Lukk søk

PostNord-ligaen

July 3, 2024

Ørn-spiss ønsket i Nederland: - Utlandet er jo en guttedrøm

Adrian Rogulj er ønsket i nederlandske FC Emmen der han vil kunne leve av fotballen dersom klubbene blir enige.

Foto: Knut G. Bjerva

Norskfotball.com har den siste tiden fått opplyst at en klubb på nivå to i Nederland ønsker seg Ørn Hortens toppscorer. Lokalavisen Gjengangeren skriver at klubben det er snakk om er FC Emmen.

Adrian Rogulj bekrefter selv dette overfor norskfotball.com onsdag.

- Men jeg vet ikke så mye mer enn alle andre. I all hovedsak har jeg fullt fokus på Ørn Horten nå frem mot sommerpausen så får vi se hva som skjer. Vi har to viktige kamper for oss, sier 25-åringen.

Den 193 centimeter høye spissen med kroatisk far var innom Strømsgodset, Bærum og Levanger før han endte i Horten.

Toppscorer

Både i 2022 og 2023 ble han toppscorer med 14 mål. Denne sesongen har fysisk sterke Rogulj scoret fem ganger for bruntrøyene som ligger under streken foran møtene med Arendal og Lysekloster.

- Det er jo en guttedrøm å dra til utlandet og være proff. Det er ganske stor forskjell fra nivå tre i Norge til nivå to i Nederland. I mine øyne er dette ganske stort, sier Rogulj om Emmen-interessen.

Nå kombinerer han sivil jobb med 2. divisjonsspill i Ørn. Dersom klubbene blir enige om en overgang, vil 25-åringen kunne leve av fotballen i Nederland.

- Klart det er fristende å spille for en klubb som spilte play off om opprykk til Eredivisie i fjor. Det håper jeg folk skjønner. Det er snakk om en helt annen hverdag, men som sagt er det fullt fokus på de to siste kampene med Ørn, sier Rogulj som har den tidligere Godset-spissen Marco Tagbajumi som agent.

Ikke Færøyene

KI fra Færøyene, som nå trenes av Espen Haug, forsøkte å sikre seg 25-åringen i mars. Da sa Ørn Horten nei.

- Jeg har alltid vært en gutt med drømmer. Jeg hørte det var et eller annet der, og man skal alltid sette pris på å være ettertraktet, men Nederland frister mer enn Færøyene slik det er nå, sier Rogulj.

FC Emmen spilte i Eredivisie, den øverste divisjonen i Nederland, for to sesonger siden og endte i vår som nummer sju på nivå to.

- Budet vi har fått er beskjedent, men vi forsøker å finne en løsning. Det gjenstår noen avklaringer før vi er på et nivå som gjør en overgang mulig, sier Ørn Horten-styreleder Morten Skogum til Gjengangeren.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form