Lukk søk

Obosligaen

September 1, 2022

Outsidernes cuplørdag: - Tror vi er bedre trent enn dem

I dag er norsk fotball tilbake! Fjorårets cup skal avsluttes denne våren der Obos-trioen KFUM Oslo, Kongsvinger og Raufoss alle håper å overraske i dag.

Foto: Digitalsport

12. mars er ingen tid på året man forbinder med norsk cup, men det har haller ikke være normale tider de siste årene. Dette har også gått ut over NM i fotball der 2021-utgaven ikke er over.

I cupen har man endt opp med at 2021-finalen spilles etter 1. runde av 2022-utgaven! Den første åttedelsfinalen skulle vært spilt allerede forrige helg, men Aalesund endte på utrolig vis opp med å ryke på walk over mot Bodø/Glimt.

KFUM på Intility

Sju kamper gjenstår og fire spilles lørdag der KFUM Oslo møter Brann på Intility Arena, Viking gjester fjorårets 2. divisjonslag Kongsvinger, Raufoss møter Strømsgodset i storhallen på Toten og Sandnes Ulf-Start er rundens Obos-duell.

KIL har variert i vinter, men ladet opp til cupfesten på Gjemselund med å slå Mjøndalen 2-1 i siste test før alvoret er tilbake.

- Jeg har ikke glemt hvor målet står. Det var viktig å få med seg en god opplevelse og litt selvtillit. Vi må ta med oss det positive og resultatet inn mot Viking, sier veteranen Adem Güven til KILs hjemmeside.

- Vi har gjort det vi skal tidligere i år. Nå handler det om å være 100 prosent klare til Viking-kampen, fortsetter spissen.

Møter gamle kjente

Raufoss og Strømsgodset møttes nylig på treningsleir i Spania, men må inn under tak lørdag da snøen som vanlig ligger lenge og i store hauger i Toten-bygda.

- Klart det blir spesielt. Jeg har vokst opp i Godset og kjenner noen av spillerne godt. Derfor smaker det ekstra godt å slå dem, sier Raufoss-nykommer Arnor Gudjonsson til Oppland Arbeiderblad.

- Vi har et godt lag og jeg tror vi er bedre trent enn dem nå. Godset har slitt med masse sykdom i vinter. Jeg tror absolutt vi har mulighet til å vinne, fortsetter stopperen.

Carl-Erik Torp har en fortid som spiller både i KFUM Oslo og Brann, og jobber som utviklingssjef i Oslo-klubben (permittert nå). Han spår en jevn duell på Vålerengas hjemmebane lørdag der Brann har en svak statistikk og et nedrykk som ferskeste minne.

- En ting er helt sikkert; Brann kommer til å ta KFUM på høyeste alvor. Respekten for Kåffa i Fotball-Norge er høy, og det er slutt på den tiden da KFUM kunne håpe på at de ble undervurdert, sier Torp til KFUMs nettside.

Slik spilles 8-delsfinalene:

12.03 15:00 KFUM Oslo - Brann, Intility Arena
12.03 15:00 Kongsvinger - Viking, Gjemselund
12.03 15:00 Raufoss - Strømsgodet, Raufoss storhall
12.03 15:00 Sandnes Ulf - Start, Øster Hus Arena
13.03 15:00 Nardo - Lillestrøm, Nissekollen
13.03 17:00 Åsane - Sarpsborg, Åsane Arena
13.03 17:00 Molde - Odd, Aker stadion

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form