Lukk søk

Obosligaen

September 21, 2023

Ødela FFK-feiringen: - Deilig å være festbrems

Mens storebror Marcus ble utvist for Løten, feiret Sebastian Pedersen comebacket i Obos-ligaen med scoring og poeng mot rivalen.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

- Det er deilig å være festbrems,  sier en glad Sebastian Pedersen til Moss Avis.

Hamar-gutten fikk sine første minutter på nivå to siden høsten 2020 søndag kveld. Da matchuret viste 77 minutter, og FFK ledet 1-0, kastet Thomas Myhre innpå energibunten i jakten på utligning.

Tre minutter senere nærmest sloss Pedersen inn 1-1-målet fra kort hold etter at Marius Andresen vant en tøff duell i boksen. 7479, som var på plass for å feire FFKs første 120 år, ble stille.

- Sekundene etter scoringen husker jeg ingenting av, sier Moss-spissen.

Rødt kort

Sebastian Pedersen har lenge vært mest kjent for å være Marcus' lillebror, men har lenge vært en lovende spiss i blant annet HamKam, Stabæk og Strømsgodset.

Til tross for en langvarig og omfattende skade, var Thomas Myhre hele veien klar på at 23-åringen skulle være med opp i Obos-ligaen.

Storebror Marcus derimot har trappet ned og spiller nå 4. divisjonsfotball for Løten utenfor Hamar. I helgens serieåpning borte mot Gran ble spissen utvist for å dytte til Kristoffer Dæhlen.

- Det var litt dytting, også tror jeg han nummer fire er en liten luring. Han falt ganske lett, men sånn er det. Velkommen til bedriftsfotballen, sa Pedersen til Hadeland.

- Jeg ga han en liten dytt, også tok han igjen litt hardere. Da benyttet jeg meg av anledningen til å falle. Sånn er spillet, sier Dæhlen.

Mens Moss står med to poeng etter to kamper i comebacket på nivå to, fikk Løten en tung start i en tøff 4. divisjonsavdeling med lag som Gran, Lillehammer, Ottestad, Kolbu KK, FK Toten, Valdres og Nybergsund.

Langtidsskadet

For Pedersen var søndagens opplevelse på Fredrikstad stadion ekstra viktig. Høsten 2021 fikk han konstatert at fremre korsbånd hadde røket og comebacket på fotballbanen kom først 17 måneder senere.

- Han må bare være sterk og flink til å trene seg opp. Han er fortsatt ung og har absolutt muligheten til å komme sterke tilbake. Det tror jeg han gjør! sa storebror Marcus til norskfotball.com da skadens alvor ble kjent.

Nå er yngstemann Pedersen tilbake for fullt og kanskje bedre enn noen gang?

- Det er deilig å vise at man fortsatt duger, sier 23-åringen.

- Sebastian er svært sulten etter å ha vært ute i 17 måneder og vi vet jo at han vet hvor målet står. Jeg er veldig glad på hans vegne at det ble scoring i dag, sier trener Myhre til Moss Avis.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form