Color Line stadion, der det er nytt kunstgressdekke og siste test for hjemmelaget før Fredrikstad kommer på besøk til kamp om seriepoeng.

Hødd på sin side møtte Nardo søndag på nøytral bane i Kristiansund. Der ledet laget til Kevin Knappen 5-0 før trønderne fikk pyntet litt på det hele til slutt i 2-5-tapet. Håkon Leine hadde dårlig tid så det ut til da spissen banket inn to mål før det var spilte fem minutter på Kristiansund stadion. Oskar Johannes Løken og Robin Hjelmeseth scoret to mål til før hvilen, mens Paul Moussinga var sist på 5-0 etter et hjørnespark.

For Nardos reservekeeper Henrik Mathias Bakke, ble kampen spesiell i og med at han måtte vokte målet til Hødd den siste timen. Sunnmøringene hadde bare én keeper før kampen, og danske Marco Riis Jørgensen måtte gi seg med skade etter 27 minutter. Hødd har dermed en utfordring på keeperplass med førstemålvakt Ole Monrad Alme er ute for hele sesongen. Arnold Origi, som ble hentet inn som back up, er også for tiden ute med skade.

Oppgjøret mellom Fram Larvik og Eidsvold Turn ble avlyst etter koronasmitte i troppen til eidsvollingene.

Kongsvinger og Skeid er to forventende topplag i hver sin PostNord-avdeling, og lørdag spilte lagene 1-1 på Gjemselund. Matarr Kah scoret Skeids mål før pause, mens Aden Güven utlignet fra straffemerket rett etter hvilen. I følge rapportene hadde lagene hver sin omgang, og uavgjort var slik sett helt fair.

Vard imponerer

Vard Haugesund fulgte opp den solide 5-3-seieren mot Egersund ved å nedsable en annen opprykkskandidat på bortebane i Øygarden med sterke 3-0. Kjetil Vatland Olsen, Stian Barane og Arne Bjordal scoret målene for de røde denne gangen, som har generalprøve neste helg mot Sotra før seriestarten hjemme mot Kjelsås lørdag 19. juni.

Adrian Pedersen ga Tromsdalen ledelsen før pause mot Senja, men gjestene utlignet rett etter hvilen ved Markus Johnsgård. 1-1.

Uavgjort ble det også på Føyka stadion, der Kjelsås tok ledelsen ved Jesper Solli. Deretter var gjestenes keeper uheldig og mistet en ball i eget nett i solsteiken. Sindre Mauritz-Hansen sendte deretter Asker i ledelsen, mens Kjelsås spikret 2-2 ved Rasmus Sørensen Løvseth.

Bærum reiste seg etter 0-3 i Nordre Åsen mot Skeid til seier 1-0 borte mot unge Vålerenga 2.

Alta dro det lengste strået mot Fløya, der Yngvar Johansen sendte Tromsø-gjengen i front etter få minutter. Magnus Nikolaisen sørget for 1-1 til pause, mens Runar Overvik sendte Alta i ledelsen før timen var spilt. Øyvind Veseth Olsen økte til 3-1 fem minutter før slutt, men en straffescoring fra Tobias Schjetne gav spenning i sluttminuttene. 3-2 endte det hele til Alta.

Stjørdals-Blink pleiet kampformen i Obos-ligaen ved å slå Levanger fra PostNord-ligaen 3-1. Målene kom ved Lasse Bransdal, Runar Hauge og Mats Lillebo. Arne Gunnes scoret Levangers utligningsmål, som fikk en forventet tøffere nøtt å knekke enn i 7-0-seieren mot Rosenborg 2.

Opptur og nedtur for Moss

Moss fikk det også for tøft mot Obos-motstand, da det ble 0-2 på Strømmen stadion mot tidligere MFK-trener Ole Martin Nesselquist. Det var i følge rapportene mye positivt å bygge videre på for Moss, som hadde flere muligheter til å score mål i sin andre treningskamp.

Det var ikke lett å se søndag, da Kvik Halden filleristet et redusert Moss-mannskap i 6-2-seieren. Til pause sto det 5-1, og da hadde like godt Øystein Lundblad Næsheim scoret hattrick - fra straffemerket. Alle satt i samme hjørne. Deni Hasanagic og Filip Westgaard scoret de to andre Kvik-målene før pause, der Jørgen Solvang Nilsen reduserte for Moss på omgangens fjerde idømte straffespark. Øystein Lundblad Næsheim ble firemålsscorer etter hvilen, der Moss-trener Shaun Constable fikk se Sebastian Pedersen redusere til 2-6.

Moss har til helgen generalprøve borte mot Asker før seriestarten i Alta. Trolig stiller Constable et betydelig mer toppet mannskap i de to kampene enn mot Kvik Halden.

Oppgjøret mellom Florø og Sotra endte målløst.