Lukk søk

Lavere divisjoner

October 17, 2023

Olsens Værøy sa nei til opprykk: - Det blir problemer

45 av 45 mulige poeng denne sesongen til tross; Trond Olsens Verøy Idrettslag takker nei til opprykksplassen i Nordland.

Foto med tillatelse: Værøy IL

- Klubbens jubileumssesong ble også en jubelsesong, 100 år med aktivitet, glede og samhold ble kronet med seriemesterskap Kongen på havet, hvem er han? VÆRØY IL!

Det skriver Trond Olsen og medtrener Rune Mellem i et innlegg på klubbens Facebook-side.

For du husker Trond Olsen? Lynvingen som herjet i Bodø/Glimt over flere perioder og også var innom blant annet Rosenborg. I 2021 ble han Værøy-spiller og scoret over to mål i snitt per kamp i 5. divisjon.

Forrige sesong ble det 29 mål på 16 kamper, og i vinter tok Olsen også på seg trenerjobben den på lille øya. 10 mål på like mange opptredener er fasiten for 39-åringen i år mens Værøy har vunnet samtlige 15 oppgjør i serie og sluttspill.

Takker nei

Likevel har den lille klubben bestemt seg for å si fra seg plassen i 4. divisjon Nordland neste sesong.

- Grunnen til at vi takker nei er at vi ser det blir problemer. For det første er det en økonomisk kostnad som er ganske hard for et lag som ligger så langt ute i havet, sier Olsen til TV 2.

Kanalen var tidligere denne sesongen på besøk på Værøy og fulgte Olsen og 5. divisjonslaget i lokaloppgjøret mot Røst.

Værøy-gjengen må ofte ta både ferje og også helikopter til bortekamper selv i 5. divisjon, og ønsker ikke å påføre spillerne ytterligere belastning med lengre og mer tidkrevende reiser ett nivå lenger opp.

- Vi ville slitt med å ha nok spillere, sier Olsen.

15 av 15

I en oppsummering på klubbens Facebook-side etter 13 seirer, poengterte lagets trenerduo at laget på disse kampene hadde hatt hele 21 ulike målscorere.

- Stoltheten og gleden vi har av å lede laget fra «Vakkerøya» er vanskelig å beskrive. Mengden folk som møter opp på kamp i all slags vær, som står på i flere timer før kamp og legger til rette for at guttene kan gjøre det de elsker mest er rett og slett rørende, skriver Olsen.

- Vi ønsker å rette en stor takk til dere, uten dere er vi ingenting!

En stor takk til spillerne som har vært og fortsetter å være lojale til laget og klubben!

Værøy IL avslutter sesongen med å kjempe om KM-tittelen i 5. divisjon, men noe opprykk blir det altså ikke.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form