Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Påskeball i Langhus: - Ikke tid til noen ferie

Påskeaften spilles det to fotballkamper i Norge. Follo-spillerne dropper både ski og after ski i Hemsedal for å møte Fram Larvik til 3. divisjonskamp.

Foto: Digitalsport

- Vi håpet å komme i sportsnyhetene, men har innsett at det ikke blir TV-dekning og at Liverpool - Manchester City vil få mer omtale!

Det svarer Follo-leder Henning Ruud med et stort smil rundt munnen på spørsmål om det er noen grunn til at én av to fotballkamper i Norge i dag - uansett alder og nivå - spilles i Langhus.

- Spøk til side. Guttene trener hele påsken uansett. Det blir ikke tid til noen ferie. Da er det planleggingsmessig en fordel å ha cirka én uke mellom hver kamp. Også Fram var positive til dette, forteller Ruud til norskfotball.com.

Full runde mandag

Lørdagens andre kamp i norsk fotball er 4. divisjonsoppgjøret i Sogn og Fjordane mellom Bremanger og Førde 2. 

Søndag tar Moss turen til Haugesund for å møte Vard, Innstranda får besøk av Bodø/Glimt 2, Hødd 2 møter Lillehammer i Ulsteinvik, det spilles en 11-årskamp mellom Valsøyfjord 2/Halsa 2 og Skaun samt en rekke yngre kamper i Vestfold.

2. påskedag er det full runde på de fleste nivåer, men påskeaften har tradisjonelt betydd fotballfri i Norge midt i en høytid der fjellet, ski, after ski og festligheter har stått i fokus.

- Spillerne var positive og ofrer noen dager i Hemsedal for påskekamp?

- Spillerne ville nok ikke fått tillatelse til å dra til Hemsedal mellom to seriekamper. Vi trener for ofte til det. Men nå kan det spises mer godteri fra påskeegget i morgen da det er en uke til neste kamp, sier Follo-leder Ruud.

Flyttet til Langhus

Men selv om Follo og Fram Larvik er klare for påskeball, er ikke gresset på Ski stadion det samme. Lørdagens 3. divisjonskamp er derfor flyttet til Langhus stadion og klubben der hele åtte av spillerne i årets Follo-tropp har en fortid i.

- Vi har dessverre ikke så mange tilskuere uansett så vi går neppe glipp av mange. Kanskje kommer det noen fra Larvik som også har hjemmepåske? sier Ruud.

Follo åpnet med 2-1-seier mot Express sist helg mens Fram Larvik slo Start-rekruttene hele 5-0. Med tre nye Follo-poeng i dag har «bottle manager» Kim Christensen feiringen klar:

- Som eneste lag i Norge har vi egen «bottle manager». Han utfører kyllingdansen etter hver seier. Vi håper på påskekyllingdans i dag!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form