Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Pedersen trøster korsbåndsskadet lillebror: - Han må være sterk

Sebastian Pedersen må regne med mellom 9 og 12 måneders fotballpause etter å ha røket korsbåndet. Da hjelper det å få støtte hos en storebror med altfor god kjennskap til alvorlige kneskader.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

Rundt ti minutter ut i matchen mot Fløya smalt det i det høyre kneet da Pedersen jaktet et langt oppspill. Moss-spissen forsøkte å spille videre, men kort tid senere sviktet kneet på ny.

Og dommen var både klar og brutal. MR-undersøkelsen viste at fremre korsbånd var røket og sørger for en fotballpause på mellom 9 og 12 måneder.

- Det var en vond beskjed få. Selv trodde jeg at det var menisken som var skadet eller i verste fall det bakre korsbåndet som var ødelagt. Det ville vært enklere å reparere. Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg har følt mye frustrasjon etter at den endelige beskjeden kom, sier Pedersen til Moss Avis.

- Fryktelig utur! sier storebror og Tyrkia-proff Marcus til norskfotball.com.

Trøst

Pedersen endte på sju mål på ti kamper for Moss denne sesongen der han har vært et av lyspunktene for Melløs-gjengen i PostNord-ligaen.

22-åringen mistet seks kamper med en skulderskade på sensommeren, men var tilbake for fullt og ble matchvinner i den viktige 1-0-seieren over Brattvåg før uhellet var ute mot Fløya.

- Jeg syns Seb har sett veldig bra ut de kampene han har spilt i år, så kom det en smell i skulderen som passet dårlig, og han mistet noen kamper før han kom tilbake og så like bra ut. Så var det korsbåndet nå. Det er fryktelig leit og kjedelig. Jeg tror han hadde kommet til å bøttet inn mål de neste kampene, sier Tuzlaspor-spiss Marcus.

- Hva er rådet til lillebror de kommende 9-12 månedene?

- Han må bare være sterk og flink til å trene seg opp. Han er fortsatt ung og har absolutt muligheten til å komme sterke tilbake. Det tror jeg han gjør!

Storebror vet altfor godt selv hva det innebærer å håndtere og jobbe seg tilbake fra alvorlig kneskader.

Hamar-gutten røk det bakre korsbåndet som Brann-spiller i februar 2015 og fryktet karrieren var over da han med en ny kneskade fikk kontrakten med Strømsgodset terminert sommeren 2019. Ett år senere hadde han kjempet seg tilbake og signerte for HamKam før det ble et nytt utenlandsopphold i Tyrkia.

- Det har vært godt å snakke med noen i nær familie som vet hva som skal til for å komme seg tilbake etter alvorlig skade, sier Sebastian til Moss Avis.

Skal tilbake

Moss-spissen, som ikke er helt ulik storebror i spillestilen, har vært innom en rekke yngre landslag og ble spådd en lovende karriere i HamKam, Stabæk og Strømsgodset.

Låneopphold i Strømmen, Florø og Notodden samt en kort HamKam-retur ga få scoringer, men på Melløs har det løsnet foran mål for 22-åringen.

- Dette har jo liksom blitt sesongen fra helvete, selv om jeg har scoret bra med mål på få kamper. To alvorlige skader er liksom ikke hverdagskost for meg som nesten aldri har vært skadet, sier Pedersen som må sikte seg inn på comeback om et snaut år:

- Jeg skal være tilbake etter 9 til 12 måneder fra skadedato. Jeg både håper og tror at det er nærmere 9 enn 12 i hvert fall, men det får tiden vise. Det eneste som er helt sikkert er at jeg skal tilbake på banen og det i en sterkere og raskere utgave av meg selv.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form