Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Øygarden-Dang: - Et koldtbord for andre lag

Foreløpig har kun én Øygarden-spiller meldt overgang til en annen norsk klubb, men konkursboet er ettertraktet.

Foto: Digitalsport

- Å stå her 1. juni og måtte ta stilling til hva jeg gjør etter en konkurs, er helt fullstendig krise.

Det sier Øygarden-spiss Alexander Dang til BA. Han vendte tilbake til klubben som hadde skiftet navn fra Nest-Sotra til Øygarden foran denne sesongen etter opphold i Jerv og Egersund. Få måneder senere er han klubbløs etter den sjokkerende konkursen.

- Hadde jeg visst at økonomien var så dårlig, hadde jeg ikke investert de to-tre siste årene av min fotballkarriere i dette. Men jeg trodde på prosjektet, og faktum er at det nå er et bra 2. divisjonslag som går i oppløsning. Det blir et koldtbord for andre lag, dette her, sier Dang.

Stilte ikke

Øygarden møtte ikke til mandagens kamp mot Fløy og strykes dermed automatisk fra seriespillet slik NFFs egne tabeller nå også viser.

- Det tok ikke mange timer fra klubben annonserte at de ville bli konkurs, til at telefonen begynte å ringe, forteller Dang.

Spillergruppen jaktes av en rekke klubber fra hele landet fortrinnsvis på nivå to, tre og fire. Flere er sterkt tilknyttet Bergen og distriktet rundt og er lite flyttbare mens andre kan ende mer eller mindre hvor som helst i Norge.

NFFs egen overgangsoversikt viser at kun én Øygarden-spiller har byttet klubb de siste ukene. Det er Julian Duqaj Sandbakk som bytter ut den ene 2. divisjonsklubben på øyen med den andre - nemlig Sotra Sportsklubb.

Trolig vil flere av hans gamle lagkamerater slå følge i tiden fremover.

Stor gjeld

Ved utgangen av 2021 hadde toppfotballsatsingen Øygarden FK 5,8 millioner i gjeld og 3,4 millioner i negativ egenkapital. Det mest kritiske nå har vært etterslep i moms og arbeidsgiveravgift som koster klubben 155.000 kroner i måneden.

Forrige uke søkte Øygarden om et millionlån fra kommunen, men dette ble avslått.

Øygarden FK ble stiftet i 2020 og overtok lisensen etter Nest-Sotra. Men i sin første sesong i OBOS-ligaen ble det nedrykk. Heller ikke Nest-Sotra var ukjente med økonomiske problemer. Både i 2018 og 2019 sto de i fare for å gå konkurs.

At Sotra Sportsklubb ikke ble en del av samarbeidet, bidro nok ikke til et god start for prosjektet. Nylig ble det også kjent at en av klubbene som ble en del av samarbeidet, Televåg, brøt ut for heller å samarbeide med nettopp Sotra SK.

PS! Overgangsvinduet for profesjonelle spillere åpner igjen 1. august.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form