Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Ørn frykter de må flytte til Tønsberg: - Dette er dramatisk

Ørn Horten snappet opprykket foran rivalen Eik, men nå kan likevel Tønsberg få 2. divisjonsfotball neste sesong dersom Lystlunden ikke blir godkjent.

Foto: Digitalsport

- Det er virkelig mye som må gjøres. Etter lørdagens opprykk balanserer både kommunen og vi på en knivsegg. Tiden er i ferd med å renne ut – nettopp når Ørn har tatt steget opp fra breddefotball til toppfotball.

Det sier Ørn-leder Kjetil Ramberg til lokalavisen Gjengangeren etter helgens opprykk. Steget opp til nivå tre er stort på flere måter, men det er først og fremst anleggssituasjonen og hjemmebanen Lystlunden som bekymrer de brune nå.

- Slik den ser ut i øyeblikket, vil den definitivt ikke bli godkjent for kamper i 2. divisjon. Om ikke Horten kommune nokså omgående bokstavelig talt kommer på banen med konkrete planer for en oppgradering av hele anlegget, er det fare for at Ørn må spille hjemmekampene i Tønsberg eller Sandefjord.

Snappet opprykket

Ørn slo Eik i seriefinalen i nettopp Tønsberg, men mistet førsteplassen med hjemmetap mot Oppsal. Men da Ronny Johnsens Eik-lag i helgen kollapset borte mot Hønefoss, kunne Ørn feire opprykket med 1-0-seier over Follo.

Et comeback i 2. divisjon har vært et mål i Horten i flere år, og nå ber klubbledelsen kommunen om en hurtig oppgradering av det slitte anlegget da NFF allerede har tatt kontakt for å gi beskjed om at her er det mye som må gjøres.

Alternativt til å ruste opp Lystlunden på fem måneder, er en oppgraderingsplan som kan gi dispensasjon til å bruke anlegget i mellomtiden.

- Dersom Horten kommune ikke raskt kommer på banen med en oppgraderingsplan for det tradisjonsrike anlegget, frykter jeg faktisk at vi må spille hjemmekampene våre i Tønsberg sesongen 2022, gjentar Ramberg.

Tribune kommer

Den gamle tretribunen på den ene langsiden i Lystlunden erstattes for tiden av nye fasiliteter for publikum i form av en støpt seksjon, men Ørn ønsker en oppgradering også på motsatt side.

Garderober og toalettfasiliteter er to andre punkter Hortens-klubben mener må forbedres på arenaen.

- Nå har vi kommet til et punkt der saken ikke kan utsettes lenger. Dette er dramatisk, men vi driver en klubb som har et inderlig ønske om å spille hjemmekampene i vår egen by. Vi vil tross alt være Ørn Horten og ikke Ørn Tønsberg, sier Ramberg.

Horten-ordfører Are Karlsen sier til Gjengangeren at han deler klubbens bekymring og at han mener Lystlunden må oppgraderes.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form