Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

Opp- og nedrykkskampen: - Det meste har gått galt

Lørdag kan Aalesund være tilbake i Eliteserien og samtidig sende motstanderen Ull/Kisa ned i PostNord-ligaen. For romerikingene vil det medføre kutt i millionklassen.

Foto: Digitalsport

Det nærmer seg 8000 solgte billetter da Aalesund rigger til opprykksfest på Color Line stadion.

Tre poeng mot Ull/Kisa lørdag er nok til å sende Lars Arne Nilsens gutter tilbake til Eliteserien, men ett og null poeng kan også holde dersom Jerv avgir poeng hjemme mot Raufoss.

- Jeg håper virkelig det koker i Ålesund og at vi kan lage en kjempefest. Nå skal vi gjøre alt for å ta det hjemme. Da håper jeg alle kommer, sier Nilsen til AaFKs hjemmeside.

I tillegg til selve kampen skal Andreas Lie og Fredrik Carlsen takkes av, AaFK Fortuna skal hedres, Sunnmøres ildsjel skal kåres og hvis alt går som AaFK håper kan opprykket markeres utover kvelden i byen.

Press

HamKam er allerede klare for opprykk, Aalesund har et godt grep om andreplassen, Jerv får minst kvalifisering der også FFK er klare, men i bunnen er lite avgjort.

Strømmen har seks poeng opp til Stjørdals-Blink på kvalifiseringsplass og må vinne selv og håpe Blink og Ull/Kisa taper for å gå inn i den siste serierunden med håp.

Grorud er også inne i regnestykket med sine 31 poeng, men ser man på tabellen akkurat nå står duellen om å unngå 15. plassen mellom Stjørdals-Blink og Ull/Kisa. Planen på Jessheim er klar skulle dette gå galt:

- Vi skal rett opp igjen. Det kommer vi til å ha midler til å ha en realistisk mulighet til å klare. Men først og fremst, skal vi redde inn denne sesongen, sier daglig leder Andreas Aalbu til Romerikes Blad.

Må kutte

Med 13 strake kamper uten seier er det ikke rart klubben en periode har jobbet med to budsjetter for 2022 - ett for spill på nivå to og ett som tas i bruk ved nedrykk til PostNord-ligaen.

- Det er en fair beskrivelse å si at det meste har gått galt. Nå jobber vi med å strukturere ting annerledes. Alle på huset her skal ha tydelige stillingsinstrukser. Vi skal være konkrete på hva slags typer vi skal ha i laget, hvordan mentaliteten skal være og måten vi skal trene på, sier Aalbu.

Bare gjennom medieavtalen vil Jessheim-klubben miste rundt to millioner ved et nedrykk. Klubben har et totalbudsjett på rundt 20 millioner denne sesongen, men det blir kuttet ved spill på nivå tre.

- Vi må kutte minst tre millioner. Det vil nok ligge mellom det og 3,5. Mediepengene er det eneste vi vet blir borte. Vi må se på det som en mulighet og en utfordring, og beholde mest mulig av det andre. Vi har kontroll på situasjonen, hvis worst case skulle skje.

PS! Ull/Kisa avslutter sesongen mot Aalesund og Sogndal mens Stjørdals-Blink har igjen Åsane borte og Aalesund hjemme.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form