Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Overtidsekspertene Lyn: - Kjører på helt ut

Formlaget Lyn har avgjort de siste fem seriekampene i sluttminuttene - to av dem langt på overtid.

Foto: norskfotball.com

- Vi vet vi er et godt lag som har klart å hente opp resultater før. Vi har troen på oss selv og kjører på helt ut. Da går det, sier Henrik Elvevold til Lyns Facebook-side.

Og han vet bedre enn de fleste hva han snakker om.

I de to av de tre siste kampene har unggutten avgjort langt inne i overtiden - først i lokaloppgjøret mot Vålerenga 2 på Intility Arena og mandag i toppkampen mot Arendal på Bislett.

- Det føles jævlig deilig. Det var en skikkelig sliteseier der vi klarte å hente oss opp igjen. Det kunne vippet begge veier på slutten, men vi tror på oss selv og klarer å få inn en på overtid der. Jævlig deilig, sier Elvevold.

11 strake

Sitter du med følelsen av at det er lenge siden Lyn har tapt? Det stemmer. Føles det også som laget avgjør mange kamper mot slutten? Det er også helt riktig.

Lyn har ikke tapt siden bortekampen mot Arendal 13. mai - ironisk nok på overtid - og står med hele 11 strake seirer i 2. divisjon. Sju av dem er med ett måls margin.

Og se på de fem siste kampene:

Lyn slår Egersund 2-1 i toppkampen på Bislett etter scoring signert toppscorer Andreas Hellum fem minutter før slutt.

Det utsatte lokaloppgjøret mot Kjelsås på Grefsen ender med 1-0-seier etter et straffemål signert Abdurahim Laajab etter 80 minutter.

Lyn snur 0-1 til 2-1 og Henrik Elvevold avgjør derbyet mot Vålerenga 2 langt på overtid.

Brattvåg forsvarer seg godt på Bislett, men nok en straffe signert Andreas Hellum, denne gang 20 minutter før slutt, blir avgjørende.

Og nå sist 4-3 over Arendal der Elvevold igjen dukket opp langt på overtid og fikset seier nummer 11 på rad.

Nytt opprykk?

De fem sene seirene betyr altså ti ekstra poeng i jakten på opprykk.

Til tross for dette er Lyn spesielt nok fortsatt ikke serieder i 2. divisjon avdeling 1, men kun ett lite mål skiller Oslo-klubben fra Egersund med én kamp mindre spilt.

Og det er ingenting annet å si om Lyn-tallene de fire siste månedene enn at dette er opprykksform for andre år på rad.

Også i vinter viste Lyn en spesiell evne til å snu kamper da laget endte rekken av sesonger i 3. divisjon og tok første steg på veien tilbake mot norsk toppfotball som fikk en brå slutt da klubben gikk konkurs sommeren 2010.

- Å komme tilbake fra 0-2 mot et så sterkt lag som Arendal er sterkt, men det er ikke tilfeldig for de vi gjorde det samme i fjor og mange kamper i år. Jeg er mektig stolt, imponert og glad på vegne av alle med Lyn-hjerte, sier trener Jan Halvor Halvorsen til Lyns Facebook-side.

- Da klokken bikket 90 minutter var ett poeng gull verdt for oss også med å tanke på holde Arendal vekk og få med oss poeng. Jeg har vært med på mye vilt opp gjennom, men dette var helt fantastisk.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form