Lukk søk

Obosligaen

September 21, 2023

Oslo-dobbel på utskjelte Nordre Åsen: - De har fått et godt anlegg

Lyn leier seg inn på Nordre Åsen for lokaloppgjøret mot Kjelsås lørdag før helgen avsluttes med Skeids hjemmepremiere mot Hødd.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

Det har vært skrevet og sagt mye om Nordre Åsen og da i særdeleshet selve kunstgressdekket og korken de siste årene.

Problemene virket uendelige, men nå har Skeid etter hvert fått på plass et flott lokalanlegg et langskudd fra Storo-krysset der banen fungerer som den skal og nye tribuner med tak dekker inn den intime arenaen.

Nordre Åsen har faktisk også blitt attraktivt for andre klubber - som Lyn som lørdag kveld leier seg inn hos Skeid til lokaloppgjøret mot Kjelsås.

- Vi skal gjøre det beste ut av det og lage en god ramme rundt matchen. De har fått et godt anlegg der oppe nå, sier Lyn-sjef Bjørn Jønsberg til Nordre Aker Budstikke.

Ikke Bislett

Lyn landet på Bislett stadion som hjemmebane også denne sesongen, men det skaper tidvis utfordringer da anlegget benyttes også til blant annet konserter og Bislett Games.

Et annet element, og grunnen til at helgenes kamp må flyttes, er at Bislett har gress og ikke kunstgress som underlag.

- Vi er ikke helt i PostNord-modus enda. Vi er en liten administrasjon og arrangementene er store. Det vil bare bli bedre og bedre, sier Jønsberg.

At Lyn spiller lørdag og Skeid søndag betyr at det også er den nyopprykkede 2. divisjonsklubben som får æren av å innvie den nye hovedtribunen med 806 plasser på Nordre Åsen.

Skeid melder på sin hjemmeside at klubben nå har investert over ti millioner for blant annet å få på plass automatisk vanningsanlegg, ny hovedtribune med tak og nytt bortefelt med både stå- og sitteplasser.

Utsolgt?

Lyn var tilbake i 2. divisjon med et smell mandag 2. påskedag da Fram Larvik ble slått 4-0 i Vestfold og Bastionen satte fyr på tribunene i Framparken.

- Etter en flott seriestart er det stor entusiasme rundt Lyn og billettene flyr unna. Skal du være sikret plass så bør du kjøpe billett/sesongkort så fort som mulig, er oppfordringen fra Lyn som melder at det totalt er 1500 tilskuere som slipper inn lørdag.

Avspark i Oslo-duellen mellom Lyn og Kjelsås er klokken 18. Under et døgn senere er det hjemmepremiere for Skeid mot nyopprykkede Hødd på samme bane.

- Vår lokale klubboriginal lurer på hvor Blåsarane blir av? Kun 1 billett solgt på bortefeltet nårtar turen på søndag. Om dere i alle fall blir 50 i løpet av morgendagen skal vi vurdere å selge svele i kiosken, meldte Skeid på sin Twitter-konto torsdag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form