Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Overtidsdrama kan ha berget MK: - Et livsiktig poeng

Sivert Sira Hansens 1-1-scoring på overtid i lokaloppgjøret mot Vindbjart sørger for at Mandalskameratene har alt i egne hender i siste serierunde.

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

I kampen om å bli beste tolver i 3. divisjon svingte det virkelig i nest siste serierunde søndag! Kjelsås 2, Sola og Kongsvinger 2 slapp alle inn mål på overtid som kostet poeng mens MK berget ett poeng i tilleggstiden i Vennesla.

Det gir følgende tolvertabell én runde før slutt:

1. MK 24 poeng - minus 8
2. Sola 24 poeng - minus 18
3. Harstad 23 poeng - minus 26
4. Kjelsås 2 22 poeng - minus 10
5. KIL 2 22 poeng - minus 21
6. Trygg/Lade 19 poeng - minus 30

- Sivert Sira Hansen kriger inn utlikning på overtid mot Vindbjart og sikrer et livsviktig poeng! Slår vi Express neste helg er vi minimum sikret beste 12. plass og overlevelse i divisjonen, skriver MK på sin Facebook-side.

To sjanser

Med seier over Express tyder mye på at MK i verste fall blir beste tolver i 3. divisjon og berger plassen. Tre poeng hjemme i Idrettsparken kan også være nok til å ende på rett side av nedrykksstreken.

Start 2 rotet bort 2-0-ledelsen i lokaloppgjøret mot Randesund, tapte til slutt 4-2 og ligger kun ett poeng foran MK foran hjemmemøtet med Vindbjart i siste serierunde. Det kan bety at Start-rekruttene blir en del av tolvertabellen søndag kveld.

Det er Øygarden FKs konkurs som fører til at det blir én ledig plass i 3. divisjon neste sesong. Dersom ØFK ikke «gjenoppstår» i en eller annen form og ber om å få plassen i divisjonssystemet, er beste nedrykkslag i 3. divisjon trygge. Påmeldingsfristen for seriespill i 2023 skal være 1. desember.

Overtidsdrama

Avdeling 1: Kjelsås 2 hadde alle muligheter til å innta førsteplassen på tolvertabellen søndag, men tapte 2-1 hjemme mot nedrykksklare Grei etter at gjestene avgjorde på overtid. Nå venter Lokomotiv Oslo på bortebane.

Avdeling 2: KIL 2 snudde 0-3 til 4-3 mot Elverum etter et Ludvig Langrekken-hat trick, men også her ble det drama på overtid. Elverum satte inn 4-4-målet på Opakermoen mot et KIL-lag som avslutter mot nedrykksklare Toten. Med seier der kan KIL også passere Raufoss 2 i avdeling 2.

Avdeling 3: Her ender Sola som nummer 12 med enten 24, 25 eller 27 poeng. Laget så ut til å klare uavgjort mot Lysekloster søndag, men også her ble det drama på overtid da Alexander Dang avgjorde. Søndag venter nedrykksklare Haugesund 2.

Avdeling 4: MK sikret sesongens 24. poeng i tilleggstiden mot Vindbjart. Det holder til å lede tolvertabellen og gir alle muligheter til å avgjøre selv til helgen når Express, som allerede er klare for 4. divisjon i 2023, gjester Mandal.

Avdeling 5: Her kan Trygg/Lade, Melhus og Innstranda alle ende som nummer 12, men ingen av dem har sanket nok poeng til å ha håp om å berge plassen. Nådestøtet kom i helgen der Trygg/Lade røk 5-1 for Nardo og Melhus røk 6-1 for Tiller.

Avdeling 6: Harstad ender som nummer 12 her da Skjervøy fikk med seg ett poeng fra Senja. 4-3-seieren hjemme over LSK 2 holder liv i håpet for Runar Normann og lagkompisene som avslutter mot tabelljumbo Bossekop i Alta.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form