Lukk søk

PostNord-ligaen

May 2, 2021

Opprettholder trenings-nei: - Nesten litt komisk

Av de 80 klubbene som tilhører toppfotballprotokollen, har fire PostNord-lag for tiden treningsforbud. Fortvilede klubbledere vet ikke om de skal le eller gråte.

I Eidsvold Turn-leiren velger de alternativ 1:

- Det blir nesten litt komisk når det bare er fire klubber som holdes utenfor. Hadde reglene vært de samme for hele 2. divisjon hadde det vært enklere å forholde seg til, sier Turn-trener Joakim Dragsten til lokalavisen Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Dersom serien kommer i gang i juni, risikerer vi å møte lag som har trent flere måneder lenger enn oss. Selv om gutta trener godt på egenhånd, risikerer vi også å bli mer utsatt for skader enn de vi konkurrerer mot. Vi kunne jo vært kjeltringer og hatt uoffisielle fellestreninger, men vi har valgt å fremstå solidariske i henhold til regelverket, fortsetter han.

Budstikka skriver at Asker fortviler som en følge av at de som en av fire klubber på nivå tre fortsatt må vente. Moss trodde tirsdag kveld de fikk unntak og hadde plan om å trene onsdag, men økten måtte avlyses.

Fire klubber

Den strenge om omfattende toppfotballprotokollen har siden i fjor sommer bestått av Eliteserien, Obos-ligaen, PostNord-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner.

Mandag ga Abid Raja beskjed om at de to øverste divisjonene for begge kjønn får unntak i områder med tiltaksnivå 5A, sammen med andre toppidrettsutøvere, og dermed kan trene som normalt. 

Dette var gode nyheter for blant annet flere Viken-lag, men Moss, Asker, Bærum og Eidsvold Turn får nå ikke trene som de eneste av de 80 klubbene i protokollen.

Det betyr også at av landets cirka 3800 utøvere som regnes inn under toppidrettsfanen hos helsemyndighetene kan nå rundt 3720 trene.

Snudde ikke

Norges Fotballforbund brukte tirsdagen til å undersøke om dette stemte eller om det hadde skjedd en glipp, men måtte onsdag morgen skuffe PostNord-ligaklubbene med at de ikke foreløpig ikke får unntak i tiltaksnivå 5A.

- Det oppsto tvil da begrensning på de to øverste ligaene for trening under tiltaksnivå A først ble presisert av myndighetene. Men senere sto det på regjeringen.no at alle «toppidrettsutøvere» kunne trene under tiltaksnivå A. Også i utsendt info fra NIF til særforbundene sto «toppidrettsutøvere» uten begrensning, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness til NTB.

NFF håper fortsatt på seriestart for PostNord-ligaen første helgen i juni, men er også her avhengige av unntak i tiltaksnivå 5A for å unngå lokale nedtegnelser underveis i sesongen. Nå tyder alt på at fire av klubbene må vente ytterligere 11 dager - minst - på å starte oppkjøringen på ny.

- Dette er selvfølgelig veldig krevende, og det er rett og slett uforståelig at fire klubber bare blir tatt ut på den måten som det her er gjort. Det føles veldig urettferdig, og det handler om arbeidsplasser på lik linje med at de sier at de skal åpne opp for næring. Dette er jo også næring. Det føles vanskelig at en blir satt helt på sidelinjen, sier Divisjonsforeningens leder Kari Lindevik til NTB.

Tiltakene i 5A-kommunene i Viken varer nå frem til 25. april. Dette gjelder Asker, Bærum, Drammen, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker og Ås.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form