Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Også Gjøvik-Lyn mister poeng: - Ingen dramatikk

Som de selv hadde kalkulert med fratas Notodden tre poeng for brudd på handlingsplan mens Gjøvik-Lyn mister ett av sine fem poeng.

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen

Mens Skeid fikk irettesettelse trekkes Rosenborg ett poeng i Toppserien, Gjøvik-Lyn mister ett poeng i 2. divisjon og Notodden tre poeng for brudd på handlingsplaner ilagt av Norges Fotballforbund.

- Da klubben kom opp i 2. divisjon, var vi ganske mye i minus. Det ble en hektisk innspurt i fjor for å klare kravet om positiv egenkapital. Det klarte vi med hardt arbeid og god hjelp av flere. Hadde vi ikke gjort det, ville vi fått ni minuspoeng. Men vi klarte ikke å oppnå resultat etter planen og reaksjon nummer to ble ett poeng trekk, sier Gjøvik-Lyn-leder Svein-Erik Rambø til Oppland Arbeiderblad.

Siden han kom inn i fjor høst har han vært en del av et team som har jobbet hardt for å snu den økonomiske situasjonen på Gjøvik stadion.

- Vi klarte mål nummer én, og det er ingen dramatikk i at vi ikke klarte mål nummer to. Det må vi jobbe videre mot gjennom hardt arbeid, dugnader og en del tiltak i støpeskjeen som vi ikke har fått effekten av enda.

Uavgjort i helgen

Espen Haugs gutter har slitt voldsomt med skader innledningsvis og har sluppet inn ti mål på to bortekamper mot Brann 2 og Alta.

Hjemme på Gjøvik stadion har det blitt 0-0 mot både Junkeren og Stjørdals-Blink i tillegg til 2-1-seier over Kvik Halden. Det betyr fem poeng som nå blir til fire.

- Det er irriterende fordi vi har jobbet veldig hardt siden i fjor høst, men slik er reglene, sier Rambø.

Notoddens fem poeng blir til to etter reaksjonen fra Norges Fotballforbund som telemarkingene var forberedt på at ville komme.

Det sender laget på bunnen av 2. divisjon avdeling 1, men det er mulig å gjøre noe med allerede onsdag da den utsatte kampen mot Brattvåg spilles i vest.

Handlingsplaner

Norges Fotballforbund har ilagt hele åtte nye handlingsplaner for klubbene i divisjonene som er underlagt lisensordningen, meldes det i en pressemelding.

Klubblisensnemnda innfører finansielt oppfølgingssystem for Sandefjord Fotball, Ranheim, Sandnes Ulf, Raufoss, Avaldsnes og Grorud. Sandefjord og Avaldsnes, i øverste divisjon for henholdsvis menn og kvinner, får også krav om positiv egenkapital.

- Vi skal ha respekt for at kostnadsøkningene generelt i samfunnet selvfølgelig også påvirker klubbene. Det er desto viktigere for klubbene å sikre balanse i sin økonomiske drift. Balanse, og ikke for stor risiko i gapet mellom inntekter og kostnader i regnskapene, må alltid ligge som en bauta i klubbdriften, sier generalsekretær Karl-Petter Løken til fotball.no.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form