Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Øygarden gir opp: - Nå er det sånn at vi må melde oppbud

TIF Viking-samarbeidet lot seg ikke løse praktisk. Dermed innser Øygarden Fotballklubb nå at håpet er ute.

Foto: Digitalsport-

- Vi kan ikke overta lisensen til Øygarden midt i sesongen, og vi kan heller ikke innenfor regelverket drifte Øygarden ut sesongen. Eventuelt kan vi kun slå sammen klubbene etter sesongen. Det er rett og slett sånn regelverket er, sier daglig leder i TIF Viking, Roger Gjelsvik, til BA.

Det ble ikke uventet utfallet av Øygardens siste håp da NFFs Rune Nordhaug i helgen uttalte på generelt grunnlag at en klubb ikke kan videreføre lisensen til en annen.

Fredag fikk Øygarden-spillerne beskjed om at de var løst fra sine kontrakter, men kun timer senere meldte klubbledelsen at kampen mot Ørn Horten lørdag ville gå som normalt.

Vant i helgen

En rekke spillere møtte opp og sørget for 2-1-seieren som nå ser ut til å bli den aller siste i Øygardens korte historie.

- Det ser sånn ut. Jeg oppfatter at viljen til TIF Viking var til stede, men at regelverket stopper det. Det er synd. Hvis det er noen som vil bidra for å redde Øygarden FK, er de selvsagt velkomne, men tiden begynner å renne ut, sier styreleder Marianne Bjorøy til BA.

- Nå er det sånn at vi må melde oppbud.

Det betyr at Øygardens kamper slettes og 2. divisjon avdeling 1 fullføres med 13 lag.

- For å være helt ærlig så ville jeg heller fått sparken enn dette. Det er bare trist, sier Øygarden-trener Tommy Knarvik til BA.

Han avlyste tirsdagens trening, men samler spillerne til en avslutning om et par dager der enkelte også har bedt om informasjon om sine rettigheter som ansatte.

Stor gjeld

Ved utgangen av 2021 hadde toppfotballsatsingen Øygarden FK 5,8 millioner i gjeld og 3,4 millioner i negativ egenkapital. Det mest kritiske nå har vært etterslep i moms og arbeidsgiveravgift som koster klubben 155.000 kroner i måneden.

Forrige uke søkte Øygarden om et millionlån fra kommunen, men dette ble avslått.

Øygarden FK ble stiftet i 2020 og overtok lisensen etter Nest-Sotra. Men i sin første sesong i OBOS-ligaen ble det nedrykk. Heller ikke Nest-Sotra var ukjente med økonomiske problemer. Både i 2018 og 2019 sto de i fare for å gå konkurs.

At Sotra Sportsklubb ikke ble en del av samarbeidet, bidro nok ikke til et god start for prosjektet. Nylig ble det også kjent at en av klubbene som ble en del av samarbeidet, Televåg, brøt ut for heller å samarbeide med nettopp Sotra SK.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form