Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Pelu jublet ikke for RBK: - Vi hadde håpet på dem i neste runde

Tidligere RBK-profil John Pelu ledet Orkla til 2. runde mot gamleklubben Strindheim i helgen. Nå venter en annen gammel kjenning av et litt annet kaliber.

- Nei, egentlig ikke!

Slik svarer Orkla-trener John Pelu på spørsmål om det er feiring på Fannrem da cupoppsettet kom mandag formiddag.

- Vi hadde håpet på dem i neste runde. Det hadde vært artig. Så hadde vi kanskje kunnet få en motstander vi hadde større muligheter mot nå. Mulighetene finnes nå også, men det sier seg selv at det er storebror vi møter så vi skal være litt ydmyke, sier Pelu til norskfotball.com.

- Har dere noen som helst sjanse?

- Godt spørsmål. Cup er cup, er det ikke det man sier? Vi vet at Hellas vant EM. Det var det ingen som trodde på. Leicester vant Premier League. Det var det ingen som trodde på. Muligheten er der, men hvor stor den er vet jeg ikke. Vi skal være ydmyke, men vi skal gi de kamp.

Kommer Eggen?

Det er ikke bare John Pelu som har en link mellom RBK og Orkla. Mest kjent er selvsagt Nils Arne Eggen - trenerlegenden som bidro flere år på sidelinjen i Orkla og som blant annet var med da RBK sist var på besøk i cupen for sju år siden og vant 3-0.

- Jeg må jo egentlig dra, men samtidig må jeg heller ikke. Det avhenger av formen det vet du. Jeg er helt åpen og nøytral! Klart, ut fra et perspektiv fra en trønder og en rosenborger, håper jeg jo på RBK. Jeg vil tro de har størst sjanse til å nå Ullevaal, sier Eggen til Nidaros.

- Nils Arne håper jeg virkelig blir å se på kampen. Det hadde vært kjempeartig, sier Pelu, som fortsatt følger godt med på gamleklubben fra Lerkendal.

- RBK har vel vært bedre før...?

- Det vil jeg ikke uttale meg om. Jeg har fortsatt litt hjerte i Rosenborg, så litt respekt skal man ha.

Publikumsfest?

Kort tid etter cupoppsettet er Orkla usikre på hvor mange tilskuere de får lov å slippe inn på det fine anlegget i Fannrem søndag.

- Det vet vi ikke. Det er vel et maks antall nå, men vi kommer til å pakke inn så mange som vi får lov til. Det blir artig uansett, sier Pelu.

I helgen ledet han Orkla for første gang i klubbens første obligatoriske kamp siden høsten 2019. Da var han Strindheim-trener, og i helgen ble det cupseier mot nettopp Strindheim på Myra.

- Med tanke på at det var den første kampen på så lenge syns jeg det så greit ut. Vi merket guttene ble slitne i perioder, men det skulle bare mangle. At det var mot nettopp Strindheim smaker ekstra godt siden jeg har syv år bak meg som trener der. Å komme tilbake til Myra og slå de var godt, sier Pelu.

Av andre kamper i 2. runde blir det et godt gammelt Østfold-derby mellom Moss og Fredrikstad, Thomas Holms Nordstrand møter Sarpsborg, LSK gjester Skeid, Ready får besøk av Strømsgodset i Oslo, Vålerenga besøker Ullern, Stabæk fikk noe overraskende Obos-motstand i Ull/Kisa, Fram Larvik møter Odd, Sandefjord møter et godt Arendal-lag i sør, Viking reiser til det eneste gjenværende Haugesund-laget i cupen - Djerv 1919, Fana møter Brann, Molde besøker Høddvoll, Junkeren og Bodø/Glimt møtes til lokaloppgjør og Morten Gamst Pedersens Alta møter Tromsø.

Slik spilles 2. runde i cupen:

Moss - Fredrikstad (1. aug)
Nordstrand - Sarpsborg 08 (1. aug)
Skeid - Lillestrøm (1. aug)
Kjelsås - Grorud (1. aug)
Ready - Strømsgodset (1. aug)
Ullern - Vålerenga (1. aug)
Eidsvold Turn - Raufoss (1. aug)
Ull/Kisa - Stabæk (1. aug)
Notodden - Mjøndalen (1. aug)
Kongsvinger - Strømmen (1. aug)
Gjøvik-Lyn - HamKam
Fram - Odd (1. aug)
Arendal - Sandefjord (1. aug)
Fløy - Jerv (1. aug)
Vidar - Start
Sola - Bryne
Åkra - Sandnes Ulf
Djerv 1919 - Viking
Stord - Åsane
Fana - Brann (1. aug)
Fyllingsdalen - Øygarden (1. aug)
Florø - Sogndal (1. aug)
Hødd - Molde (1. aug)
Brattvåg - Aalesund (1. aug)
Orkla - Rosenborg (1. aug)
Nardo - Stjørdals-Blink (1. aug)
Tiller - Kristiansund
Levanger - Ranheim (1. aug)
Junkeren - Bodø/Glimt (1. aug)
Harstad - Senja
Fløya - KFUM Oslo
Alta - Tromsø (1. aug)

Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form