Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Opprykksstriden i 3. divisjon: Full pott, ferskinger med suksess og rekordjevnt

Mens suverene Gjøvik-Lyn styrer mot 2. divisjonsspill, skiller kun tre poeng mellom ni (!) lag i spinnville avdeling 3. Slik er opprykksstriden i 3. divisjonsavdelingene!

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen

Gjøvik-Lyn er det eneste laget i 3. divisjon med full pott så langt. Laget kan i teorien faktisk rykke opp allerede til helgen med seier i toppkampen mot Brumunddal dersom Gjelleråsen ikke slår bunnlaget Stovner.

- Vi går for å vinne alle kampene, vi. Det har vært fokuset vårt. Og vi vet vi er gode nok til å klare det. Hittil har vi vunnet greit også på dårlige dager. Vi har 11 gode spillere og sju-åtte mann på benken som også fint kan spille hver 3. divisjonskamp. Troppen er bra, har toppscorer Rocky Lekaj uttalt til norskfotball.com.

Etter lokaloppgjøret og toppkampen mot Brumunddal venter Lørenskog, Nybergsund og KIL 2 for Lekaj og lagkameratene hos serielederen. Det må en liten kollaps til dersom det ikke skal bli 2. divisjonsspill på nyoppussede Gjøvik stadion i 2022.

Nybergsund, Lørenskog og delvis Elverum har alle skuffet etter å ha vært tippet som Gjøvik-Lyns argeste konkurrenter i år. Brumunddal er en positiv overraskelse i toppen som garantert mobiliserer foran helgens toppkamp. Siden avsluttes sesongen mot Elverum, Toten og Gjelleråsen.

Ferskinger på topp

Skal det bli suksess på første forsøk for FK Eik Tønsberg? Samarbeidsklubben fra byen som lenge har forsøkt å få et lag opp i toppfotballen har ikke tapt en eneste kamp i år. Mandag ble det 1-0-seier over Mjøndalen 2.

Opprykksduellen ser ut til å stå mellom Eik og naboen Ørn Horten etter at bruntrøyene i helgen knuste Hønefoss på AKA Arena. HBK har åtte poeng opp til Eik med én kamp mindre spilt, men møter serielederen i siste serierunde på hjemmebane.

Og allerede til helgen får vi en skikkelig godbit i Tønsberg der eneren Eik møter toeren Ørn til en klassiker som klinger godt langt utenfor Vestfolds grenser. Eik har også igjen kamper mot Fredrikstad 2 og byrival Flint før sesongen avsluttes på Hønefoss.

- Jeg er veldig imponert over spillerne. Jeg er imponert over stayerevnen, over konsentrasjonen, hvordan vi står sammen som et lag og hvor mye gutta løper. Dette var en lagseier, vi viser klasse igjen som et lag og vinner på enorm arbeidsmoral, sier  sier FK Eik Tønsberg-trener Ronny Johnsen til Tønsbergs Blad.

Ellevilt jevnt

I 3. divisjon avdeling 3 er det nå Staal Jørpeland som leder med 17 poeng. De er likevel kun et av ni (!) lag som må sies å være involvert i opprykkskampen! Brodd ligger som nummer ni etter mandagens seier over naboen Viking 2, men har kun tre poeng opp til tabelltoppen.

Her kan absolutt alt skje de kommende ukene selv om Viking 2 og Start 2 ikke kan rykke opp da klubbene i toppfotballen samt juniorer har kunnet trene i en periode der annen idrett var nedstengt og dermed ville hatt en konkurransefordel.

Staal Jørpeland har igjen Åkra, MK, Brodd og Express. 12 poeng der betyr opprykk for tidligere Viking-spiss Even Østensen og lagkompisene, men det blir ikke lett i en avdeling der alle slår alle.

Fevik-laget Express var tippet ned av de fleste i sommer, men har med sju poeng på de tre siste kampene også blandet seg inn i den hyggeligere enden av tabellen. Hjemmekamp mot Madla, lokaloppgjør mot Start 2 og Vindbjart samt en tøff bortekamp mot Staal avslutter sesongen.

Vindbjart tapte mot Vidar i helgen og skal nå ut i en tøff bortekamp mot Sola. Donn, Express og Brodd blir Steinar Skeies siste motstandere som trener for Vennesla-laget før sesongen er over.

Også Sola, Vidar, Djerv 1919 og Brodd. Naboene Vidar og Sola møtes også i siste serierunde i det som kan bli en helt avgjørende duell. Og kanskje Djerv 1919 kan overraske i innspurten? Haugesund-gjengen har det på papiret letteste programmet da møter fire lag som ligger blant de fem nederste plassene på tabellen.

Frigg imponerer

I avdelingen med lag fra Oslo og Vestlandet er det Frigg som har imponert mest hittil. Laget knuste Fana i serieåpningen i noe som ser ut til å kunne bli en helt avgjørende seier.

Etter ni kamper leder Frigg med tre poeng ned til nettopp Fana som virkelig har funnet formen. I helgen ble naboen Fyllingsdalen slått 2-1 i lokaloppgjøret og reåpningen av Nesttun.

Lyn har vunnet fire av dem siste kampene, men er det for lite, for sent? Å ta inn ni poeng på Frigg på fire kamper virker lite realistisk selv om de to Oslo-lagene møtes på Majorstua lørdag 23. oktober. Frigg har ellers igjen kamper mot den store skuffelsen Lysekloster, Sogndal 2 og Årdal.

Dersom Frigg snubler må Fana gripe sjansen i sine kamper mot Ready, Stord, Bjarg og Fjøra. Fyllingsdalen, som har vunnet sju av ni kamper og kun tapt mot de to lagene øverste på tabellen, har igjen Brann 2, Lysekloster, Sogndal 2 og Lyn.

Fana-trener Ørjan Håland sa til norskfotball.com før helgen at målet for 2022 er opprykk dersom ikke laget lykkes denne sesongen.

- Utvilsomt. Vi jobber hardt både kort- og langsiktig. Vi blir ikke et dårligere lag neste år dersom vi ikke rykker opp i år.

Sunnmøre, Romsdal eller Trøndelag?

I avdeling 5 ser opprykket ut til å stå mellom Spjelkavik, Strindheim og Træff da Aalesund 2 ikke kan rykke opp. Kolstad hang ok med lenge, men har nå sju poeng opp etter helgens tap mot nettopp Spjelkavik.

Magnus Oltedals gutter har imponert stort og kun avgitt poeng i to kamper så langt. Og også her kan mye bli avgjort til helgen i det som blir en tidlig seriefinale mot Strindheim i Trondheim.

Etter toppkampen venter Aalesund 2, Tynset og Tiller for de røde. Strindheim, som følger to poeng bak serielederen, avslutter mot Volda, Ranheim 2 og Byåsen. Tabelltreer Træff fra Molde har gjenstående kamper mot Tiller, Molde 2, Kolstad og NTNUI.

- Vårt mål har hele tiden vært at vi skal være med der oppe hele veien, det står vi for og er fortsatt i god posisjon til det. Lykke til alle sammen med høstjakta. Spennende, det blir det i alle fall️, sier Strindheim-trener Christian Steen til klubbens hjemmeside.

Ullern i rute

Før seriestart kåret vi Ullern til det største opprykksfavoritten i 3. divisjon. Spådommen var basert på en sterk stall og mangel på klare opprykkskonkurrenter, og ser ut til å stemme bra.

Fire runder før slutt leder Ullern med fem poeng ned til Junkeren og sju til Skjervøy. Med gjenstående kamper mot Tromsø 2, Mjølner, Melbo og Lokomotiv Oslo må det en liten kollaps til dersom det ikke skal bli opprykksfest på laget fra Oslos vestkant i høst.

Junkeren burde slått nettopp Ullern i 0-0-kampen i Bodø nylig for å hatt en sjanse til å ta igjen serielederen. Bodø-laget har faktisk vunnet alle fem bortekampene denne sesongen, men står med spesielle 0-3-1 hjemme! Nå venter Skjervøy, Nordstrand, Skånland og Stabæk 2.

Dersom Junkeren ikke slår Skjervøy i helgen og Ullern tar seg av Tromsø 2 søndag, nærmer det seg et tidsspørsmål før opprykket er i orden for Didrik Bjellas lag. Ullern har en meget solid defensiv og står med fire strake kamper uten baklengsmål.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form