Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Offensive Arendal: - Knapt noen andre lag i Norge som har tatt flere poeng enn oss

Tre mål skilte Arendal fra direkte opprykk til Obos-ligaen - nå er seier i kvalifiseringen plan B for Roger Risholts formsterke mannskap.

Foto: Digitalsport

- Hvis vi ser på poengsnittet i de 12 siste kampene, så er det knapt noen andre lag i Norge som har tatt flere poeng enn oss.

Det sier Arendal-trener Roger Risholt foran den første av to helt avgjørende kvalifiseringskamper mot Ull/Kisa. Vinneren av duellen mellom Sørlandet og Romerike får møte Skeid om den siste plassen i Obos-ligaen neste sesong.

Arendal trekker frem Brann som et av få lag som kan matche lagets poengfangst denne høsten med 11 seirer på de siste 12 kampene, men også Molde må vel nevnes fra toppfotballen. Uansett var ikke den sterke formen nok til å ta igjen Moss som feiret opprykk i hovedstaden lørdag.

Kun tre mål

Arendal måtte hente inn fem scoringer på serielederen foran den siste serierunden, men klarte kun to og endte dermed tre poeng bak Thomas Myhres gutter som skal spille på nivå to for første gang siden 2010.

Ull/Kisa slo Hødd i seriefinalen på Jessheim nylig, men har avgitt flere poeng på bortebane i høst som til slutt ble avgjørende. Tap mot Tromsdalen og Brattvåg samt 0-0 mot Asker og i helgen 4-0-nederlag mot Levanger sendte Hødd opp på nivå to.

Kisa-trener Steffen Landro gratulerte Hødd med opprykket allerede før de to siste serierundene, og nå virker det å være kollega Risholt som ønsker å legge litt press over på motstanderen.

- Ull/Kisa føler helt sikkert de har mye å bevise. De har vært veldig tydelige på at bare opprykk er godt nok etter at de i fjor rykket ned fra Obos-ligaen. De har en meget god førsteellever og en bunnsolid spillerstall. Derfor blir det en vanskelig motstander. Men om vi spiller like bra som vi har gjort i høst, skal vi ha gode sjanser til å vinne, sier Risholt.

56 poeng

Spesielt nok endte både Arendal og Ull/Kisa på 56 poeng denne sesongen, men sørlendingene ender opp med et noe bedre poengsnitt da de kun har 24 tellende kamper som et resultat av Øygardens konkurs.

Kvalifiseringen starter med kamp i Arendal onsdag før alt skal avgjøres på Jessheim lørdag. Vinneren møter altså Skeid i to nye kamper om den siste ledige plassen på nivå to i 2023.

- Hvis Vegard (Bergan) og Edvard (Linnebo Race) leverer som de har gjort de siste kampene i midtforsvaret vårt, så skal Ull/Kisa få en ordentlig utfordring, lover en offensiv Risholt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form