Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Øygarden-konkursen berger trolig et nedrykkslag

Dersom ikke Øygarden FK «gjenoppstår» i en eller annen form, blir det en ledig plass i 3. divisjon neste sesong til et av lagene som ender under streken.

Foto med tillatelse: Rino Andersen, Harstad IL

Alt tyder på at beste tolverlag i de seks 3. divisjonsavdelingene berger plassen denne høsten. Som en følge av Øygarden Fotballklubbs konkurs i vår, blir det nemlig en ledig plass på nivå fire i 2023.

Ifølge regelverket skal lagene i en slik situasjon rangeres - ikke overraskende - etter plassering på tabellen. Dersom det ikke er samme antall lag i alle avdelinger, rangeres lagene etter antall poeng per spilte kamp.

Det betyr at dersom ikke Øygarden FK «gjenoppstår» i en eller annen form og ber om å få plassen i divisjonssystemet, er beste nedrykkslag i 3. divisjon trygge. Påmeldingsfristen for seriespill i 2023 skal være 1. desember.

Status

I alle de seks 3. divisjonsavdelingene med like mange lag gjenstår tre serierunder. Det betyr at regnestykket er ganske enkelt og viser at Sola i dag er beste tolverlag med sine 24 poeng mens Mandalskameratene har 23.

Stabæk 2 knuste Sandviken mandag og er med det over streken i avdeling 1 med 23 poeng. Kjelsås-rekruttene ramlet ned på 12. plass med sine 22. Ready har et lite håp om å berge plassen mens Grei returnerer til 4. divisjon.

Toten har rykket ned og får trolig følge av Lillehammer i avdeling 2. Kongsvinger 2 ligger på 12. plass med sine 21 poeng mens Raufoss 2 og Hødd 2 begge har 22 foran de tre siste rundene. Volda er heller ikke helt trygge med 25.

I avdeling 3 har faktisk det svakeste laget over streken allerede hele 29 poeng. Det er dårlig nytt for tolverlaget Sola, men med sine 24 poeng har rogalendingene gode forutsetninger for å kunne bli beste tolverlag.

MK-håp

Express og Urædd virker ferdige i avdeling 4, selv om førstnevnte slo Start-rekruttene tirsdag, mens Mandalskameratene med sine 23 poeng ligger godt an til å kunne bli beste nedrykkslag dersom de ikke klatrer over streken. Der ligger Randesund og Start 2 med 25 poeng.

I avdeling 5 er det i praksis fire lag som ser ut til å kunne ende som nummer 12. Orkla over streken med 22 poeng, Melhus har 18, Innstranda 17 og tabelljumbo Trygg/Lade 16.

I 3. divisjon avdeling 6 er det Harstad som ligger på 12. plass med 20 poeng. De avslutter mot Gjelleråsen, LSK 2 og Bossekop. Sistnevnte og Senja står begge med 17 poeng mens Skjervøy over streken har 23.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form