Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Ønsker 2. divisjonsfotball i Stavanger: - Egentlig det samme om det er oss, Vidar, Brodd eller Madla

Er det dårlig nytt for de lokale konkurrentene eller kanskje Bjarg? Viking håper å ha et 2. divisjonslag i Stavanger neste sesong.

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

- Så er det egentlig det samme om det er oss, Vidar, Brodd eller Madla som har det laget, sier Viking-sportssjef Erik Nevland til Rogalands Avis.

Viking-rekruttene leder 3. divisjon avdeling 3 med full pott etter to serierunder der nettopp de lokale konkurrentene Brodd og Vidar er slått uten baklengsmål.

Og selv om Viking-lederen mener det er det samme hvilket Stavanger-lag som tar steget opp i 2. divisjon, gir seriestarten et klart signal om eliteserieklubben gjerne kan tenke seg å ha begge hendene på rattet selv.

Det kan i så fall være dårlig nytt for blant andre Bjarg fra Bergen, som norskfotball.com tippet på topp, Djerv 1919, Staal Jørpeland og Fyllingsdalen - det andre laget med full pott i avdelingen.

Vil opp?

Hvor mye Viking er villige til å legge i potten utover høsten for å satse på et eventuelt opprykk, er uklart. Laget ønsket seg opp i fjor, men lyktes ikke da.

I 3. divisjon har siddisene nå stilt med solide mannskap de første rundene og fått hjelp av blant andre Arild Østbø, Niklas Sandberg og Viljar Vevatne.

- Vi er relativt komfortable med å være hvor vi er nå. Så får vi se hva det blir til, sier Nevland til RA.

Stavanger var lenge godt forspent med 2. divisjonslag der blant annet Vidar var en gjenganger. Staal Jørpeland representerte Rogaland på nivå tre i fjor, men nå er Egersund og Vard Haugesund fylkets to innslag.

Bryne og Sandnes Ulf spiller også i 2023 i Obos-ligaen.

Utlån?

Vålerenga og Odd var de eneste klubbene fra Eliteserien med andrelag i 2. divisjon forrige sesong, men denne sesongen har VIF selskap av Aalesund, Brann og Strømsgodset.

Viking-ledelsen vet et opprykk vil forplikte og kreve mye av A-team og organisasjonen, men et rekruttlaget på nivå tre vil samtidig gi både klubbens reserver og juniorer et bedre kamptilbud.

På denne måten kan det også være mulig å beholde flere unggutter i byen og ikke måtte leie dem ut for å få kamptrening på høyere nivå enn 3. divisjon.

- Hvis Viking sitt primære mål er et lag fra Stavanger i 2. divisjon burde de ikke tatt knekken på de to beste lagene herfra på direkten. Det er konkurransevridende. De vil stille svakere lag senere, sier daglig leder i Brodd, Kyrre Sandven, til Rogalands Avis.

Norskfotball.com-tips for 3. divisjon avdeling 3 med begrunnelse:

1. Bjarg
2. Viking 2
3. Vidar
4. Brodd
5. Djerv 1919
6. Staal Jørpeland
7. Fyllingsdalen
8. Stord
9. Madla
10. Eiger
11. Frøya
12. Loddefjord
13. Bremnes
14. Sandnes Ulf 2

Avdeling 3 ser kanskje ut som avdelingen mest flest opprykkskandidater uten den klare eneren som skiller seg ut. I tillegg til Bjarg, Brodd, Staal og Vidar har også Djerv 1919 sett imponerende ut i vinter. Dette kan bli en meget jevn tetstrid der små marginer vil avgjøre hvem som kan gjøre seg klare for opprykksfeiring i oktober! Det ryktes dog fra vest at Viking-rekruttene ønsker seg opp og da kan konkurrentene få trøbbel.

Bjarg fra bydelen Fana i Bergen driver godt og har stadig økt satsingen og profesjonaliteten de siste årene. I fjor holdt det til en sjetteplass like bak både Brodd og Vidar men troppen er styrket. 2008-modellen Kasper Vangen var den yngste med A-kontrakt i Bjarg noensinne helt til Marius Endresen ble flyttet opp noen uker senere. Spissen Mathias Sundberg kommer fra Ull/Kisa, Sander Hopsdal og Sindre Aga er hentet fra Fyllingsdalen, Peter Aase (Førde i fjor) har en imponerende CV, Christian Dahl kommer fra Lysekloster og klubblegenden Nicolay Aall Tveit rakk bare å takke for seg noen uker før han ombestemte seg.

Gaute Johannessen er tilbake som Vidar-trener og er ifølge klubbens hjemmeside og daglig leder og sportslig leder. Korte kommandolinjer på Lassa med andre ord der Vidar er ute etter å revansjere fjorårets skuffende femteplass. Resultatene i vinter har vært opp og ned med blant annet seier over Brodd og tap mot Sola. Simen Haughom, Sondre Svanes Strand, Øyvind Nilsen, Finn Badou Jor og Henrik Breimyr er noe av de som er borte, og nykommerne er stort sett hentet fra lokale klubber. I utgangspunktet en outsider til opprykket.

Storhaugs stolthet Brodd hang lenge med i opprykkskampen i fjor mye takket være en solid defensiv, men sto ikke løpet ut og endte til slutt som nummer fire. Jefferson de Souza er fortsatt med og klare for å plage forsvarsspillere også denne sesongen. Unge Ali Kilinc virker å ha tatt overgangen fra spiller til trener bra selv om resultatene i vinter tidvis har vært svake; tap mot Eiger, Vidar samt uavgjort mot Viking 2 og Djerv 1919 frem til Staal ble slått i helgen. Anlegget på Midjord har fått en solid ansiktsløftning de siste årene og nå jobbes det med ny tribune.

I Haugesund ser Djerv 1919 mulighetene for å bli nest best i byen. Vard Haugesund endte ett poeng over streken i divisjonen over i fjor mens Djerv-gjengen ser ut til å ha tatt solide steg i vinter. 2-2 mot nettopp Vard i helgen skaper optimisme. 4-1 over Nord og 8-0 over Riksa i cupen gir håp om cupduell mot FK Haugesund i 1. runde. Per Kristian-lillebror Vetle Worre Bråtveit står i mål og nykommer Martin Pedersen fra Bremnes debuterte med hat trick i cupen for klubben som har Eirik Hornelands sønn Thomas ansatt i full stilling som spiller- og trenerutvikler. Glebs Sopots, Sebastian Lie Haaland og Sivert Helgesen blir savnet.

Kan det bli retur på første forsøk for Staal Jørpeland? Laget rykket opp høsten 2021, men klarte ikke klore seg fast på nivå tre. Over ti spillere er borte, men det kanskje beste argumentet for et mulig opprykk nå heter Even Østensen. Spissen med en fortid i Viking blir med også i år og scoret alle tre da Staal spilte 3-3 mot Vidar nylig. I helgen ble det tap mot Brodd. Staal har hatt suksess med å hente spillere fra Polen tidligere og årets nykommer heter Bartosz Widejko. Svære Finn Badou Jor tar for seg på topp. Bjørnar Holmvik er et kjent navn for de fleste i Fotball-Norge og han har tatt turen til Jørpeland etter å ha mislyktes i opprykksjakten med Vidar i fjor.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form