Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Pedersen med store Amazon-ambisjoner: - Skal bygge lag over tid

Steinar Pedersen har signert 3-års avtale som trener for Amazon Grimstad. 45-åringen har startet å peke ut kursen mot noe stort for damefotballen i sør.

Foto: Jan Skaregrøm

Han er tilbake på Levermyr stadion, der Steinar Pedersen løftet Jerv opp fra 2. divisjon i 2014 på sitt første år som trener for Grimstad-klubben. Året etter inntok den tidligere Start-spilleren og Borussia Dortmund-proffen femteplassen i 1. divisjon. Seks år senere er Steinar Pedersen trener for den idylliske sørlandsbyens damelag. Han har akkurat startet på 3-års avtalen, som skal utvikle Amazon Grimstad til å bli Sørlandets alternativ for alle unge og talentfulle fotballspillende jenter.

- Det har vært noen fine måneder med en fin gjeng. En viss overgang er det, men fotball er fortsatt fotball. Jeg har det veldig bra om dagen, starter Amazon-trener Steinar Pedersen.

Prosjektet i sør har flere grunnpilarer enn konkrete resultatmål.

- Det er klart vi har lagt en plan, men den er sammensatt av flere komponenter. Det handler om utvikling av klubb og lag, kontinuitet og spillerutvikling. Vi skal bygge lag over tid, og skape et miljø som gjør at mange unge og lovende spillere blir her over tid. Det viktigste er at vi er klare på hva vi vil, men enda viktigere er det å være tydelige på hva som må til for å komme dit. Vi ønsker å være et topplag i 1. divisjon, men der er det kun 1. og 2. plass som gir noe. Vi er derfor ikke mer konkrete enn at vi ønsker å være med der oppe, sier Pedersen videre.

Toppfotball-alternativet

Amazon Grimstad klorte seg fast i Toppserien gjennom flere magre sesonger til nedrykket ble et faktum i 2015. Deretter har sørlendingene radet opp rekka 10-9-6-5-7 i 1.divisjon. Ny trener med toppfotball-bakgrunn fra herrefotballen er på plass, og inn har blant annet Sandviken-spissen Marina H. Jensen kommet. Det snakkes om ambisjoner i sør, og en klubb som ønsker å ta steg tilbake mot det beste selskap.

Steinar Pedersen snakker seg heller varm om hva Amazon Grimstad skal bli, enn hvor de skal i hierarkiet de neste årene.

- Vi skal skape et profesjonelt miljø, og gi en utviklingsarena for sørlandsjenter. Nedslagsområdet vårt er stort, men vi ønsker å beholde de som vil noe med fotballen her i distriktet lengst mulig. Vi skal skaffe oss referanser på hva som må til for å bli gode nok, og det har vi jobba veldig bevist med. Etter at serien ble utsatt fikk jeg ekstra god tid til å jobbe med spillergruppa, og det har vært godt for oss. Jeg tror vi har en veldig jevn 1. divisjon foran oss, og dermed er det ekstra viktig å vinne kamper som mot Øvrevoll Hosle. Dog har vi akkurat kommet i gang med vårt, og veien blir litt til mens vi går i starten, fortsetter Pedersen.

For gode

Årets sesong er to runder gammel i 1.divisjon.

Den første seieren kom lørdag hjemme mot Øvrevoll Hosle. En sliteseier 1-0.

- Levermyr-matta er ikke i god forfatning, slik at den kampen ble spilt under vanskelige baneforhold. Dermed ble det mye rot og balltap, som gav et kampbilde med mye direkte fotball fra begge lag. Vi har trent noen økter på bana, og la opp kampplan etter forholda. 1. omgangen var ok, og vi har grei kontroll i tillegg til å score kampens eneste mål. Etter hvilen blir det en forsvarskamp for vår del, i og med vi spiller bort ballen altfor lett. Det gir Øvrevoll Hosle noen feite målsjanser, men ellers gjør jentene en heroisk forsvarskamp i det som blir en krigeseier, forteller Amazon-trener Steinar Pedersen.

Åpningsrunden gav 0-3 borte mot den solide opprykksfavoritten Røa. Geir Nordbys jenter måtte seg seieren glippe borte mot Åsane i siste serierunde, der 2-0-ledelse ble til 2-2 på overtid.

- Røa var rett og slett bedre enn oss i alle spillets faser, og vi taper fullt fortjent der. Jeg tipper Røa vil ta mange poeng på hjemmebane i år, sier Steinar Pedersen.

Han ser fram mot bortekamp mot Fart søndag. Et lag som har måtte tåle to knappe ettmålstap for Medkila og KIL/Hemne på veien mot den 3. serierunden.

- Vi spilte uavgjort mot de i en treningskamp for en knapp måned siden, men drar dit med en offensiv innstilling, avslutter Amazon Grimstad-trener Steinar Pedersen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form