Oslo-breddens publikumslag: - Det er bra trøkk
Når Årvolls fotballherrer kjemper om viktige 4. divisjonspoeng, er det med rundt 150 ivrige tilskuere tilstede på klubbens opprustede anlegg nederst i Groruddalen.
Foto: norskfotball.com
Og slik har det vært i en årrekke for kultklubben som holder til på andre siden av veien for Bjerke Travbane og som ofte har tiltrukket seg personligheter i Oslo-fotballen.
- Det var bra med folk på kampene da vi var svakere enn vi er nå og også da vi var oppe i 3. divisjon. Det er bra trøkk. Nå er det litt ekstra spesielt med mange lokale unggutter på laget. Majoriteten av dem har spilt barne- og ungdomsfotball i Årvoll. Det drar nok litt ekstra, sier Lars C. Engebretsen - sportslig leder for A-laget.
Tirsdag kveld var det igjen rundt 150 mennesker på plass rundt Årvollbanen i 2-2-kampen mot Rilindja. Ser man bort fra Vålerenga, KFUM Oslo, Grorud, Skeid og Lyn høyere oppover i divisjonene, kan Årvoll matche de fleste Oslo-lag på publikumstekke.
- Jeg tror ikke Ullern og Frigg har flere tilskuere enn oss, for å nevne noen. Vi skal nok også være i nærheten av Kjelsås der, tror Engebretsen.
Rødt, hvitt og blått
Hverdagen i 4. divisjon og lavere i hovedstaden er ofte svært lite glamorøs når det kommer til fasiliteter. Selv ikke garderober og innbytterbenker med tak er noen selvfølge.
På Årvoll har det blitt rustet opp bra de siste årene med ny flerbrukshall, nytt klubbhus og tribune med seter i rødt, hvitt og blått.
- Det er en kultur for fotball her. På fasiliteter er vi hakket over mange, men vi har ingen rike onkler eller store sponsorer. Det drives nøkternt. I løpet av noen år håper vi på undervarme og nytt kunstgress, forteller Engebretsen.
Selv om det alltid har vært bra interesse rundt kampene på Årvoll, har klubben de siste årene også klart å engasjere flere av de mange innflytterne i bydelen med kort vei til både byliv og natur.
- Vi merker at det tar seg opp blant dem etter at vi har markedsført oss selv både i sosiale medier og i nærmiljøet på ulike måter. Vi har også et tettere samarbeid med barne- og ungdomsfotball som gir oss mer helhet som klubb, forklarer Engebretsen og legger til:
- Klubben ønsker å være til for dem som bor på Årvoll og at de skal føle en tilhørighet til klubben. Neste år får vi også på plass et seniorlag for damer som vil bidra til økt engasjement.
Profiler
Da Årvoll sist rykket opp fra 4. divisjon i 2018 var det med profiler som Kamal Saaliti, Carl-Erik Torp, Simen Stamsø Møller og Endre Olav Osnes i troppen. Nå er fokuset på A-laget yngre spillere og økt treningsmengde.
- Vi har staket ut en ny kurs. Målet er å rykke opp til 3. divisjon med en stamme av lokale unggutter. Vi trener som et 3. divisjonslag, opplegget rundt holder 3. divisjonsnivå og vi er veldig opptatte av å ha et godt miljø i og rundt laget slik Årvoll alltid har vært kjent for, sier Engebretsen.
Etter 2-2-kampen mot Rilindja tirsdag kveld, ligger Årvoll på tredjeplass i sin 4. divisjonsavdeling med to poeng opp til Heming og tre til Kjelsås 2 som i tillegg har én kamp mindre spilt.
12. oktober møtes PostNord-ligalagets rekrutter og Årvoll på Grefsen til det som kan bli en avgjørende duell.
- Vi må ha litt hjelp og i tillegg slå Kjelsås. Det er ikke helt mørkt, men vi er ikke avhengige av å rykke opp i år selv om vi mener vi hører hjemme i 3. divisjon med tanke på klubbens størrelse og interessen rundt, sier Engebretsen.