Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Pålerud om kompismøtet: - Bør ærlig talt klare denne oppgaven

Finnholt-gutten Fredrik Pålerud kjenner både KIL-spillerne og de fleste tilskuerne på Gjemselund. I kveld starter kampen for å nekte gode venner opprykk.

Foto: Digitalsport

Hvor er Finnholt, tenker du kanskje? Den lille grenda med drøye 250 innbyggere ligger i Sør-Odal kommune like ved Skarnes i et distrikt der Kongsvinger er byen og laget KIL.

Det var her Fredrik Pålerud vokste opp og ble KIL-fan før etter spill i lokale Disenå, Oppstad og Sander i tillegg til et år i Tromsø, endte på A-laget i 2013. Fra 2014 til 2020 spilte backen mer eller mindre fast og fikk oppleve både cupfinale, opprykk og nedrykk.

I kveld starter duellen om den siste plassen i Eliteserien neste sesong som ender med KILs andre strake opprykk eller nedrykk for Påleruds nåværende klubb Sandefjord.

- Jeg ser det som en klar fordel at vi skal spille to kamper. Vår rutine og gode matching fra årets Eliteserie bør gi oss en klar fordel. Da jeg spilte i Kongsvinger og møtte lag fra øverste nivå var det én ting som fort ble veldig tydelig: tempoforskjellen. Selv om KIL har sett solide ut i høst, så bør vi ærlig talt klare denne oppgave, sier Pålerud til Sandefjords hjemmeside.

Dro etter nedrykket

Det siste Pålerud fikk oppleve i KIL-trøya, var det blytunge nedrykket til 2. divisjon i 2020. Tankene og ambisjonene handlet om Eliteserie-spill, men KIL ramlet ned og den lokale backen følte han måtte vekk.

Etter et opphold i Sandnes Ulf ble han tidlig i august klar for Sandefjord. Pål Release Arena har han så langt utrolig nok ennå ikke fått høre seiersropet selv om 2-2-matchen mot Haugesund som sikret kvalifisering søndag ble feiret som en seier.

- Nå som vi har fått en ekstra mulighet. Vi har vår egen stil, og jeg er sikker på at følger vi vårt vanlige opplegg, så er det mer enn godt nok. Vi er rett og slett et bedre lag enn Kongsvinger, mener Pålerud.

Mens Sandefjord ikke har vunnet siden 27. juli, har pilen pekt motsatt vei for Kongsvinger. Påleruds gamle kompiser har sust oppover tabellen og slått Sandnes Ulf, KFUM Oslo og Start i tre strake bortekamper i kvalifiseringen.

- Jeg kjenner jo nesten hele laget. De har vært flinke på kontinuitet både blant spillerne og i styre og stell. Det er ikke mange ukjente der oppe for meg - heller ikke på tribunen. Familie og venner overalt. Et lite sted vet du. Jeg må si at gamleklubben har framstått meget imponerende i høst, sier Sandefjord-forsvareren.

En ekstra uke

Det har lenge vært klart at Eirik Mæland forlater KIL etter denne sesongen, men flyttingen drøyer ut med seier på seier i kvalifiseringen.

Nå gjenstår to dueller mot Sandefjord der alt skal endelig avgjøres hjemme på Gjemselund lørdag.

- Det hele laget, støtteapparatet, administrasjonen og ledelsen har lagt ned av innsats gjennom sesongen og over lang tid før det, gir resultater nå. Å få avslutte tiden min i Kongsvinger med en slik spesiell anledning, er fantastisk. Vi gleder oss og håper mange vil støtte oss som i de foregående kampene, både på bortebane og her hjemme på Gjemselund, sier Mæland til KILs hjemmeside.

Det meldes om tre supporterbussen fra KIL-leiren i Sandefjord onsdag der avspark er klokken 18.00!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form