Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

På vei ut av fotballmørket: - Det kan bli et skikkelig kinder-egg!

Lørdag kan kvalifiseringsgjengangeren Lillehammer FK ta første steg på veien tilbake dit klubben selv mener de hører hjemme: PostNord-ligaen.

Foto med tillatelse: LFK

De rundt 30.000 innbyggere i Lillehammer kommune har denne sesongen vært avspist med at byens beste fotballag holder til helt nede på nivå fem der motstanderne heter Reinsvoll og Kolbu/KK.

Men det fins håp. Da HamKam-rekruttene snublet i innspurten, rappet Lillehammer førsteplassen med minst mulig margin da de slo Valdres med de nødvendige fire målene i siste serierunde. Og 1-0-seier borte mot Engerdal i første del av opprykkskvalifiseringen, betyr at det kan bli fest i OL-byen lørdag kveld.

- Vi har et godt utgangspunkt, men jeg har selv spilt tre kvalifiseringer med FF Lillehammer og vet utmerket hva dette går i. Slike kamper lever sitt eget liv uavhengig av tabell og historikk. Men vi spiller hjemme og har 1-0 fra sist kamp så ja, absolutt, sier daglig leder Jostein Wahl til norskfotball.com.

Fire kvalifiseringer

Under slagordet «Toppfotball i vinterland» dannet Faaberg Fotball og LFK samarbeidsklubben FF Lillehammer foran 2000-sesongen. Det endte med førsteplass i 2. divisjon og påfølgende kvalifiseringstap mot Ørn Horten på første forsøk.

Nærmere kom aldri FFL nivå to i norsk fotball. I 2001 mistet de førsteplassen på målforskjell og to år senere gikk laget ned. I 2004 ble det kvalifiseringsseier mot Førde, i 2005 et nytt nedrykk, i 2006 kvalifiseringsseier mot Stryn, i 2007 nedrykk og i 2008 kvalifiseringsseier mot Flisa. FFL ga etter hvert opp hele satsingen, og 2012 er sist det ble spilt 2. divisjonsfotball på Stampesletta.

Etter fire plasseringer på øvre halvdel i 3. divisjon, gikk det helt galt i 2017. Siden har LFK spilt 4. divisjonsfotball.

- Det er klart idrettsbyen Lillehammer bør ha et lag på høyere nivå. Samtidig er dette en by som klimamessig og anleggsmessig er skapt for vinteridrett og der man i større grad har vært gode i individuell idrett. Lagidretten på toppnivå her er ishockey. Det er litt komplisert å forklare dette kort, men for idrettsbyen Lillehammer og innbyggerne vil det være hyggelig hvis vi klarer å komme oss litt mer på kartet. Fotball er verdens største idrett som engasjerer mange. Vi ønsker å være en klubb som betyr mye for befolkningen og bidrar til stolthet i Lillehammer-regionen og Gudbrandsdalen, sier Wahl.

Opprykksmål

LFK og trener Rune Hagen, med en fortid i blant annet Vålerenga og Strømsgodset, har et klart mål om å komme seg opp i 4. divisjon, men klubben er ikke avhengige av at det skjer denne sesongen, ifølge den daglige lederen.

- Vi ønsker å ta steg som klubb og komme oss opp i PostNord-ligaen i overskuelig fremtid. Men det tar den tiden det tar.

Det ventes rundt 300 tilskuere, som må kle seg for å tåle noen to-tre kuldegrader, til lørdagens avgjørende kvalifiseringskamp mot lille Engerdal. Wahl forteller at LFK er godt fornøyde med årets sesong uavhengig om det blir opprykksfest på Nikkers eller ikke.

- Vi har ryddig økonomi, veldig flotte medarbeidere, mange dyktige trenere og i økende grad spillalternativer for ulikt ambisjonsnivå. Juniorlaget berget plassen i Interkrets B, det er viktig for å rekruttere egne spillere til A-laget, og G15-laget kan gå opp i Interkrets-serien, sier Wahl og fortsetter:

- I tillegg har vi samfunnsoppdraget og folkehelseperspektivet der vi har snudd en negativ frafallstrend i ungdomsfotballen under koronaperioden. Det er mange baller som havner på vår halvdel nå. Så hadde det vært veldig hyggelig å krone dette med et opprykk. Det kan bli et skikkelig kinder-egg!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form