Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Ønsker å bli gravlagt i Moss FK-kiste: - Liker å følge med i tiden

Moss' supporterprofil Roy Kenneth Nilsbakken håper det blir lenge til, men når han først skal begraves, skal det skje i den gule og sorte MFK-kisten.

Foto med tillatelse: Siv Holder

«Hjælmen» er en av dem som setter pris på det ferske tilbudet fra Bentzen Begravelsesbyrå i Moss. Få uker etter opprykksfesten i byen, har de nå lansert en gul og svart Moss-kiste med MFK-logo.

- Dette er for å vise fram at det er mulig å lage seg en personlig kiste. Det må ikke være fotballrelatert, men fotball er noe som engasjerer mange, sier daglig leder Erik Krogsvold til Moss Avis.

Fotballfans er kjente for å være ganske ekstreme. Noen innreder både hus og til og med bilen i favorittlagets farger. Nå kan altså også ta farvel for godt omringet av klubbens farger og logo.

- De fleste synes det er morsomt. Et begravelsesbyrå er ikke det man forbinder med morsomme ting, og det skal sies at dette er ikke ment for det humoristiske, men for å vise at vi er opptatte av å gjøre gravferden til noe personlige.

Klar for MFK-kisten

Roy Kenneth Nilsbakken er en profilert Moss-supporter som er klar på at han skal benytte seg av Bentzen Begravelsesbyrås tilbud.

- Det er morbide greier, men vi skal jo alle i pennalet en gang, så hvorfor ikke et MFK-pennal, sier «Hjælmen» til VG.

- Døden er like naturlig som livet selv. Det er trist for noen, men ofte er det bare slutten på et langt og lykkelig liv.

Begravelser og gravferder har sjelden vært gjenstand for innovative løsninger og store endringer, men Krogsvold, som har tidligere MFK-helt Geir Henæs ansatt, mener også begravelsesbyråene må tenke nytt.

Han forteller at de tidligere har fått spørsmål om å lage kister med Batman- og Harley Davidson-tema.

- Det kommer helt an på hva man ønsker. Det er mange muligheter. Vi liker å følge med i tiden.

Opp og ned

Krogsvold understreker at kiste-prosjektet overhodet ikke betyr at begravelsesbyrået tror Moss suser ned fra Obos-ligaen neste sesong og tilbake under fotballtorva.

- Vi traff bra med timingen, men sannheten er at dette faktisk var bestemt før opprykket var i boks, sier han.

- Vi ønsker rett og slett å gjøre døden mer alminnelig. Alle skal jo dit, og vi forsøker å ufarliggjøre situasjonen litt med slike kister. Vi er veldig opptatte av å gjøre enhver gravferd personlig. Hver eneste skal være unik, og slike kister tror vi kan bidra til nettopp dette.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form