Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Ønskeliste etter opprykket: Optiker, tannlege og fotpleier

Da en spiller denne sesongen forsøkte å «operere» seg selv, skjønte Thomas Myhre at støtteapparatet må utvides.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

Det skjer mye i Moss FK etter opprykket til Obos-ligaen. Melløs holder langt på vei nivå og vel så det også ett hakk høyere opp i divisjonssystemet, men det er mye annet som skal på plass frem mot seriestart neste vår.

Thomas Myhre vendte tilbake til Moss som sportslig leder, men tok etter hvert over trenerrollen og har gjort mye på mange områder. Nå innser han at teamet må utvides, men ikke med roller man kanskje først og fremst tenker på som naturlig i en fotballklubb.

- I tillegg til det helt vanlige apparatet har vi spilt inn ønsker om å blant annet få på plass optiker, tannlege og fotpleier. Det kan kanskje virke rart, men for oss vil det være viktig, sier Myhre til Moss Avis.

Kan ikke konkurrere

Myhre er tydelig på at Moss ikke kan konkurrere på lønn i Obos-ligaen, og at det derfor blir viktig for å kunne tilby spillerne best mulig oppfølging på og utenfor treningsfeltet.

Det er her tankene om å inkludere blant annet en fotpleier i støtteapparatet kommer inn i bildet.

- Uten å nevne navn, så hadde vi en spiller i år som var ute i noen kamper fordi han hadde problemer med en tå. Han forsøkte å «operere» seg selv, uten hell. Med en fotpleier tett på oss, ville han mest sannsynlig vært på banen, sier Myhre.

Moss stilte med hele seks busser med supportere til den avgjørende opprykkskampen i Oslo nylig. Fotballkulturen og interessen står sterkt i byen, og lokalavisen Moss Avis har på kommentatorplass omtalt hva som bør skje de kommende ukene og månedene.

- Jeg håper nå at de aller fleste legger bort «gammel moro» og retter blikket fremover. MFK er igjen et flaggskip for byen. De er ett av de 32 beste fotballagene i Norge. Det er på tide for alle å løfte blikket, fange positiviteten og ikke minst se muligheter og ikke begrensninger. Dette skjer imidlertid ikke av seg selv, det må jobbes. Hardt!

Trener med LSK

En av de viktigste brikkene i Thomas Myhres opprykkslag er svenske Noah Alexandersson. Sønn av tidligere Premier League-spiller Niclas, som har hele 109 landskamper for Sverige, har kontrakt også i 2023, men viser seg denne uken frem på LSK-treninger.

- Det ville vært helt feil av oss som klubb å nekte spillerne våre å trene med eliteserieklubber og skulle det komme tilbud så vil vi selvsagt være positive til en overgang så sant en overgangssum er av det fornuftige slaget. Når det gjelder Lillestrøm så har vi et godt samarbeid med dem, sier Myhre til Moss Avis.

- Jeg vet faktisk en del om LSK. En av min pappas beste kompiser er Jörgen Wålemark som spilte her. Også kjenner jeg sønnen til Jörgen Lennartsson fra Göteborg. Slik sett har jeg hørt litt om klubben, og jeg vet at det er fin klubb med bra historie og fans, sier Alexandersson til Romerikes Blad.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form