Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Pedersen tilbake etter 17 måneder: - Helt nydelig!

Da Sebastian Pedersen ble skadet, kjempet Moss for ny kontrakt i 2. divisjon. 17 måneder senere er spissen tilbake for et lag som nå gjør seg klare for Obos-ligaspill.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

Etter matchen mot Fløya 5. september 2021, fikk Sebastian Pedersen konstatert at fremre korsbånd hadde røket og at spissen måtte regne med med mellom ni og tolv måneder på sidelinja.

Først denne helgen, 17 måneder senere, var han tilbake på banen for Moss i treningskampen mot Skeid i Sarpsborg.

-  Jeg er bare veldig glad for å være i gang igjen og ikke kjenne smerte. Det er helt nydelig å være tilbake, sier Pedersen til Moss Avis.

Ny divisjon

I 6-0-seieren over Fløya på Melløs høsten 2021 smalt det i Pedersens høyre kne. Med sju mål på ti kamper bidro Marcus' lillebror solid til at Thomas Myhres gutter berget plassen i 2. divisjon.

Et og et halvt år senere er hverdagen ganske så annerledes i Moss. Ikke bare har den tradisjonsrike klubben kommet seg vekk fra bunnstriden på nivå tre, men også tatt steget tilbake til Obos-ligaen.

- Han må bare være sterk og flink til å trene seg opp. Han er fortsatt ung og har absolutt muligheten til å komme sterke tilbake. Det tror jeg han gjør! sa storebror Marcus til norskfotball.com da skadens alvor ble kjent.

Og slik ble det. Pedersen har jobbet hardt og tålmodig for å komme tilbake samtidig som Moss hele veien har vært innstilt på å ha med spissen videre.

- Nå skal jeg matches forsiktig mot 90 minutter. Det er i hvert fall det som er planen, forteller 23-åringen.

VAR-mål

Helgens oppgjør mellom Skeid og Moss ble spilt på Sarpsborg stadion som for tiden er rigget med VAR-teknologi.

Pedersen kom inn kvarteret før slutt og trodde han utlignet med kun minutter igjen av matchen, men «scoringen» ble annullert for offside.

Hamar-gutten, som ikke er helt ulik storebror i spillestilen, har en rekke yngre landskamper og ble spådd en lovende karriere i HamKam, Stabæk og Strømsgodset. Etter låneopphold i Strømmen, Florø og Notodden samt en kort HamKam-retur virker Pedersen å ha funnet både formen og roen i Moss.

Storebror Marcus vendte tilbake til HamKam forrige sesong, men har foreløpig ikke signert ny kontrakt på Briskeby selv om han også i vinter trener fast med klubben i hjembyen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form