Lukk søk

Internasjonal fotball

March 9, 2021

Tyrkia-Pedersen motivert av skeptikerne: - Gikk en faen i meg

Flere mente Marcus Pedersens proffplaner var lite realistiske med langtidsskader og Obos-spill. Det fikk spissen til å jobbe ekstra hardt for å komme seg utenlands igjen.

Selfie i Tyrkia: Marcus Pedersen

- Mye nytt og annerledes, men bra. Generelt er Tyrkia litt kaos, men jeg liker det jo litt sånn ...

Slik oppsummerer Marcus Pedersen den første måneden som utenlandsproff i landet som ikke virker å få nok av norske fotballimporter for tiden. 30-åringen har bosatt seg i Ankara, hovedstaden som har flere innbyggere enn Norge, og oppgaven er å skyte Ankaraspor til ny kontrakt på nivå to.

Men det var langt fra sikkert Hamar-gutten skulle få oppleve en fjerde utenlandskontrakt etter tidligere opphold i Vitesse, Odense og Barnsley. Etter at kontrakten med Strømsgodset ble terminert sommeren 2019, gikk det et år før en skadeplaget Pedersen endte i gamleklubben på Briskeby.

Ville ut

Det var lett å tenke seg at spissen hadde kommet hjem for å runde av karrieren, men målet var hele veien en siste kontrakt i utlandet. Da muligheten kom i januar i år etter å ha scoret nesten et halvt mål i snitt per kamp på Hamar, hoppet Pedersen på flyet til Tyrkia.

- Jeg hadde ikke gitt opp utenlandsdrømmen, for den må alltid ligge der hvis jeg skal prestere best mulig. Men det var vel en periode der da jeg gikk rundt ett år uten at noe skjedde at jeg begynte å tenke. Det gikk en faen i meg da jeg så hvor mange som hadde avskrevet meg, forteller Pedersen, og legger til:

- Jeg er ikke ferdig med det å ha ambisjoner, og har planer om å være i utlandet en stund til.

2016: Pedersen feirer scoring for Godset hjemme mot Sogndal (Foto: Digitalsport)

Debuten i Tyrkia ble perfekt med matchvinnerscoring i debuten mot Ankara Keçiörengücü. Deretter fulgte tre strake tap og en vridning i kneet for Pedersen som har sørget for en periode på sidelinjen. Med tre uavgjortkamper på rad har Ankaraspor ni poeng opp til trygg grunn.

- Det ser ganske tøft ut, men ligaen er veldig jevn. Det er små marginer som har gått mot oss en periode nå, men får vi snudd dette har jeg troen. Bortsatt fra vridningen i kneet er kroppen veldig bra, og jeg håper å være tilbake om kort tid, sier Pedersen.

- Hvordan er nivået på laget og ligaen?

- Godt og blandet. Det er mange gode individualister, men de har kanskje litt å lære om taktikk og slikt man er bedre på i Norge. Forventingene var høye fra start av, og jeg kom til en klubb i en presset situasjon, men ble tatt godt imot.

Penger og FaceTime

Også i Tyrkia er tribunene tomme som en følge av corona-situasjonen. Det betyr at den tidligere landslagsspissen ennå ikke har fått oppleve lidenskapen i det fotballgale landet på nært hold.

- Man merker det er en stor fotballnasjon. Jeg skulle gjerne hatt publikum og bråk og ville tilstander jeg, men sånn er det ikke nå. Jeg håper det endrer seg så fort som mulig.

Kontrakten med Ankaraspor, som så sent som i fjor het Osmanlispor, varer frem til neste sommer. Lønnen har han beskrevet som «ikke superlønn» i lokalavisen Hamar Arbeiderblad, og til VG uttalte Pedersen at det ikke var snakk om «Kina-varianter».

- Pengene er okay. Ikke noe mer eller mindre, sier han nå om utbetalingene i Tyrkia.

Det var tøft å flytte fra datteren Olivia, men Pedersen har daglig kontakt med sine nærmeste hjemme i Norge.

- Det blir mye FaceTime ja! Jeg savner familie og venner, men sånn er dette gamet her.


...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form