Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Ofrer Tyrkia-ferien for ny cupfest: - Kampen er viktigere

Gjøvik-Lyn-profil Rocky Lekaj hadde bestilt tur til Tyrkia med familien mandag, men utsetter avreisen for å få med seg cupkampen mot Stabæk.

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen

Utfordringen dukket opp hos Gjøvik-Lyn, Ull/Kisa, Kjelsås, Tromsdalen og Eidsvold Turn fra PostNord-ligaen avdeling 2 samt Byåsen fra 3. divisjon da 3. runde i cupen er satt opp 29. og 30. juni.

Det betyr helgen etter de fem klubbene spiller siste seriekamp i del én av sesongen og da normalt sett tar fri fra fellesøkter. En rekke spillere har også booket ferieturer flere nå velger å kansellere eller endre.

- Vi spiller onsdag som satt opp. Kampen er viktigere enn ferien, sier Gjøvik-Lyn-profil Rocky Lekaj til norskfotball.com.

Onsdag og torsdag

3. divisjonslaget Byåsen, som slo ut Stjørdals-Blink på straffer onsdag, får besøk av Sandefjord i Trondheim onsdag. Samme dag møtes Kjelsås og Skeid til lokaloppgjør i Oslo, Gjøvik-Lyn får besøk av Stabæk og Molde drar til Myhrer for å møte Eidsvold Turn.

Tromsdalen og Ull/Kisa må vente til torsdag for å møte henholdsvis Bryne og Ranheim og mister dermed ytterligere én potensiell feriedag.

- Vi går egentlig inn i ferie etter seriekamp på lørdag, så jeg kommer til å snakke med Stabæk og høre om det er i orden for dem å utsette kampen til et senere tidspunkt, uttalte Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til Oppland Arbeiderblad onsdag kveld.

Slik gikk det altså ikke.

Ikke overrasket

TV 2 omtalte problematikken allerede i forkant av onsdagens trekning. Byåsen-trener Erik Selnæs var lite imponert over at NFF legger en cuprunde til et tidspunkt mange breddeklubber i utgangspunktet har ferie.

- Er vi overrasket over at det klønes fra NFF? Vi er strengt tatt ikke det. Det er veldig «godt gjort». Men sånn er det, sier Selnæs til TV 2 og legger til at han er positiv til trekning allerede fra 3. runde.

Da Eidsvold Turn avanserte til 3. runde etter seier mot Kongsvinger, uttalte konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, følgende til Romerikes Blad:

- Vi er kjent med ferietiden og kommer til å ta dette sak for sak. Vi har bra med alternativer så lenge 2. divisjonslaget ikke trekker ett av lagene som skal spille europacup.

Onsdag 29. juni klokken 18.00:

Byåsen - Sandefjord
Kjelsås - Skeid
Moss - Start
Gjøvik-Lyn - Stabæk
Jerv - Odd
Sotra - Haugesund
Viking - Kristiansund
Eidsvold Turn - Molde
Lillestrøm - Aalesund
Vålerenga - Bodø/Glimt (20.15)

Torsdag 30. juni klokken 18.00:

Tromsdalen - Bryne
KFUM Oslo - Sogndal
Brann - Fredrikstad
Sandnes Ulf - Rosenborg
Ull/Kisa - Ranheim

HamKam – Tromsø er ennå ikke endelig berammet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form