Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Opprykksfest for Marcus & Martinus: - En fantastisk følelse!

Jada, du ser helt riktig! Marcus Gunnarsen både scoret og ledet an i feiringen da Mosjøen i helgen tok steget opp i 3. divisjon!

Foto med tillatelse: Snorre Nicolaisen, Mosjøen IL Fotball

- Det er en fantastisk følelse å rykke opp, og det betyr utrolig mye for hele klubben. Vi var så nærme i fjor, og denne sesongen har vi jobbet enda hardere, sier Gunnarsen til Helgelendingen.

20-åringen er sentral på 4. divisjonslaget - og har selvsagt også her med seg tvillingbroren Martinus. Duoen har vært blant landets største popstjerner siden de vant MGP jr for ti år siden, men leverer også på flere og ganske mye mindre scener.

Marcus scoret 1-0-målet i returkampen mot Skånland foran hele 672 tilskuere i regnværet på Kippermoen i helgen og sto også for et av målene da grunnlaget ble lagt med 2-0-seier i det omvendte oppgjøret for en uke siden.

- Det er utrolig gøy og det betyr mye for oss at så mange kommer for å støtte laget. Det viser også at dette betyr mye for folk, og da er det veldig gøy at vi leverer, sier Gunnarsen som i helgen hadde tvillingbroren på benken.

19 mål

Eirik Søfting Høgseth scoret 25 mål for opprykkslaget denne sesongen tett fulgt av Gunnarsen med pene 21.

Mosjøen avgjorde til slutt en jevn 4. divisjonsavdeling foran Grand Bodø og Fauske-Sprint og vant 2-0 i begge kvalifiseringskampene mot Skånland. Da ventet gullhatter og champagne-feiring ute på gressmatta med Marcus i midten.

- Vi har vært fantastiske på hjemmebane i år, og Kippermoen har virkelig blitt vårt fort. Det må vi bruke for alt det er verdt neste sesong.

Slik norskfotball.com har omtalt tidligere i år hentet Mosjøen inn franske Paul Odior og polske Jakub Kadziolka før sesongen i håp om å ta steget ut av breddefotballen i nord og inn i den nasjonale serien.

Marcus Gunnarsen har vist seg som en framtedende målscorer i år, mens tvillingbror Martinus spiller lengre bak på banen. Foto: Marius Helgå

Å kombinere popstjerne-livet med spill i norsk 3. divisjon høres kanskje krevende ut med mer trening og ikke minst mye mer reising, men Marcus & Martinus kan bli å se på banen også neste sesong.

- Jeg gleder meg veldig, sier Gunnarsen som med det langt på vei bekrefter at fotball vil bli prioritert også i 2023.

Det gleder trolig fans langt utenfor Mosjøen. Skånland skrev dette på sin Facebook-side etter helgens opprykk:

- De kjente popidolene gjorde et veldig godt inntrykk på både foreldre og barn da de gjestet SOIF og Evenskjer for en uke siden. De trivelige gutta tok seg VELDIG god tid til både selfie, klemmer og autografer til alle de 70-80 av fans som spent ventet utenfor klubbhuset!

Følger pappa

Pappa Kjell Erik Gunnarsen har en fortid som Mosjøen-spiller mens tvillingene var innom Grane i flere perioder før ble MIL-spill. Som 11-12-åringer dro de også til Trondheim flere ganger i uken for å være med på et mertrenings-tilbud i RBK-regi.

- Marcus og Martinus Gunnarsen har naturlig nok noen kollisjoner mellom fotball og konserter, men de er superengasjerte og forsøker å spille så mange kamper som mulig, har trener Jonas Bang uttalt til Helgelendingen.

I tillegg til Mosjøen tok Hammerfest i helgen steget opp fra 4. divisjon i nord. Finnmark-laget vant 3-1 i første kamp i den nye hallen før de tapte 2-1 mot Hamna på Fløya Arena i helgen. Det betyr to avgjørende kamper mellom Hamna og Skånland om den siste opprykksplassen i nord.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form