Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Øygarden-konkursen berget Start 2: - 4. divisjon ville vært krise

Start-rekruttene klarte aldri å score i lokaloppgjøret mot Vindbjart og ramlet under streken, men endte som beste nedryksslag i 3. divisjon og berger plassen.

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

Det så meget lyst ut for Starts andrelag da MK overraskende lå under 2-0 tidlig mot nedrykksklare Express, men mandalittene snudde kampen og kom seg på rett side av streken.

Start skapte sjanse på sjanse, men klarte aldri å score i 0-0-kampen mot Vindbjart. Det betyr 12. plass på tabellen, men som beste tolverlag i 3. divisjon berger laget plassen som følge av den ledige plassen etter Øygardsens konkurs i vår.

- Det er klart at vi er lettet. I den situasjonen vi var i, så handlet det kun om å overleve. Vi skulle helst ha vunnet i dag, men vi skjønte utover at vi lå ganske godt an til å klare oss med uavgjort, sier Start-trener Jahn Robert Holmgren til klubbens hjemmeside.

Harstad ned

Som i nest siste serierunde, der det haglet med overtidsscoringer for lagene i bunnen, ble kampen om å bli beste tolver i 3. divisjon dramatisk også søndag.

Da MK lå under mot Express, var Harstad en periode beste tolver, men laget kollapset borte mot nedrykksklare Bossekop og tapte til slutt 5-3. Det betyr rask retur til nivå fem for de gule og svarte.

- Det er kjempeviktig at vi klarte oss. 4. divisjon ville vært krise, sier Holmgren.

Tolvertabellen:

1. Start 2 - 26 poeng
2. Kongsvinger 2 - 25 poeng
3. Sola 24 poeng
4. Harstad 23 poeng
5. Kjelsås 2 22 poeng
6. Trygg/Lade 19 poeng

Det er Øygarden FKs konkurs som fører til at det blir én ledig plass i 3. divisjon neste sesong. Dersom ØFK ikke «gjenoppstår» i en eller annen form og ber om å få plassen i divisjonssystemet, er beste nedrykkslag i 3. divisjon trygge. Påmeldingsfristen for seriespill i 2023 skal være 1. desember.

Overtidsdrama

Avdeling 1: Kjelsås 2 kunne ikke ta igjen Start-rekruttenes 25 poeng og tapte også 2-1 mot Lokomotiv Oslo i siste serierunde. Det betyr retur til 4. divisjon på første forsøk for 2. divisjonsklubbens reserver.

Avdeling 2: KIL 2 hadde et håp om å klarte forbi Raufoss-rekruttene og sikre ny kontrakt i siste runde. Laget slo også nedrykksklare Toten 1-0 på bortebane, men Raufoss tok en sterk borteseier over Brumunddal og sendte KIL 2 ned.

Avdeling 3: Sola var spådd en kamp i motsatt ende av tabellen, men kom skjevt ut og rykker ned. Tre poeng mot nedrykksklare Haugesund 2 søndag hadde holdt til å bli beste tolverlag, men 4-1-tapet sender flyplassklubben ned.

Avdeling 4: Hele 921 tilskuere var på plass i Idrettsparken for å se MK snu 0-2 til mot Express og klarte på rett side av streken da Start-rekruttene ikke klarte å slå Vindbjart. Med 27 poeng ville MK uansett blitt beste tolverlag i divisjonen.

Avdeling 5: Det ble Trygg/Lade som endte som nummer 12 etter at alle de tre lagene under streken avsluttet med tap. Laget var allerede klare for spill i 4. divisjon før helgens runde.

Avdeling 6: Harstad var en liten periode beste nedrykkslag i divisjonen søndag da de tok ledelsen mot Bossekop, men Alta-laget snudde matchen og vant til slutt 5-3. Nå slår de to følge ned i 4. divisjon der de begge spilte også i 2021.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form